Si noua ne pasa!

Cititor Formula AS
Va multumim pentru articolele dedicate Rosiei Montane, publicate in "Formula As".

Ne-au frant inimile, dar ce conteaza inimile noastre, pe langa inima dragei noastre tari, pusa atat de greu la incercare.
De-a lungul secolelor, nimeni nu s-a atins de ea, nici barbarii, nici tatarii, nici puhoaiele, nici razboaiele, dar iata ca acum, dinauntru si dinafara tarii se aduna niste netrebnici care tintesc fara mila in cel mai frumos colt de rai pe care ni l-a daruit bunul Dumnezeu, in marea Lui indurare, pentru desfatarea ochilor si bucuria inimilor noastre: Muntii Apuseni. Oare tara este numai a lor? Noi cine suntem? Suntem patrioti numai cand ne adunam sa cantam si sa petrecem, imbracati in costumele noastre populare, sa bem vin romanesc si sa mancam sarmale si mititei? Nu suntem inca pierduti, atata timp cat mai traiesc pe meleagurile noastre oameni ca Parintele Ioan Mera, preotul bisericii din Carpinis, Zeno David si Eugen David, conducatorii acelora care se opun dezastrului, Stefan Dondea, care a scris pe poarta ca acea casa nu se vinde nici pe tot aurul din lume. Doamna Manta, profesoara de istorie, care s-a epuizat luptand si a murit de suparare, ultimele ei cuvinte fiind: "Nu-i lasati, nu-i lasati!".
Numai Radu Berceanu se felicita, probabil, pentru marea afacere pe care a incheiat-o cu Frank Timis, afacerist dubios, la fel ca aceia care il sustin din umbra. In loc sa le inapoieze motilor minele confiscate de comunisti in 48, le cer si casele, si mormintele parintilor, bunicilor si stramosilor lor.
Desi departe, suntem alaturi de dvs., dragi reporteri ai revistei "Formula As", si va rugam, nu parasiti aceasta cauza nobila si veti fi cinstiti si preamariti de oameni si binecuvantati de Dumnezeu. Daca veti pune pe Internet aceste articole, vor putea fi preluate de ziarele din Canada si America, pentru informarea romanilor din aceasta parte de lume, ca sa strigam cu totii intr-un glas: "Jos labele de pe tara noastra!"
"Unde esti tu, Tepes Doamne, ca, punand mana pe ei,
Sa-i imparti in doua cete, in smintiti si in misei?"
Maria Mihalceanu - Windsor, Canada


"Faceti orice ca sa salvati Rosia Montana"

Cu toata stima si respectul va scrie un om cu mai putina stiinta de carte, dar cu o mare experienta de viata, dobandita in conditii mai deosebite de munca si trai, fata de alti pamanteni.
De patru ani de cand am revenit pe uscat (36 de ani am umblat pe mari si oceane), am putut sa-mi dau seama de rautatile lumii, de prostia unora, ca si de smechereala altora, in conditiile in care de 15 ani suntem, ca sa zic asa, "Liberi" si cu pretentii de democrati.
Ce relateaza in "Formula As" d-l Bogdan Lupescu, in reportajul "Tortionarii din Rosia Montana", e ceva de neinchipuit. Cum e posibil asa ceva? Ani de zile ne-au jefuit rusii de aur si uraniu, iar acum vin altii sa faca acelasi lucru! Si pe deasupra, ne mai si otravesc o particica de tara. Ce fel de guvernanti avem? Oare acest popor e condamnat pe veci sa indure umilinte si sclavie? La aceasta ora, pe tot globul se duce o lupta intensa impotriva poluarii, exista legi la care si Romania a aderat. Si atunci, ma intreb: acesti guvernanti, fosti sau actuali, ne reprezinta?
D-le Lupescu, ani de zile am fost instruit, invatat sa aplic metode de combatere a poluarii pe mare, in conformitate cu legislatiile internationale, si va spun ca in alte tari, aceste legi se aplica. Pedepsele pentru nerespectarea lor sunt foarte aspre. Luptati cu toate mijloacele pe care le aveti la dispozitie, nu va lasati. Faceti orice sa salvati Rosia Montana. Succes!
Ion Calin - Constanta