Toamna marilor sperante

Dia Radu
Sub umbrela de ploi, vara a disparut pe neasteptate, lasandu-ne fata in fata cu toamna. E iarasi septembrie, luna in care se numara bobocii si se urzesc planuri mari. Sunetul clopotelului ne aminteste, din nou, de munca. Vedetele noastre isi schimba si ele starea de spirit, mutand butonul de pe "vacanta" pe "planuri de viitor"

Silvia Launeanu
(D la Vegas)
"Toamna culegem roadele"


Am terminat noul album, dupa ce in timpul verii nu ne-am permis nici macar o ora de vacanta. Nu glumesc cand spun "nici o ora", am preferat sa strangem roadele toamna, ca gospodarii. Mai mult, nu am acceptat nici o invitatie la Tv sau la radio, pentru ca vrem sa venim cu un suflu nou, sa fie o adevarata surpriza. Am muncit mult, dar emotia pe care o ai atunci cand o piesa iese mai bine decat te astepti e incomparabila. Printre altele, ma ocup sa o mut pe mama mea din Timisoara, orasul in care m-am nascut, la Bucuresti, unde eu m-am mutat de cinci ani. A stat prea mult timp singura acolo, ajungeam pe la ea doar cand aveam concerte in zona si mi-era mai mereu dor de ea. Voi cauta un apartament sau o casuta, un loc cochet in care mama sa se simta bine. Abia astept sa pot trece mai des pe la ea, sa beau o cafea si sa-i mai povestesc ce fac. Prezenta mamei imi va face bine. Sunt ferm convinsa ca dragostea si prietenia stau la baza tuturor reusitelor. Nu cred in singuratate. Spun asta pentru ca am si avut prea multa singuratate in ultima vreme. M-am despartit de prietenul meu in urma cu cateva luni. E drept ca a fost o despartire care a venit de la sine, eram deja despartiti fizic, el fiind plecat in strainatate, cu un contract. Am avut nevoie de timp sa ma refac, dar acum am de gand sa recuperez. Asa ca pe lista de proiecte va fi si dragostea. Declar razboi singuratatii! Presimt de pe acum ca voi avea o toamna foarte bogata sentimental. Si nu numai. E un anotimp care imi place, pentru ca sunt nascuta toamna si pentru ca toamna se coc strugurii, care imi plac la nebunie. Si-mi place si vinul, si chiar am o bucata de pamant in Dobrogea, asa ca ma duc in curand sa-mi iau rodul, un vin rosu excelent, pe care il impart totdeauna cu prietenii.

Rocca
(Firma)
"Final de turneu"


Am avut o vara foarte faina, cu destul de multe realizari. Am promovat doua clipuri la aceeasi piesa, Important. De ce? Cel de-al doilea clip a plecat de la un vis. Si cum aveam o camera video la indemana, ne-am hotarat sa punem in imagini visul cu pricina. Si l-am pus. Ceea ce a iesit ne-a surprins putin, insa intr-un mod placut. Am filmat timp de trei zile alaturi de cativa prieteni care s-au lasat filmati, regizati si apoi difuzati. Acum ne gandim sa mai facem inca un clip, de pe albumul La orbire, si un "unplugged", daca se poate. Am avut parte de momente foarte frumoase vara asta, insa nimic nu se compara cu turneul pe care tocmai l-am incheiat. Au fost in jur de 30 de concerte, care ne-au reamintit ca pe scena suntem acasa. Tot ca o noutate, am schimbat si impresarul. Colaboram bine. De cand l-am cunoscut, am reusit sa ajungem in multe locuri din tara, am avut parte de un turneu national. In rest, si eu, ca de altfel toata trupa, suntem intr-o vacanta continua pe care dorim sa o incheiem cat mai curand cu putinta. Ne epuizeaza. Astept zilele ploioase de toamna, in care voi avea ocazia sa stau inchis in casa sau in sala de repetitii, compunand muzica. Lucram deja la un nou album. O sa fie bun. Promitem.

Laura Stoica
"Revin pe scena"


Pentru mine, toamna care incepe este cel putin la fel de importanta ca vara care tocmai a trecut: pregatesc un nou album care va marca relansarea mea, dupa o absenta destul de lunga. Sigur ca nu a fost si o absenta muzicala, am continuat sa cant in tara sau in strainatate, dar acum este momentul unei schimbari majore. Muzica se schimba pretutindeni, in ultima vreme se simte o invazie a tehnologiei sunetului, asa ca am considerat necesar sa ma implic in toate aceste prefaceri, pentru a ma pastra in linia intai. Am alaturi o trupa foarte buna, desi nici unul din componenti nu e bucurestean. La chitara - Adi, la bas - Poly, Kristy la tobe si Dan la clape. Au activat toti in trupe de rock, iar in primavara acestui an, cand am decis sa pornesc din nou la drum, au acceptat sa lucram la un nou repertoriu si la un nou album. Va fi lansat cat de curand, dar inca nu i-am hotarat numele. Am divulgat o singura piesa, Mereu ma ridic, care are si videoclip si care place, ceea ce e extraordinar, imi da puteri nebanuite. E cel mai important proiect al meu de anul acesta, deci e normal sa ma devotez in totalitate lui. Revenirea mea e foarte importanta. Nu e usor, dar mie niciodata nu mi-a fost usor, totdeauna a trebuit sa muncesc pe branci pentru cate o realizare. Sigur ca nu sunt habotnica, imi mai iau si vacanta din cand in cand, imi permit sa rad, sa ma simt bine la inregistrari, la repetitii sau aievea. Sunt o Balanta tenace si foarte atenta la detalii, dar muncesc cu mare placere, deci ma simt bine. Ma bucur foarte tare ca, desi albumul nu a fost promovat inca, concertele pe care le-am avut prin tara sau pe litoral au fost foarte reusite, mi-au dovedit ca rockul se asculta. Ma pregatesc si de un turneu in Kuweit, alaturi de Fuego si Elisabeta Turcu. Sunt nerabdatoare si chiar nu mi-e frica sa calatoresc acolo.