Despre flori...

Redactia
Apa din vaza cu flori

nu se mai altereaza asa repede daca in vas se pune o moneda de arama. Ulterior, apa nu trebuie inlocuita, ci doar completata din cand in cand.

Florile de camp dureaza mai mult daca se pune in apa un varf de cutit de sare.

Muscatele, glicinele si garoafele rezista mai bine daca li se pune in apa o lingurita de zahar.

Florile ofilite isi revin daca se adauga in apa un comprimat de aspirina sau se tin cateva ore la intuneric, intr-o camera bine aerisita.

Apa cu clor, luata de la conducta, scurteaza viata florilor. Inainte sa o puneti in vaza sau sa udati plantele de pe balcon, lasati recipientul cu apa descoperit cateva ore sau mai bine, de seara pana dimineata, ca sa se evapore clorul. Abia apoi turnati apa.

Frunzele ficusilor si ale lamailor se sterg o data pe saptamana cu un tampon imbibat in glicerina.

Florile din vaze sau din ghiveci nu suporta aerul prea uscat. Daca e cazul, puneti in preajma lor un vas cu apa.

Plecati de acasa pentru un timp mai indelungat si nu stiti ce sa faceti cu florile din ghivece? Exista doua posibilitati:
- puneti langa ghiveciul in care se afla planta o sticla mare de plastic, plina cu apa. Bagati in sticla un tub subtire, al carui capat il infigeti in pamantul ghiveciului, cam la 2-3 cm adancime. Conform principiului vaselor comunicante, apa va trece din sticla in ghiveci, udand in permanenta planta.
- umpleti o sticla de plastic cu apa si infigeti-o cu gura in jos, direct in pamantul ghiveciului. Apa se va scurge foarte incet in pamant.
Eftimescu Elisabeta - str. Theodor Aman nr. 5,
sector 1, cod 010776, Bucuresti