Cum sa pastram "splendoarea" vacantei (II)

Redactia
Un trup "rupt din soare" trebuie bine ingrijit

Nu e nici un secret: cu cat o piele bronzata este hidratata mai bine, cu atat mai putin se cojeste si se usuca. Ca sa ne putem etala cat mai mult frumusetea bratelor, a decolteului si a picioarelor "aurite" in vacanta, e necesar sa le ingrijim de doua ori pe zi: dimineata, dupa dus, si seara, inainte de a ne culca.

Un unguent ideal: uleiul de masline

Pentru dus, alegeti un sapun lichid cu pH neutru (se gaseste in comert), mai degraba decat un gel care usuca prea tare pielea. Clatiti-va foarte bine, doar cu apa calduta si apoi rece, stergeti-va imediat dupa baie, fiindca apa lasata pe piele usuca. Nu utilizati nici burete, nici perie. In ce priveste unguentul recomandat, cel mai bun e tot cel folosit in vacanta, la mare, dupa ce ieseati pe plaja din apa. Daca n-ati fost la mare sau daca unguentul s-a terminat, folositi cu incredere untdelemnul de masline, care patrunde rapid in piele, dandu-i o moliciune deosebita. Ca sa-l faceti mai agreabil, adaugati in el 2-3 picaturi de ulei aromat, una dintre esentele dvs. preferate: lamaie, lavanda, vanilie...

Cea mai frumoasa culoare: un autobronzant

La un interval de 4-5 zile, aplicati pe picioare o crema sau un spray autobronzant, e suficient pentru ca sa intretina bronzul natural dobandit in vacanta. Dar atentie: intotdeauna, inainte de a-l folosi, ungeti-va cu un lapte de corp hidratant, fiindca autobronzantele usuca pielea.

Machiati-va trupul

Si ce-o sa fie daca veti aplica un praf de pudra aurie (exista pudra pulbere si compacta, in nuante superbe de bronz) pe rotunjimea umerilor, pe decolteu, pe glezne si in dosul genunchilor? Iata o metoda simpla de a aparea bronzate si proaspete in targ. Aceasta tusa de rafinament va face sa straluceasca mai puternic culorile hainelor. Dar cu grija, sa nu le murdariti, fiindca urma de pudra se vede urat.
In plus... daca pielea de pe brate si de pe picioare este foarte uscata, luati-va in geanta, cand plecati de acasa, un tub-mini de lapte hidratant, ca sa-l aplicati, la nevoie, si peste zi. Iar daca deasupra veti aplica repede si un strat subtire de ulei pentru copii, nesuferitele jupuituri de piele arsa de soare vor disparea definitiv.