Zodiacul Lunii Noiembrie

Tana Rosca
Binecuvantarile planetelor se revarsa cu precadere asupra semnului Balantei si a celorlalte doua zodii apartinand elementului aer: Gemeni si Varsator. Acestor nativi norocul le vine mura-n gura. Pentru noi toti, Noiembrie este o luna in care procesele mentale se desfasoara rapid si lucid, asa ca ne alegem si noi cu cate ceva. In cea de-a doua parte a lunii, trebuie sa ne amintim ca graba strica treaba si sa nu ne repezim cu comentariile, deoarece porumbeii de-abia asteapta sa ne zboare din gura

Berbec
Obsesii perfectioniste


O adevarata obsesie pentru perfectionism va poate da mult de furca dupa data de 12. Fixati stacheta foarte sus, si acasa, si la serviciu. Primii care au de suferit din aceasta cauza sunteti chiar dvs. Ceea ce inrautateste situatia este ca va proiectati exigentele exagerate asupra celor din jur, care probabil ca nu si-au propus sa se depaseasca cu tot dinadinsul. De ce i-ati forta sa intre intr-o cursa, cand dansii n-au nici un chef sa alerge? E vorba in primul rand de membrii familiei dvs., pe care incercati sa-i educati conform principiilor dvs.
Cariera: Aceeasi stacheta prea inalta mentionata mai sus va poate crea probleme si la serviciu, probleme de o natura putin diferita. Pe de o parte, se poate sa intrati intr-o competitie directa cu unul dintre sefi, care nu poate fi insa deocamdata clintit din pozitia pe care o ocupa, ori va blocati dvs. insiva, fiindca nu reusiti sa va ridicati la inaltimea propriilor dvs. asteptari. In ambele cazuri este recomandabil sa va exersati toleranta si, in mod special, rabdarea.
Bani: Castiguri frumoase pot fi inregistrate de aceia dintre dvs. care lucreaza impreuna cu un partener sau asociat. Initiativele pe care le intreprindeti personal pana pe data de 12 pot atrage dupa sine frumoase reusite materiale. Exista insa si posibilitatea ca partenerul de cuplu sa fie cel care apare luna aceasta cu o contributie baneasca substantiala.
Dragoste: Noiembrie se anunta a fi o luna deosebita din punct de vedere afectiv. Atmosfera din cuplu este tonica, activa si incarcata de tandrete. Pana pe 12, dvs. sunteti probabil aceia care iau initiativa in cuplu, in restul lunii, partenerul este cel care va va rasfata.
Sanatate: Din 12 incepand deveniti mai putin agitati si somnul dvs. incepe sa se mai regleze. Problema care apare in cea de-a doua jumatate a lunii este legata de potentiale infectii - feriti-va de persoanele gripate.

Taur
Cariera si bani


A venit momentul sa va finalizati proiectele pe termen lung. La finele acestei luni ar trebui sa aveti o reprezentare cat mai clara privitoare la principalele dvs. teluri in viata. Nu este vorba neaparat de realizari concrete, cum ar fi dobandirea unei anumite functii sau a unor proprietati, ci mai degraba de clarificari si evolutii psihologice. Intrebarile la care ar fi bine sa gasiti raspuns ar suna cam asa: ce fel de persoana sunt si ce-mi propun de-acum incolo sa devin. Fiind firi foarte realiste, s-ar putea sa nu vedeti sensul acestor "psihologizari", dar tocmai lamuririle interioare de acest gen sunt cele care va vor indica drumul de urmat in continuare si va vor sustine pe parcurs.
Cariera: Chiar daca din punct de vedere al realizarilor practice, cum ar fi implinirea unor proiecte ambitioase sau promovari spectaculoase, cariera dvs. nu se urneste, vestile sunt bune. Asta pentru ca, pe parcursul acestei luni, va veti putea mari sistemul de relatii, ajungand sa aveti raporturi foarte bune, pe linie profesionala, cu personaje influente. Atitudinea dvs. impecabila fata de colegi contribuie la crearea unei reputatii bune.
Bani: Incepand cu data de 6 puteti face tranzactii financiare sau comerciale bune ori incepe tratative a caror finalizare pozitiva nu se lasa asteptata prea mult - din 22 incolo, puteti trece la fapte.
Dragoste: Pana pe 22, viata dvs. de cuplu pare cam agitata sau aveti parte de un partener nervos, prea agitat sau nerabdator pentru gustul dvs. Perioada care va va pune la incercare calmul este cuprinsa intre 13 si 22, cand ar trebui sa-i faceti macar in parte pe plac partenerului, pentru a evita conflicte. Din 23 incepand, armonia se restabileste.
Sanatate: Durerile de cap si/sau tensiunea arteriala va pot necaji pana in jurul datei de 12, dar nu prea tare. Incercati sa va tineti pofta de mancare in frau, mai ales ca n-aveti nici un chef sa faceti miscare.

