cea mai bogata o dau oile de doi si trei ani.
Scroafele care fata purcei putini stau in cocini prea stramte, unde nu au spatiu suficient sa se miste.
Acele de brad uscate sunt cele mai bune si rapide aschii de foc.
Tigarile dobandesc o aroma deosebita daca sunt lasate o vreme in ramele goale ale unui stup de albine.
Mustele, tantarii si taunii au oroare de mirosul de margarina. In trecut, ea era folosita la ungerea animalelor aflate in pasuni, cantitatile folosite fiind minime.
Gainile mancatoare de oua pot fi dezvatate de pagubosul hatar astfel: se face o gaura mica intr-un ou, se goleste de continut, apoi se umple cu o fiertura concentrata de boia iute. Se acopera orificiul cu putin gips si oul se pune in cuibar.
Florile din glastre tin foarte mult daca dupa taiere se spala, apoi se inmoaie intr-un amestec obtinut dintr-un litru de apa, 3 parti de sare si 30 de parti de sapun ras, in care se adauga si putin bicarbonat. In plus, zilnic, se recomanda o baie in apa rece.
O guma de sters foarte buna se obtine dintr-un burete vechi si uscat.
Fructele uscate care fac molii si viermisori trebuie bagate in cuptor, imediat dupa ce se scoate painea.
Zumzaitul stalpilor de telegraf arata, asemenea unui barometru, daca va fi ploaie, vant sau furtuna.
Ouale inghetate se pun in apa rece in care s-a dizolvat o lingura de sare. In scurta vreme, isi revin si pot fi consumate.
Cartofii inghetati isi pierd gustul dulceag, daca in timp ce fierb, li se schimba de doua ori apa, tot cu apa fierbinte.
Mirosul persistent al vopselelor de ulei dispare daca in camera respectiva se pun mai multe vase plate cu apa.