Din nou despre spanz si virtutile lui anticancerigene

Florentin Popa
Dumitru Calina: "Otrava asta mi-a salvat viata!"

Despre tratamentul cu spanz s-a mai scris in paginile revistei noastre. Povestea unui om care a biruit moartea cu ajutorul unui leac stravechi - spanzul - a impresionat si a uimit deopotriva bolnavii si medicii, atragand atentia asupra puterii miraculoase a naturii. De atunci, spanzul a fost cercetat de specialistii in domeniu, recomandat in tratament de medici si fitoterapeuti, salvand sute de pacienti "pierduti", carora medicina alopata nu le mai dadea sanse de supravietuire. Dumitru Calina, avocatul iesean care a reaprins flacara sperantei in sufletele bolnavilor de cancer, a cazut incet in uitare, dar nu a incetat sa-si puna experienta la indemana celor deznadajduiti. Revenim azi, la aproape sapte ani de la publicarea primului articol despre spanz, cu noi si interesante marturii despre virtutile uluitoare ale acestei plante. Povestea d-lui Dumitru Calina este elocventa si demonstreaza - pentru a cata oara? - ca in tainitele naturii zac inca multe secrete ce asteapta sa fie scoase la lumina.

Poveste cu final fericit

"In 1988, de la o faringo-laringita netratata la timp, am facut o infectie foarte urata, care a degenerat in cancer, iar craniul mi-a fost infestat cu puroi. Diagnosticul era ingrozitor: tumora de cavum cu extensie la baza craniului. Am facut si o tomografie computerizata, care a evidentiat cu precizie stadiul bolii: "Infiltratie tumorala cu celule mici, dispuse in insule. Aspectul corespunde unei metastaze de tumora endocraniana tip blastom". Medicii nu-mi mai dadeau nici o sansa. Se uitau la mine cu o privire compatimitoare si neputincioasa. Eram disperat! In spital, singurul tratament de care am beneficiat a fost cel cu Algocalmin, la care deja nu mai reactionam. Aveam dureri ingrozitoare, nu le puteam calma cu nimic. Din cauza infiltratiei puroiului in craniu, aveam deja centrii nervosi afectati: imi paralizase pleoapa dreapta, vederea imi era afectata (vedeam dublu, cu imaginile rasturnate pe stanga). Medicul a vorbit cu sotia mea si a sfatuit-o sa nu mai cheltuie bani pe spitale si medicamente, ca o sa aiba nevoie de ei pentru inmormantare. Eram slabit, ajunsesem la 48 de kilograme, ma tineam de pereti cand umblam prin casa. Medicul de la policlinica a vrut sa ma pensioneze, dar am refuzat. Am ajuns si la Spitalul Fundeni, unde am inceput iradierea cu cobalt, in zona tumorii de la gat. Acolo mi s-a spus ca nu se poate face nimic in ceea ce priveste infectia ajunsa la creier, deoarece era intinsa pe o suprafata prea mare, iar o interventie chirurgicala pentru indepartarea ei in intregime era imposibila. O batrana, vazandu-ma mereu pe holurile spitalului, mi-a spus: "Maica, daca ai curaj, fa o cura cu spanz. Dar ai grija, ca e periculos. Daca nu stii cum sa-l prepari si cum sa-l iei, poti sa mori".
Gasirea spanzului si a modului de administrare a fost o veritabila aventura... M-am interesat in stanga, in dreapta, mi s-a confirmat efectul spanzului in tratament, dar nimeni nu stia sa-mi spuna cum se prepara. Batranii de la sate il foloseau pentru bolile grave ale animalelor, dar n-auzisera sa fi fost utilizat si de oameni... Toti ma intrebau daca am curaj sa-l iau, ca-i periculos, ca-i toxic... "E mai toxic decat moartea?" - am intrebat. "Eu sunt cu un picior in cimitir si voi ma intrebati daca am curaj sa beau un ceai?". In final, am gasit niste batrani care mi-au dat reteta si m-au invatat secretele acestui preparat. Am venit acasa si m-am pus pe treaba. Era ultima mea sansa si m-am agatat cu disperare de ea. In prima zi, n-am respectat intocmai prescriptiile retetei si am luat sapte lingurite de preparat - asa, ca o doza de soc -, dar mi-a fost foarte rau. Transpiram, imi crescuse tensiunea, aveam palpitatii, se invartea casa cu mine. Apoi, am urmat tratamentul dupa indicatii, iar peste numai trei zile, am inceput sa elimin masiv infectia acumulata in craniu. Pare scarbos ce spun, dar asta-i adevarul: in urma primei cure cu spanz, s-a spart un loc in cerul gurii, prin care am eliminat mai intai un lichid galbui, provenit de la infectie, timp de patru-cinci zile. Apoi a venit greul. Facand o analogie, inchipuiti-va ca dati drumul la apa dintr-un lac printr-o poarta de scurgere. Dar ramane namolul. Ei bine, cand am inceput sa elimin puroiul acela gros, cu cheaguri de sange, a fost dezastru! Mi se umplea gura cu puroi, nu puteam nici sa dorm, ca ma inecam. Prin cerul gurii se facea tot acest "tranzit"; probabil ca era locul cel mai accesibil pentru drenarea infectiei. Era groaznic! Mai tarziu, dupa un timp in care am tot evacuat puroi, cand faceam dus, auzeam in cap un zgomot ca cel al picaturilor de ploaie pe un acoperis de tabla. Probabil ca punga de puroi apasase pana atunci pe creier si, eliminand-o, ramasese ceva distanta intre cutia craniana si creier. Simteam acest gol. Singurul lucru bun a fost ca, odata cu eliminarea puroiului, nu mai aveam acele groaznice dureri de cap.
Continuand iradierile cu cobalt, am observat o alta proprietate a spanzului. Se stie ca acest tratament are numeroase efecte adverse, in primul rand caderea parului. Toti bolnavii cu care ma intalneam la raze isi pierdusera podoaba capilara, indiferent de locul unde le era localizata tumora iradiata. Eu nu mai aveam barba si mustata, fiindca erau in raza de actiune directa a aparatului. In rest - nimic, eram cel mai pletos pacient iradiat. Iradierile cu cobalt au cicatrizat, zic eu, sursa de infectie laringo-faringiana. Cat despre punga de puroi ce-mi inconjura creierul, medicii si-au declinat de la inceput competenta. Eu eram in metastaza, iar biopsia din gat mi-a evidentiat clar natura maligna a tumorii, deci sangele era deja infectat. Spanzul cred ca mi-a curatat si sangele. Otrava asta mi-a salvat viata!"

