Un decolteu mai mult ca perfect

Redactia
Expus din plin caldurii si razelor puternice ale soarelui, decolteul a avut si el de suferit in vacanta si va avea in continuare "de tras", daca va fi o toamna fierbinte. Provocatoare si sexy, rochiile si bluzele decoltate sunt o veritabila suferinta pentru pielea expusa in exces prafului, poluarii si, mai ales, razelor ultraviolete. Dar totul se rezolva, cu oarecare protectie.

Un gomaj, pentru a indeparta celulele moarte

Pentru ca pielea sa isi revina, e nevoie sa fie exfoliata. In comert exista produse speciale, care atunci cand se aplica formeaza o folie lipicioasa. Desprinderea ei, dupa timpul cuvenit de actiune inscris pe ambalaj, antreneaza si celulele moarte, portiunile de piele uscata. Gomajul faciliteaza si efectul produselor cosmetice de ingrijire care se aplica ulterior, dinamizand revitalizarea. Utilizati acelasi exfoliant pe care il folositi si pentru fata. Dintre produsele romanesti existente pe piata va recomandam "Masca naturala exfolianta Pell-Amar", elaborata sub controlul doctorului Ionescu Calinesti. E preparata cu extract de namol si pudra din muguri de bambus. Se recomanda tuturor tipurilor de piele, fiind accesibila si ca pret.

Ser sau suc de mere pentru alimentarea tesutului

Pentru ca sanii nu contin nici un muschi, forma si tonicitatea lor depind exclusiv de piele, care le serveste de sutien natural. De unde utilitatea serurilor intaritoare, care ajuta pielea sa ramana ferma si elastica. Prezente si in pravaliile noastre, serurile menite sa hraneasca pielea se comercializeaza in mici gelule sau flacoane. Ele contin agenti liftanti (siliciu sau proteine de grau) care strang pielea, intarind fibrele de colagen si elastina. Acelasi efect, si la pret mult mai mic, il au ungerea zonei cu suc de mere si spalatul, cat mai des cu putinta, cu apa rece.

Tonifiere cu gheata

Stiti cum fac manechinele pentru a avea sani frumosi, in timpul paradelor modei? Pur si simplu se maseaza cu cuburi de gheata. Frigul intareste tesuturile, dinamizeaza circulatia sanguina si schimburile celulare. Caldura are efect invers. Inmoaie. Iata de ce e bine sa evitati baile sau dusurile prea fierbinti si sa sfarsiti totdeauna cu un jet de apa rece.

Un hidratant

Lotiunile hidratante "umfla" pielea in cateva minute. Daca aveti pielea grasa, folositi un gel, daca aveti pielea uscata, alegeti o crema. Tipurile de piele normala fac casa buna cu unguentele uleioase. Indiferent pe care il alegeti, important este ca produsul sa fie bine masat in piele, cu miscari circulare, pornind de sub sani si urcand pana in zona gatului. Aveti cateva pete pe decolteu? Folositi o crema depigmentanta. Iar pentru ca efectul de ingrijire a decolteului sa fie imediat, obisnuiti sa tineti produsele folosite la frigider.



Cosmetica naturii

Crema cu miere si ceara pentru sani si decolteu

Are un renume deosebit ca intaritor al tesutului.
Mod de preparare si folosire: Topiti 10 g de ceara de albine curata (se gaseste in piete, la apicultori) intr-o craticioara si amestecati in ea 3 linguri de miere. Lasati pomada sa se raceasca si aplicati-o zilnic pe decolteu si pe sani, doar pe o piele foarte curata.