"Plante medicinale miraculoase din flora Romaniei"

Redactia
O carte pentru binele dvs

Aparuta recent in librarii, cartea pe care v-o recomandam il are ca autor pe redactorul paginilor noastre de naturism Ilie Tudor. Scrisa in colaborare cu Mihai Minoiu, lucrarea este un ghid practic de utilizare a plantelor medicinale romanesti la parametrii terapeutici maximi. Dar iata cateva informatii suplimentare, oferite chiar de autor:
- In peisajul editorial romanesc exista deja cateva zeci, daca nu sute de lucrari despre terapia cu plante. Ce ar mai putea aduce in plus o noua carte pe aceasta tema?
- In primul rand, o sinteza si o ordonare a noianului de informatii despre efectele, indicatiile si diferitele modalitati de administrare a ierburilor de leac. Terapia naturala este amenintata de doua pericole foarte mari: lipsa de informare a oamenilor in aceasta directie si prea multa informatie nesistematizata sau contradictorie pe aceasta tema. Ei bine, acest al doilea pericol este de mare actualitate in momentul prezent. Din acest motiv, in aceasta lucrare, elaborata cu ajutorul unui colectiv de medici, farmacisti si alti specialisti in domeniu, am cautat - nu sa spunem cat mai multe despre plante, ci mai degraba sa deslusim, sa facem accesibile publicului larg informatiile practice legate de ele. Aceasta carte este in primul rand un ghid practic de utilizare a plantelor medicinale, cu ajutorul caruia putem obtine de la ele maximum de eficienta terapeutica.
- Cartea este un retetar?
- Modalitatile de preparare, dozare si administrare a plantelor sunt foarte bine individualizate pentru fiecare afectiune si grupa de afectiuni in parte - o noutate pentru cartile de fitoterapie romanesti, in care aceste indicatii sunt de cele mai multe ori foarte generale. Apoi, aceasta carte propune un mod de folosire a plantelor, altul decat clasicul ceai (in care cea mai mare parte a principiilor active sunt degradate termic), punand accent pe preparatele obtinute la rece, mult mai eficiente. Nu in ultimul rand, in aceasta carte am pus accentul pe descoperirea individualitatii, a acelui ceva specific fiecarei plante medicinale. Am pornit in aceasta directie de la observatia ca fiecare planta poate fi folosita ca remediu principal doar in cateva grupe de afectiuni, de cele mai multe ori nu mai mult de 3-4, in care ea este foarte eficienta. In celelalte boli, rolul ei este mai degraba de adjuvant.
- Un spatiu important le este dedicat plantelor anticancerigene, inclusiv celor cu toxicitate ridicata. Nu este hazardata abordarea acestei probleme, in conditiile in care oficialii din sanatate in cel mai bun caz ignora, daca nu chiar se opun vehement utilizarii acestor plante?
- In primul rand, ne-am propus in aceasta carte sa redam o informatie obiectiva, corecta. Daca plante anticancerigene, cum ar fi spanzul sau brandusa de toamna, au fost studiate si actiunea lor terapeutica a fost confirmata de nume de marca ale medicinii romanesti si mondiale, acest lucru nu are cum sa deranjeze o minte lucida. De altfel, in aceasta carte am introdus si multe cazuri ale unor oameni care s-au vindecat cu aceste plante, nu doar de cancer, ci de multe alte boli. Singurul lucru cu adevarat hazardat in acest sens ar fi fost recomandarea ca aceste plante, cu potential toxic foarte mare, sa fie folosite fara indrumare medicala. Din acest motiv, in cartea noastra am subliniat in multiple randuri ca aceste plante se folosesc numai sub supraveghere stricta de specialitate.

Cartea poate fi gasita in librarii si in magazinele naturiste ori poate fi comandata la tel. 0788/52.49.73, 0742/60.85.90 sau prin Internet, la adresa: hiperborea@rdslink.ro