Gemeni
Elan erotic


Nu stiti de ce sa va apucati mai intai, atat de multe idei creative aveti si, culmea, toate pot fi puse in practica. Pana pe 12, aveti posibilitatea de-a incepe deja sa concretizati unele dintre acestea. Luna aceasta este o luna in care ar fi grozav sa dedicati timp copiilor dvs., pe care-i veti putea descoperi din perspective cu totul noi. Nu este exclus sa faceti o calatorie pe care doreati s-o intreprindeti de catva timp. Se pare ca nici macar nu va trebui s-o platiti, pentru ca sunteti trimisi la destinatia ravnita de catre cei de la serviciu.
Cariera: Discutiile pe care le purtati pana pe 5 cu colegii se pot transforma in initiative din 13, iar primele semne ca totul se petrece dupa cum ati sperat pot sa apara indata dupa data de 22. Sefii dvs. devin mai putin imprevizibili din 12 si pot veni cu idei care se completeaza de minune cu ale dvs.
Bani: Din pacate, inca n-avem vesti prea grozave - dimpotriva, din 12 va trebui sa strangeti din nou cureaua. Nu trebuie sa va lasati tentati sa va atingeti de eventualele dvs. economii, pentru ca s-ar putea sa va treziti cu noi responsabilitati materiale, poate fata de o ruda mai in varsta.
Dragoste: Cele mai multe satisfactii ale acestei luni vi le pregateste soborul de planete care va protejeaza viata amoroasa. E drept ca si dvs. sunteti mai sentimentali si mai deschisi afectiv ca de obicei, nu va mai refugiati din flirturi in camaraderii usor ambigue, atat cat sa va simtiti apreciati. Doriti sa va implicati si aveti si ocazia s-o faceti - de asta data, cu cine trebuie. Gemenii care si-au mentinut vechea relatie de cuplu pot avea surpriza unui veritabil reviriment afectiv.
Sanatate: Din 6 incepand, forma dvs. fizica devine din ce in ce mai buna, iar afectiunile dvs. cronice raspund excelent la tratamente - mai ales daca alegeti calea naturismului.

Rac
Penumbra


Folositi din plin afectiunea pe care membrii familiei dvs. nu contenesc sa v-o arate pe parcursul acestei luni, pentru a preveni lunecarea inapoi, intr-o stare de descurajare, care s-ar putea sa aiba loc dupa data de 12, cand va veti simti rosi de aceleasi vechi nemultumiri pe care credeati ca le-ati lasat in urma. Obstacolele din mintea dvs. nu sunt decat temeri provocate de experiente trecute, pe care dvs. le proiectati in viitor. Nu uitati ca trecand prin ele ati invatat multe si ca acum puteti aplica lectiile pe care vi le-ati insusit. In felul acesta, va veti demonstra dvs. insiva de cate sunteti in stare.
Cariera: Multe dintre experientele negative pomenite mai sus au avut legatura cu cariera dvs. Luati-va ragazul de-a examina cate ati reusit sa infaptuiti in ciuda acestora si va veti da seama ca sunteti pregatiti sa faceti fata unor solicitari de care momentan va este cam frica.
Bani: In prima saptamana a lunii veti avea posibilitatea de-a intreprinde niste manevre financiare foarte rafinate, care va pot aduce, in timp, un castig considerabil. Flerul dvs. privitor la investitii va poate ajuta sa va multiplicati capitalul. Ar fi insa indicat sa nu povestiti oricui vrea sa auda planurile sau ideile dvs.
Dragoste: Atitudinea dvs. privitoare la o implicare emotionala ar putea deveni din nou rezervata, odata cu ziua de 12. In mod paradoxal, cu cat sentimentele dvs. devin mai bogate si mai intense, cu atat mai greu va vine sa le manifestati. Se poate sa fiti intimidati de modul insistent in care sunteti curtati, care vi se poate parea de-a dreptul agresiv. Decat sa va retrageti in cochilie, ar fi mai bine sa spuneti ce va doriti.
Sanatate: Cu toata oboseala de fond, pe nesimtite, sistemul dvs. imunitar incepe sa se fortifice. Din 6 veti constata ca deveniti mai flexibili si mai vioi. Imbunatatiti-va si mai mult starea, facand plimbari sau exercitii usoare.

