Sfaturi utile in bucatarie

Redactia
Cepele invelite

in hartie de ziar nu incoltesc, nu se inmoaie si-si pastreaza mai mult prospetimea.

Gustul mancarurilor gatite se accentueaza aplicand principiul contrariilor: felurile dulci castiga in savoare daca li se pun in compozitie un praf de sare, iar felurile sarate, daca li se adauga un varf de cutit de zahar.

Gentile din piele intoarsa se curata cu detergent lichid pentru matasuri sau lana. Se clatesc repede, se sterg cu un prosop absorbant, apoi se pun la uscat, umplute bine cu hartie de ziar. La urma, se perie cu o periuta de sarma pentru obiecte din antilopa.

Mirosul de vopsele din locuintele nou renovate iese mai repede daca se pun in odai vase cu apa sarata. Sarea absoarbe mirosul.

Podelele din lemn se curata cel mai bine cu apa si detergent pentru albituri. Apa trebuie sa aiba 40-60 de grade. Dupa clatire, ungeti podeaua cu o infuzie de ceai negru. Prinde o nuanta aurie, care se pastreaza mult timp.

Cuptoarele acoperite cu crusta de la fripturi se curata presarand inauntru sare, care se lasa sa se incinga, pana devine maro. Frecati apoi cu hartie.

Albiturile trebuie puse in dulap numai foarte bine uscate, pentru a se evita dezvoltarea oualor de molii. Din loc in loc, puneti fire de lavanda sau boabe de eucalipt.

Furnicile nu mai stiu sa se intoarca la sursele de hrana din locuinte, daca drumul lor e spalat cu solutie de sapun.

Furnicile negre se combat foarte eficient cu praf de copt, presarat prin colturile camarii.

Resturile umede de mancare trebuie invelite, inainte de a fi aruncate, in hartie de ziar. Astfel umezeala se absoarbe si se impiedica formarea si raspandirea bacteriilor.

Ghenele de gunoi trebuie asternute din loc in loc cu cofraje din carton pentru oua. Apa din resturile alimentare este absorbita, nu se mai scurge si nu ingheata iarna in tomberon.