Experienta vindecarii

- De la publicarea povestii dvs., numerosi bolnavi si terapeuti naturisti, ba chiar si medici, au apelat la cura cu spanz. Din cazurile pe care le cunoasteti, care au fost cele mai receptive boli la acest tratament?

- Nodulii mamari, infectiile interne, chisturile ovariene, sinuzitele, artritele, adenoamele de prostata, leucemiile, sindromul Hodgkin si toate tumorile neoperate raspund foarte bine la acest tratament. In cazul tumorilor, spanzul da randament de 100% acolo unde nu s-a ajuns la interventia chirurgicala. La bolnavii operati, rezultatul depinde de vechimea bolii si de stadiul in care se afla pacientul. Aici, procentul de vindecare este de 55-60%. Din pacate, la mine ajung, de regula, cei carora nu li se mai da nici o sansa: bolnavi operati, care au facut o multime de iradieri si care iau citostatice de multa vreme. De aceea, accentuez: este bine ca macar preventiv, chiar daca persoana in cauza doreste sa urmeze tratamentul clasic, sa faca mai intai o cura cu spanz.

- Cum se foloseste spanzul?

- De la spanz se foloseste numai radacina. Cel mai bun este cel de munte. Calitatea preparatului depinde de calitatea radacinii de spanz. Tin foarte mult sa prepar singur aceasta reteta, deoarece eu stiu cum trebuie sa arate radacina, daca este buna sau nu. In al doilea rand, trebuie sa vad persoana bolnava, pentru a-i recomanda exact doza de care are nevoie. Dozajul se face in functie de caracteristicile bolnavului: sex, varsta, greutate, boala etc.

- Cat dureaza un tratament cu spanz?

