Cum sa prelungim "splendoarea" vacantei

Redactia
Niciodata oglinda nu reflecta o imagine mai frumoasa decat aceea pe care o dobandim in vacanta. Oare o putem face sa dureze mai mult? Aflati raspunsul in sfaturile pe care vi le oferim

Un Obraz Aurit

Chip bronzat, piele intinsa, suplete... Ce pacat ca frumusetea pe care o castigam in vacanta se topeste asa de usor, dupa ce ajungem acasa! Culoarea se duce, pielea se usuca, se jupoaie si dedesubt apar riduri noi! Asta numai in cazul in care nu cunoasteti secretele pe care vi le oferim.

Recurgeti la un gomaj. Unul singur!
Debarasata de celulele moarte acumulate la suprafata, pielea se regenereaza si se intinde. Faceti un gomaj, imediat ce reveniti din vacanta. Dar unul singur! Pigmentii de bronz sunt concentrati in celulele care se elimina. Veti fi mai putin bronzate ca inainte, dar mai "proaspete". Produsele de gomaj (masti care creeaza o pelicula lipicioasa care apoi se desprinde) se gasesc in toate magazinele de cosmetice. Puteti alege intre cele romanesti ("Farmec", "Elmiplant" etc.) si cele occidentale.

Un bronz natural de durata: catina
Substanta portocalie pe care o contin boabele de catina trece cu usurinta in piele, atat pe cale interna, cat si sub forma de unguent. In farmaciile naturiste gasiti capsule cu ulei de catina, care se pot deschide si uleiul se aplica pe fata bine curatata inainte. Cateva minute, tenul devine galben-portocaliu, apoi uleiul se absoarbe in piele si da o nuanta naturala de bronz. Pe langa frumusete, catina inseamna si sanatate, asa ca va sfatuim sa recurgeti atat la administrarea pe cale interna (Catinofort, supliment nutritiv, fabricat de "Hofigal", cu capsule cu planta uscata), cat si la ungerea fetei cu ulei. E fin, patrunde usor in piele, mai ales daca folositi prilejul ca sa masati in profunzime obrazul. Rezultatul este rapid: un bronz pentru eternitate si un ten complet revitalizat.

Cremele colorate
Ofera dublul avantaj ca alimenteaza pielea si, totodata, o coloreaza in nuanta de bronz dorita. Va recomandam produsul "Nivea", importat din Germania, usor de gasit in farmacii si magazinele de cosmetice. In plus, crema colorata creeaza o aparenta de natural, de ten neingreunat de machiaj.

Pudra de culoarea aramei
In cazul in care aveti tenul gras, dupa aplicarea unui produs hidratant (crema, gel), folositi pudra pulbere (Revlon, Chanel etc.) in culoarea aramei (exista mai multe nuante), care prelungeste bronzul obrazului.

Rujuri care accentueaza bronzul
Trei nuante au menirea de a "aprinde" culoarea vacantei: rozul transparent (gloss), nuanta corai si rujul lucios incolor.

Sucul de morcovi
Pe langa faptul ca vitaminele pe care le contine sunt "aur" pentru obraz, sucul de morcovi, aplicat o data pe saptamana pe fata, isi lasa culoarea in piele, prelungind multa vreme viata bronzului dobandit in zilele de vacanta.

(In numarul viitor, sfaturi la fel de bune pentru ingrijirea trupului.)