Monica Bellucci - "Cum am scapat de 18 kg"

Redactia
Renumita pentru splendoarea trupului ei, actrita italiana Monica Bellucci s-a ingrasat aproape 20 de kilograme dupa ce a nascut. Fara sa intre in panica, a recurs din proprie initiativa la un regim de slabit de bun simt, care a ajutat-o sa revina de la 78 de kg la 60 kg.

O veritabila metamorfoza: "N-am urmat nici un regim celebru", spune ea.
"M-am multumit sa adopt o alimentatie sanatoasa si echilibrata".
Prima regula: trei mese pe zi.
A doua regula: jos grasimile, alcoolul, dulciurile si inghetata, toate zaharuri rapide care stimuleaza secretia de insulina si depunerea de grasimi. In locul lor, zaharuri lente: 150 g fecule sau cereale complete, care te satura si te ajuta sa eviti "gustaricile".
A treia regula: cel putin doi litri de lichide pe zi, dar numai apa plata si ceaiuri. In privinta legumelor crude sau fierte, ele pot fi mancate la discretie.
A patra regula: renuntarea severa la gustari si repetarea felurilor la masa. "Am reusit sa slabesc invatand sa spun "nu"", declara Monica. Dar pentru a castiga in razboiul cu kilogramele, trebuie sa faci neaparat si miscare. Monica a urmat un curs de gimnastica, trei sedinte de cate o ora pe saptamana. "Gimnastica m-a ajutat sa-mi regasesc forma fizica, dar sa am si un sentiment de bine in corpul meu." Cu pilda frumoasei Monica in fata, fiecare femeie poate sa-ncerce drumul catre o silueta perfecta si, totodata, spre mai multa siguranta de sine.
Iata regimul alimentar urmat de actrita italiana:
Micul dejun: ceai sau cafea fara zahar si fara lapte, 50 g paine de graham, 30 g branza degresata sau un ou sau o felie de sunca sau friptura slaba, un iaurt natural, un suc proaspat de fructe.
Ora 11: un mar.
La pranz: o salata de cruditati, 70 g carne sau peste la gratar sau fierte, legume fierte in aburi (oricat), 150 g fecule (paste, orez, cartofi), 20 g branza, 1 fruct.
Ora 17: un ceai natural fara zahar.
Cina: supa de legume sau salata verde, 70 g carne slaba sau peste, oua fierte, salata de cruditati, un iaurt, un fruct.
Pentru gatit: 20 g ulei vegetal pe zi, lamaie la discretie, 20 g unt.