Mircea Diaconu - "Unde sa plecam in vacanta, cand avem raiul nostru de la Saftica?"

Alice Manoiu
O intrebare, un raspuns

In timp ce teatrele Capitalei si-au inchis portile, singurul care rezista pe baricada e Nottara-ul, care continua sa dea si sa gazduiasca spectacole, sa pregateasca premiere in plina vara

- La dvs., d-le director Diaconu, nu se ia concediu?

- Cum sa nu! Luam si noi concediu legal ca toata lumea, doar ca esalonat. Am format echipe, ca sa mentinem si vara foc continuu pe scena. Din cele opt titluri de pe afise, patru sunt ale noastre, celelalte sunt produse de trupe independente, ori de teatre din provincie. Si observ ca la noi nimeni nu se plange - nici actorii, nici tehnicienii -, pentru ca sala e plina si ne alimenteaza continuu cu bani. Nu mai alergam dupa sponsori ocazionali. Ne-am zbatut vreo doi ani sa avem aer conditionat la Sala Studio si uite ca "aerul" renteaza. Actorii sunt bucurosi ca joaca si primesc aplauze calduroase, care nu-i deranjeaza nici pe canicula.
Va intrebati cum reactioneaza familia mea - Diana si copiii - la acest foc continuu? Normal, ca toti ceilalti. Diana Lupescu a intrat, cu una din echipele teatrului, in concediu, si il executa la domiciliu. Are de lucru zi-lumina, cand in casa, la curatenie, cand in gradina, printre cei 2000 de metri cu flori. Florile sunt pasiunea ei, le-ar dadaci si noaptea. Asa se relaxeaza ea dupa examenele din sesiune. A, nu stiati? Sunt insurat cu o studenta la regie de teatru, anul doi. Astfel am doua studente in familie, pentru ca fiica noastra, Ana-Alexandra, urmeaza Facultatea de Management-Comunicare, fiind cu un an inaintea mamei. Nici ea nu-si respecta vacanta: e proaspat angajata la televiziune si-i pasionata de ceea ce face. A avut sansa de a lucra in echipa de organizare a Festivalului Cerbul de Aur de la Brasov si a fost incantata. Doar mezinul, Victoras, elev intr-a opta, alearga de colo-colo, in tabere de vacanta. In timpul anului sunt soferul lui, il duc zilnic si-l aduc de la scoala, pe traseul Saftica - Bucuresti si retur. Dar n-aveti grija, ne-am permis si noi amandoi o scurta escapada de vacanta la Brasov, la "Cerb", ca s-o aplaudam pe Pink. Merita! Acum face si Victor parte din echipa domestica de vara. Auziti zgomot de vase? El le muta de colo-colo, pentru ca ne aflam in plina campanie de curatenie. Deocamdata, eu imi savurez cafeaua de dimineata, sub nuc, citesc ziarul si apoi intru in jocul de-a vacanta. Unde sa doresti sa mai pleci, cand avem raiul nostru acasa, la Saftica?