Leu
Iubiri multiple


Calatoriile, schimburile de informatii si anturajul divers va aduc in noiembrie o avalansa de experiente caleidoscopice. Invatati lucruri utile din toate aceste intamplari si nici nu va dati seama in ce masura va afecteaza, fiindca se succed intr-o viteza ametitoare. Ajunge sa cunoasteti personaje de toate tipologiile, toate interesante, toate cu un mesaj sau o idee, ceea ce va incita la studiu. S-ar putea sa invatati cam de-a valma, nu in obisnuitul dvs. stil organizat. Veti observa insa ca aceste cunostinte ciupite de colo si de colo incep sa compuna o noua perspectiva asupra vietii.
Cariera: Luna aceasta ar fi bine sa va faceti timp pentru introspectie. Conjuncturile care v-au adus in situatia de fata si-au indeplinit scopul, plasandu-va intr-un context care sa va permita sa evoluati optim. Restul depinde de dvs., asa incat ar fi bine sa deveniti cat mai constienti de optiunile dvs. Cu incepere din 12, un sef incearca din nou sa va impuna autoritatea intr-o maniera arbitrara.
Bani: Situatia dvs. materiala - mai ales cea privitoare la investitii - se stabilizeaza intrucatva din data de 12. Pana atunci n-ar fi cazul sa faceti vreo speculatie in aceasta directie si, chiar si dupa aceasta data se recomanda precautie. Evitati colaborari pe aceasta tema cu prietenii.
Dragoste: Interesele dvs. romantice se vor indrepta probabil asupra mai multor persoane, mai cu seama dupa data de 6. Leii celibatari vor avea destula bataie de cap cu alegerea partenerului potrivit. Sentimentele dvs. devin mai clare din 23. Unii dintre Leii aflati intr-o relatie stabila pot avea o aventura sau pot consolida relatia de cuplu prin initiativele lor romantice.
Sanatate: Din 12 , vechile afectiuni va solicita din nou atentia: coloana, genunchii, dintii si tenul. Evitati, pe cat posibil, excesul de munca.

Fecioara
Noroc la bani


In primele 5 zile ale lunii puneti tara la cale, ceea ce ar putea necesita o multime de deplasari si o sumedenie de discutii. Efortul merita intreprins, deoarece va dati seama dintr-o privire cum anume puteti exploata situatia si obtineti cu usurinta informatii utile. Incepand din 13, puteti prelua initiativa in grupul apropiatilor dvs., pe care reusiti sa-i mobilizati in diferite actiuni. Odata cu ziua de 23, va puteti relaxa, ceea ce v-ar prinde cat se poate de bine. In relatiile cu prietenii dvs. mai varstnici va puteti astepta sa intervina anumite tensiuni, cu incepere din 12, cand acestia isi vor apara cu rigiditate anumite opinii sau vor incerca sa-si impuna autoritatea. Fiti concilianti - spuneti ca ei, faceti ca dvs.
Cariera: La inceputul lunii s-ar putea sa fiti supusi unor tentative de manipulare. Vi se pot strecura informatii eronate, care sa va monteze impotriva unor colegi. La randul dvs., ati face bine sa pastrati discretia asupra problemelor dvs. personale, pe care unii dintre colegii dvs. ar putea fi tentati sa le transmita "prelucrate" din punctul lor subiectiv de vedere. In jurul datei de 11, clevetitorii nu mai au sanse sa va faca vreun rau.
Bani: Daca nu v-ati imbogatit pana acum, puteti s-o faceti luna aceasta, cand exista ocazii deosebit de bune de a dobandi sume serioase de bani. Perioada cea mai buna dureaza pana pe 22, cand energiile planetare par sa se inghesuie sa va umple buzunarele.
Dragoste: Anumite tensiuni familiale pot fi rezolvate cu vorba buna, incepand din data de 6, cand stiti sa va prezentati argumentele intr-un mod deosebit de convingator si cu o anumita forta emotionala care nu admite replica. In urma acestor convorbiri, comportamentul partenerului dvs. de cuplu se poate corija intrucatva, dupa data de 12.
Sanatate: Atentia dvs. se disipeaza usor si va treziti cu gandurile cine stie unde. Dormiti excesiv, dar nu va treziti prea odihniti.