- O cura cu spanz dureaza 20 de zile. Daca organismul nu primeste preparatul, da reactii de respingere: apar pete rosii pe corp, migrene etc.

- Tratamentul cu spanz are contraindicatii?

- Numai in cazul bolnavilor cardiaci, fiindca spanzul mareste viteza sangelui. Or, in cazul unui hipertensiv, acesta este clar contraindicat. De asemenea, in timpul tratamentului nu se pot folosi barbiturice, antibiotice si vasodilatatoare. In ce priveste regimul alimentar, bolnavul va trebui sa renunte la cafea, grasimi, bauturi alcoolice si tutun. In rest, este recomandata o alimentatie intaritoare, bogata in vitamine si proteine naturale: fructe si legume proaspete, nuci, alune, seminte, carne slaba sau ficatei la gratar. Foarte importanta este si masarea zonei unde este localizata tumora sau infectia.

Cazuri

"Am scapat de operatie, iar tumora nu se mai cunoaste"

"Am fost internat la spitalul din Cluj, la sectia Stomatologie, cu diagnosticul cancer la gat. Analizele de specialitate efectuate si rezultatul de la tomografie au evidentiat la baza limbii o rana de 2 cm in diametru. Mi s-a spus ca trebuie sa fiu operat de urgenta; trebuia sa mi se taie jumatate din limba, sa mi se ia o bucata de carne din mana dreapta, care apoi sa fie cusuta in locul bucatii de limba lipsa. Cand am auzit in ce consta operatia, am refuzat categoric. Chiar in acea zi, cand am iesit de la spital, am cumparat "Formula As", in care era publicat un articol despre d-l Dumitru Calina si modul cum dansul s-a vindecat cu ceai de spanz. Am plecat la Iasi, dansul mi-a preparat ceaiul si m-a invatat cum sa-l iau. Dupa primele 20 de zile, am observat ca la baza gatului a crescut un ganglion care colecta infectie, pe care o eliminam prin flegma. In circa 7 zile, ganglionul a disparut, iar rana din gat s-a cicatrizat. Inainte, nu puteam inghiti nimic; aveam niste usturimi cumplite. Dupa prima cura cu spanz, situatia mea s-a schimbat radical, in bine. Am scapat de operatie, iar doctorii au spus ca tumora nu se mai cunoaste. Multumesc pe aceasta cale d-lui Calina, care fara nici o pretentie financiara m-a ajutat sa ma vindec de aceasta boala hidoasa."
Sarca Petru - Oradea, tel. 0259/23.23.70

"Tratamentul cu spanz face minuni!"

"In august 1999, am observat aparitia unei umflaturi in partea stanga a gatului, care se tot marea, ajungand la dimensiunea de 65x25 mm. Dupa o saptamana, incepusem sa am senzatii de caldura locala, la simpla miscare a capului. In 6.01.2000 am fost internat in spital, unde mi s-a facut un examen Orl. La analize mi s-a luat o biopsie, iar rezultatul a fost: neoplasm rinofaringian - adenopatie laterocervicala stanga. Mi s-a recomandat sa fac radioterapie. In spital, am aflat de la o doamna despre d-l Calina Dumitru. Dupa cura de radioterapie, am luat legatura cu dansul, i-am aratat biletul de iesire din spital si am inceput tratamentul cu spanz, dupa indicatiile primite. In a cincea zi, am avut o puternica senzatie de voma, scaune cu diaree si mirosuri insuportabile. In a zecea zi de tratament, am inceput sa am scaune dese, eliminam bucati de tesut de culoare maronie, cu sange inchegat, si vomam sange. Aveam dureri foarte mari in burta si ma simteam foarte slabit. Cu aceste dureri si stari de voma am rezistat pana in a 18-a zi de tratament. Atunci am eliminat prin voma circa 2,5 l de lichid galben (puroi), urat mirositor. Nu am mai avut puterea sa continui tratamentul, de slabit ce eram. Am luat legatura cu d-l Calina si i-am explicat ce se intampla cu mine. M-a sfatuit sa fac o pauza de 4 zile si sa reincep tratamentul. Dupa terminarea primei cure complete, am facut sapte zile de pauza. In timpul tratamentului si in perioada de pauza, formatiunea tumorala scazuse la jumatate in diametru. Dupa pauza, am inceput a doua cura de spanz. In a zecea zi am avut iar scaune diareice si stari de voma din ce in ce mai dese, iar prin voma am eliminat din nou un litru de puroi verde-galbui. In prezent ma simt foarte bine, am inceput sa ma ingras, am din nou putere, iar formatiunea tumorala abia se mai cunoaste. Medicii mi-au spus ca sunt pe drumul cel bun. Ii multumesc bunului Dumnezeu, care mi-a indreptat pasii catre d-l Calina Dumitru. Tratamentul cu spanz face minuni!"
Dumitru Achitei - B-dul Dimitrie Cantemir nr. 4,
sc. A, ap. 15, Iasi, tel. 0232/13.49.40


