Timpul de gatit se scurteaza

Redactia
Timpul de gatit

se scurteaza daca in loc de oale inalte, folositi la gatit oale joase si largi.

Ferestrele de pe acoperis se spala singure daca atunci cand ploua, le stropiti cu un jet de detergent pentru geamuri.

Abtibildurile lipite pe haine se scot cu benzina usoara.

Cuierele cu ventuza, de care se agata prosoapele, tin mai bine daca inainte de a le lipi pe perete, sunt unse cu albus de ou.

Cosurile de paine trebuie clatite o data pe saptamana, cu apa si cu otet. Le apara de mucegai.

Cartile din biblioteca se curata cel mai bine cu aspiratorul. Merge repede si praful nu mai este imprastiat.

Umbrelele se decoloreaza cu timpul. Daca din cand in cand le ungeti panza cu spirt, isi pastreaza culoarea.

Trandafirii usor ofiliti trebuie pusi peste noapte in hartie uda de ziar. A doua zi isi revin.

Bananele coapte trebuie tinute in frigider. Coaja se innegreste, dar miezul nu se mai coace.

Prajiturile acoperite cu razatura de aluat trebuie stropite cu apa, dupa ce se scot din cuptor. Devin mai fragede.

Tapetele de bucatarie trebuie unse cu lac incolor. Petele se vor scoate mult mai usor.

Rufele ingalbenite devin din nou albe, daca atunci cand se spala, se pune in masina si un saculet cu coji de lamaie.

Drojdia de bere este un ingrasamant ideal pentru flori. Dizolvati-o in apa de stropit si udati plantele o data pe saptamana.

Placinta cu branza de vaci ramane tare si nu se lasa, daca branza se pune inainte intr-un tifon si se preseaza usor.

Suruburile, balamalele si inchizatorile ruginite se curata de minune daca se inmoaie peste noapte in Coca-Cola. (Va imaginati ce se intampla cu bietul nostru stomac cand o bem.)

Dopurile incapatanate se scot usor, daca gatul sticlei se infasoara si se freaca cu un servet inmuiat in apa fierbinte.

Glazura de zahar poate fi vopsita frumos, cu ceai de maces. N-are gust si costa mai putin decat culorile din comert.