Balanta
Iubiti de stele


Daca Dumnezeu nu v-a pus mana in cap direct, a facut-o totusi prin intermediul planetelor pe care le-a trimis sa va insoteasca. Pana pe 22, sunteti flancati de micul benefic Venus si marele benefic Jupiter deopotriva. Marte va poate face mai impulsivi pana pe data de 12, dar cei doi benefici se vor ingriji sa tempereze eventuala dvs. agresivitate si s-o orienteze in directiile in care va prinde bine sa fiti mai incisivi. Din 12 si pana pe 22 aveti parte de o perioada plina de bucurii, pe parcursul careia vi se pot oferi sanse deosebite, fie prin intermediul prietenilor, fie al unor persoane pe care le-ati cucerit.
Cariera: Prestatia dvs. profesionala din ultima vreme a cam lasat de dorit. Ati fost inegali si probabil ca v-ati incurcat colegii sau colaboratorii. Aceste abateri vor ajunge la urechile sefilor dvs., care, dupa data de 12, nu vor ezita sa va sanctioneze, "daca interesele partidului o cer". Nu o luati personal - incercati mai bine sa va impuneti mai multa disciplina si sa nu abuzati de prietenia colegilor dvs.
Bani: Pentru a va spori veniturile, ar fi indicat sa va alaturati proiectului unui barbat care va va pune la curent cu ceea ce intentioneaza sa faca in primele zile ale lunii. Initiativa poate fi demarata oricand dupa data de 12, iar primii bani pot sosi in jurul datei de 23.
Dragoste: Aveti un asemenea lipici, incat cei din jur ajung sa va idealizeze. Faceti cum faceti (dvs. stiti ce faceti), incat prezentati fiecaruia dintre admiratorii dvs. fata pe care vrea s-o vada. Nu manipulati pe nimeni constient, insa va vine foarte usor sa proiectati diferite laturi ale personalitatii dvs. inspre persoanele care sunt atrase tocmai de asa ceva. Interesant!
Sanatate: Din 12 incepand veti putea iesi mai usor din caruselul ideilor care vi se invart obsesiv prin minte. Fizic va simtiti excelent, dar tindeti sa exagerati cu mancarea.

Scorpion
In exces


Doriti mai mult ca oricand sa aveti un impact asupra celorlalti, sa va manifestati din plin personalitatea puternica si distincta. E foarte frumos - aveti o personalitate puternica, de ce sa nu v-o puneti in valoare? -, atata doar ca, din 13 incepand, puteti exagera. Puteti pune prea mare emfaza pe ceea ce faceti (daca faceti parte dintre Scorpionii moderati) sau puteti deveni duri (daca faceti parte din subspecia radicala). Ideile care va vin in legatura cu actiuni practice sunt bune, dar modul dvs. de a-i trata pe ceilalti risca sa devina ofensiv. Din 23 incepand, energiile se armonizeaza, iar asperitatile din relatiile cu ceilalti dispar.
Cariera: O alianta secreta sau semioficiala cu colegi de serviciu sau persoane cunoscute pe linie profesionala poate avea un succes deosebit, mai ales daca reusiti s-o fructificati pana pe 22. Alianta a fost ideea dvs., iar alta idee personala a stat la baza respectivului plan. Chiar daca alegeti sa ramaneti in culisele acestei afaceri (si aveti aceasta inclinatie), reputatia dvs. are de castigat in cercuri care conteaza.
Bani: O parte semnificativa va vine in urma maiestrei lovituri despre care am pomenit mai sus. Din data de 23 incepand, puteti deveni creativi pe cont propriu, folosindu-va banii personali.
Dragoste: Ciclurile rapide de atractie-respingere prin care treceti va surprind si va necajesc la fel de tare ca si pe cei pe care oscilatiile dvs. emotionale ii afecteaza direct. Din 12 incepand veti deveni ceva mai putin imprevizibili, iar experientele prin care ati trecut incep sa aiba mai mult sens.
Sanatate: Pana pe 12 sunteti intr-o forma deosebita, in sensul ca dispuneti de o energie debordanta, dar inclinati spre excese de toate felurile: munciti excesiv, cheltuiti excesiv, mancati excesiv...

