Bucatariseli...

Redactia
Albusul batut

a carui spuma prezinta granule, redevine neted si fin daca se freaca energic cu un varf de cutit de sare.

Zaharul ars se prepara la foc mic si totdeauna intr-un vas emailat.

Zaharul topit, cu care se glaseaza fructele, se ataseaza rapid de acestea, daca e amestecat cu cateva picaturi de otet sau lamaie.

Zaharul se caramelizeaza mai bine daca e umezit cu 2-3 lingurite de apa.

Pestele destinat frigerii pe gratar trebuie trecut inainte prin ulei cald.

Piureul de urzici devine mult mai gustos daca i se adauga doua linguri de cascaval ras sau smantana.

In toate umpluturile cu orez, acesta trebuie sa fie pe jumatate fiert.

Maioneza ramasa de la o zi la alta isi recapata prospetimea daca se adauga o lingura de apa fierbinte.

Maioneza nu se mai taie daca in galbenusul crud se pune, inainte de a-l freca cu ulei, o lingurita de mustar.
Dedu Vaselina - str. Comertului, bl. 32, sc. A, ap. 8, et. 2, Giurgiu

Din batrani...

Caii rai, care musca, trebuie pusi sa manance dintr-o bucata de carne care miroase urat. Meteahna le trece pe multa vreme.

Gainile au nevoie de o cantitate de aer curat de sapte ori mai mare, in comparatie cu celelalte animale. Cotetele lor trebuie sa fie bine aerisite.

Gainile fac acelasi numar de oua si fara cocos. El nu trebuie insa inlaturat, fiindca prezenta lui le linisteste pe inaripate.

Samburii de piersica zdrobiti au insusirea de a limpezi apa. Cu 6 samburi se limpezesc 100 litri de apa in doua ore.