Cosmetica verii (II)

Redactia
Retete de frumusete cu fructe si legume

Masca pentru ten uscat, cu cartofi
Se spala un cartof, se fierbe cu coaja, se da pe razatoare si se amesteca bine cu frisca nebatuta sau cu smantana pana ce se obtine o pasta cremoasa. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 15-20 de minute, dupa care se clateste cu apa calduta.
Masti cu mere si rosii, pentru ten cu pori dilatati
Se prepara un amestec dintr-un mar si o radacina mica de hrean, spalate, curatate de coaja si date pe razatoare. Se ia o cantitate egala din fiecare. Compozitia se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 5-10 minute. Se clateste cu apa calduta.
O rosie bine coapta se taie felii si se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se clateste cu apa calduta. Are si efect de inviorare a tenului ofilit.

Masca pentru o piele catifelata,cu piersici coapte
Nu degeaba se compara tenul frumos cu o piersica. Verisoara caisei are o putere deosebita de catifelare si intarire a tenului. Reteta e cat se poate de simpla. Taiati o piersica foarte coapta felii si aplicati-le pe obraz vreme de 15 minute. Clatiti-va cu apa minerala.

Leac cu ulei pentru pielea uscata si ofilita
Se aplica pe fata comprese cu ulei cald de floarea-soarelui sau masline.

Pasta de mere pentru intarirea sanilor
Fierbeti cateva mere taiate bucati in putin lapte. Striviti-le cu o furculita si intindeti pasta obtinuta pe sani. Masati usor, pentru ca vitaminele sa patrunda in piele. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi clatiti-va cu apa calduta si apoi cat mai rece. Aceeasi masca are efect si pentru atenuarea ridurilor de pe obraz.

Suc de portocala pentru ten gras
In caz ca aveti pielea grasa, aplicati pe fata felii subtiri de portocala. Lasati-le sa actioneze vreme de o ora, stand intinse si relaxate pe pat. Spalati-va cu apa minerala sau, si mai bine, cu apa de ploaie. Ca inlocuitor, puteti folosi un amestec de 2/3 suc de portocale proaspat stors cu 1/3 apa de trandafiri.

Ulei de catina pentru un bronz natural
Nu ajungeti anul asta la mare sau va e teama sa va expuneti la soare? Bronzati-va cu ulei de catina. Atat administrat pe cale interna (capsule cu catina uscata sau uleioasa, produse de firma "Hofigal"), cat si pe cale externa (spargeti capsulele si ungeti-va pe fata cu uleiul portocaliu continut in ele), in cel mult 2-3 saptamani veti fi bronzate intr-o culoare extrem de placuta si naturala.

Lotiune cu lamaie si glicerina, pentru un ten proaspat, stralucitor
Faceti un amestec in parti egale de suc de lamaie, glicerina si apa de colonie. Stergeti-va fata cu un tampon de vata imbibat in amestec.
Pistruii dispar daca ii stergeti zilnic cu suc de lamaie usor sarat.
Persoanele cu piele grasa se pot tampona in fiecare dimineata cu suc de lamaie. Lasati-l sa se usuce fara sa-l stergeti, apoi aplicati crema dvs. obisnuita si fardul.