Sagetator
Grija la bani


Framantarile dvs. interioare, pe care nu ati reusit sa le impartasit nici macar unuia dintre numerosii dvs. prieteni, devin mai usor de comunicat odata cu data de 6. Veti constata ca, impartasindu-va problemele emotionale profunde, va veti simti cu mult mai bine. Evolutia psihologica accelerata prin care treceti este in continuare un proces lung si dureros, insa discutiile pe aceasta tema va pot face sa deveniti mult mai constienti de adevaratele dvs. resurse si necesitati interioare. Intuitia dvs. pronuntata va poate face sa ajungeti la concluzii uimitoare, prin lectura sau prin intermediul viselor. Revelatiile dvs. ii pot fascina pe prietenii dvs., iar discutiile pe marginea acestor subiecte pot marca intreg grupul in sens pozitiv.
Cariera: La inceputul lunii puteti fi subiectul unor barfe, generate, dupa toate probabilitatile, de un coleg de serviciu, din partea caruia puteti simti un soi de "concurenta neloiala". Dupa data de 13 va puteti trezi implicati intr-un conflict, care poate fi pus pe seama dvs., asa ca nu va lasati provocati. Din 23 incep sa actioneze si aliatii dvs.
Bani: Mare grija cum va administrati banii, mai ales rezervele, incepand din data de 12. S-ar putea ivi circumstante care sa va oblige sa faceti datorii sau sa va treziti grevati de responsabilitati financiare nedorite, dar inevitabile. Numai cu mare chibzuiala reusiti sa depasiti aceasta perioada cu rezervele intacte.
Dragoste: Cercul dvs. de prieteni va asigura toata afectivitatea de care aveti nevoie. Tot acolo exista si o persoana care va atrage din ce in ce mai mult.
Sanatate: In primele zile ale lunii sunteti distributivi si agili, din 13 insa ar trebui sa va orientati surplusul de energie inspre sport sau o activitate fizica sustinuta. Altfel energia nemanifestata se poate transforma in energie nervoasa si deveniti artagosi - mai ales la serviciu. Va calmati dupa 22.

Capricorn
Salt in cariera


Seria de circumstante neprevazute care va joaca feste, mai ales atunci cand porniti la drum (atentie la sofat pana pe 12!), continua mai bland dupa data respectiva - sau sub alta forma. Va puteti intalni, prin concursuri stranii de imprejurari, cu vechi prieteni, puteti cunoaste personaje neobisnuite la drum sau la scoala sau puteti trai experiente ciudate atunci cand iesiti in oras. In jurul datei de 24 se poate sa aveti dispute publice privitoare la anumite principii si tot atunci v-am sfatui sa nu porniti la drum lung - mai ales daca doriti sa calatoriti cu avionul. Studentii ar face bine sa nu-si antagonizeze profesorii prin exprimarea opiniilor personale, care nu vor fi bine primite.
Cariera: Luna aceasta puteti face un mare salt in cariera, deoarece va bucurati de multa bunavointa din partea persoanelor sus-puse. Se poate sa primiti o recunoastere oficiala a meritelor dvs. - sa fiti evidentiat intr-un fel sau altul sau sa aveti aparitii publice, pe parcursul carora sa va faceti remarcati.
Succesele dvs. ii vor face pe dusmanii dvs. ascunsi sa-si inteteasca manevrele subversive.
Bani: Cel putin in primele zece zile ale lunii ar trebui sa fiti foarte precauti cu banii. Un pont pe care vi-l da un prieten (de buna credinta, de altfel) se poate dovedi o capcana destul de costisitoare. Deasemenea, nu este indicat sa cheltuiti in contul unor sume pe care ar trebui sa le incasati.
Dragoste: Partenerul de cuplu incepe sa fie din nou rezervat, poate chiar distant, din data de 12. Cu toate ca simtiti ca aceasta relatie va este sortita, ar trebui ca pe parcursul acestei luni s-o reevaluati si sa va decideti daca mai e ceva de invatat aici sau puteti sa mergeti mai departe.
Sanatate: Din 6 incepand apare pericolul unor afectiuni ale aparatului respirator superior. Nevoia de miscare pe care o resimtiti in aceasta perioada este pozitiva, cu conditia sa evitati eforturile prea mari.