"Dupa ce am terminat cura cu spanz, eram ca noua"

In 1993 m-am imbolnavit foarte grav. Ma durea capul foarte rau, incepuse sa-mi cada parul, dar cel mai mult ma ingrijora faptul ca nu mai vedeam bine si nu mai puteam sa merg. Eram mereu obosita, dormeam foarte mult, aproape continuu, iar cand ma trezeam, ma simteam franta si adormeam iarasi. In toamna aceluiasi an, au inceput marile dureri. Nu mai puteam manca nimic, aratam ca un cadavru. La mijlocul lunii septembrie, intr-o dimineata, cand m-am trezit, am constatat ca nu mai vedeam deloc. Am mers la doctor, mi s-au facut multe analize, iar diagnosticul a cazut ca un trasnet asupra mea: hematom cerebelos. Am fost operata de urgenta. Cand mi-am revenit din anestezie, tot nu vedeam. La putin timp dupa operatie am inceput sa am iarasi dureri. De data asta, erau mai urate. Dupa trei ani de chin, am indraznit sa merg din nou la spital. Dupa a doua operatie, deci din 1996 si pana in noiembrie 1998, in fiecare seara cand ma culcam, singura mea dorinta era sa nu ma mai trezesc a doua zi. Cu dureri adormeam, cu dureri ma trezeam. In vara lui 1998, am mers iar la medic, cu inima cat un purice, caci imi era frica de analize. Diagnostic: chist cerebelos. Nu stiam ce sa fac, nu mai suportam alta operatie. Nu mai aveam putere sa lupt, eram sleita, am luat hotararea sa plec din spital. Mi-am zis: cate zile oi mai avea de trait, atatea sa fie! Ma resemnasem, dar intr-o zi, sotul meu a adus acasa revista "Formula As" si mi-a aratat articolul cu d-l Calina. M-am bucurat foarte tare, nu stiu cum sa va zic, mi s-au luminat ochii cand am aflat despre cazul d-lui Calina si vindecarea sa spectaculoasa. L-am contactat si am inceput tratamentul. Am urmat doua luni de zile cura cu spanz, exact cum ma invatase d-l Calina. Imi spusese el ca se intampla lucruri inexplicabile atunci cand organismul incepe sa se vindece, dar nu l-am crezut. Deodata, dupa cateva lingurite de ceai, sa-mi revin? Nu-mi venea sa cred! Dupa ce am terminat cura cu spanz, eram ca noua. Dovada? Copilasul meu in varsta de noua luni. Dupa tratamentul cu spanz, cand eram deja mult mai bine, am ramas insarcinata si anul trecut am nascut un baietel.
Draga redactie, se poate scrie o carte despre cate am patimit. Se spune ca fiecare, in viata, are de dus o cruce. A mea, pentru un timp, a fost foarte grea...Un om cu credinta in Dumnezeu a usurat-o. Eu si sotul meu dorim sa-i multumim d-lui Calina pentru tot binele facut. Ii multumim pentru ca ne-a ajutat si ne-a inteles cat ne este de greu. El ne-a facut sa credem din nou in oameni. In fiecare zi il pomenesc in rugaciunile mele. Dumnezeu sa-l binecuvanteze! Multumesc si revistei "Formula As", pentru tot sprijinul acordat cititorilor."
M.P. - Iasi, tel. 0232/22.61.52


D-l Dumitru Calina poate fi contactat la tel. 0232/23.21.21, 0722/66.04.06