Varsator
Luna deciziilor


In cazul in care aveti de luat decizii majore in legatura cu casa sau familia dvs., faceti tot posibilul sa lamuriti luna aceasta ce vreti sa faceti in aceasta privinta. Daca amanati hotararea pe luna viitoare, s-ar putea sa nu mai aveti aceeasi libertate de miscare sau sa regretati ca n-ati facut mutarea mai devreme. In prima si ultima saptamana a lunii se anunta probleme cu prietenii, in cazul in care exista situatii neclare cu banii. Multe prietenii s-au sfarsit pentru ca nu s-au stabilit reguli clare cu privire la cine ce are de platit.
Cariera: Ideile pe care le prezentati sefilor la inceputul lunii prind, iar teoria incepe sa se transforme in practica cu incepere din 13, cand superiorii dvs. pot incepe sa le puna in practica sau chiar sa va incredinteze realizarea respectivelor proiecte. Gasiti o modalitate creativa de-a le infaptui dupa 22.
Bani: Pana pe 12 ar fi cazul sa va feriti de actiuni financiare riscante, care par o idee buna doar la prima vedere. Important e sa va ingaduiti timpul necesar pentru a o arunca si pe-a doua. Nici dupa 12 situatia dvs. nu este stabila, dar neprevazutul isi poate manifesta si laturile sale pozitive.
Dragoste: Puteti intalni o mare dragoste in timpul unei calatorii (posibil in strainatate), cu ocazia unui eveniment oficial sau printre colegii de studiu. In oricare dintre variante, relatia in care e foarte probabil sa intrati va fi caracterizata de onestitate si un mare dinamism in schimbul de idei - ingredient obligatoriu pentru ca dvs. sa va simtiti impliniti intr-o relatie.
Sanatate: Din 12 incepand, starea de oboseala cronica reapare si va poate afecta serios capacitatea de-a va indeplini atributiile profesionale. Ar trebui sa va luati macar cateva zile libere pentru a va reface. Lactatele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, iar ca suplimente alimentare, v-ar face bine complexul de vitamine B si zincul.

Pesti
Neclaritati


Catre jumatatea acestei luni, veti scapa de presiunea impulsurilor contradictorii si/sau de evenimentele imposibil de anticipat care va dau, de pe o zi pe alta, viata peste cap. Din 13 incepand, recastigati un grad benefic de detasare privitor la problemele cu care va confruntati, insa va vine inca greu sa va orientati viata pe un fagas clar. Deciziile personale cu substrat emotional ar trebui amanate pentru sfarsitul lunii, cel mai bine ar fi sa le luati in jurul datei de 24, mai ales daca se refera la calatorii lungi, studii ori ambele. De comunicare pe aceasta tema sau de chestiuni organizatorice ar trebui sa va ocupati in primele zile ale lunii.
Cariera: Discutati multe aspecte legate de cariera dvs. cu o persoana influenta de la serviciu, probabil unul dintre sefi. Incercati sa cititi printre randuri, pentru ca multe lucruri nu sunt spuse pe fata, ci sunt continute implicit in mesaj. Pe 23 ar putea aparea animozitati din partea unui barbat, dar cu putina diplomatie, le puteti dezamorsa.
Bani: Investitiile dvs. prospera, gasiti persoane care sa investeasca in talentele dvs. sau se intampla si una si alta. Puteti castiga sume frumusele ocupandu-va de administrarea banilor altora.
Dragoste: Incepand cu data de 12, este posibil sa fiti nevoiti sa va confruntati cu anumite temeri pe care le aveti cu privire la o relatie de durata. Daca doriti sa salvati ceva din consecinte, nu trebuie sa va cantonati in punctul dvs. de vedere, ci sa imbratisati o perspectiva mai larga: cea a amandurora. Sunteti ispititi sa incercati si alte experiente, dar riscati sa exagerati.
Sanatate: Alternantele dintre insomnii si somn prelungit se mai amelioreaza dupa 12. Pana atunci, starea de surescitare nervoasa va poate face sa reactionati intempestiv sau puteti fi letargic si sa nu reactionati corect in alte situatii.