Zodiacul Lunii August

Tana Rosca
Prima saptamana a lui august ne face sociabili si comunicativi, ajutandu-ne sa adancim armonia din relatiile noastre personale si sa innodam altele noi. Incepand din data de 10, putem gasi solutii viabile la problemele majore care ne framanta sau privitoare la planurile noastre pe termen lung. In acest sens, este important sa avem incredere in sansa, dar sa continuam sa elaboram o strategie corecta de fond. Finele lunii se anunta mai tensionat, mai ales pentru zodiile mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti)

Berbec
Usor cu sanatatea!


Pe aceia dintre dvs. care n-au plecat inca in concediu anul acesta, i-am sfatui s-o faca pana pe data de 7, perioada in care plecarile la drum sunt bine aspectate. Mai tarziu, calatoriile, in mod special cele in strainatate, pot fi insotite de neplaceri sau cheltuieli foarte mari. Din 8 incepand, va merge bine acasa, unde puteti pune, in fine, in aplicare niscaiva proiecte, la care va ganditi de mult. Pana acum v-au lipsit fie timpul, fie banii, pentru a va apuca de treaba, dar acum, toate conditiile se intrunesc.
Cariera: Nevoia dvs. de a va achita extrem de serios de anumite responsabilitati v-a facut sa va simtiti limitati si sufocati si nu v-a permis sa va desfasurati adevaratul potential. Din 10, puteti culege roadele sistemului eficient pe care l-ati pus la punct cu atata truda si apar si ocaziile de-a va extinde aria activitatilor.
Bani: Cheltuiti cu inima impacata banii cu care ati plecat in concediu. Ii veti pune usor la loc, daca nu va aruncati la achizitii mai mari, cu incepere din data de 8.
Dragoste: Luna august e plina de ocazii de-a cunoaste persoane interesante, mai ales ca in aceasta perioada, destul de multi Berbeci sunt singuri. Se poate ca pana pe 10 sa cunoasteti o persoana pe care o s-o curtati asiduu. Pentru aceia dintre dvs. care au trecut de prima tinerete se poate ivi o persoana din trecut, cu care aveti ganduri serioase.
Sanatate: Doar in primele 10 zile ale lunii sunteti in siguranta, dupa aceea coordonarea miscarilor incepe sa lase de dorit, iar dupa 23 sunt posibile si accidentari (e drept, nu prea grave), dar este de dorit sa nu faceti sport sau exercitii in forta. Tot in aceasta perioada este posibil sa aveti probleme digestive, asa ca ar fi bine sa fiti atenti la prospetimea alimentelor.

Taur
Uituci, dar fericiti


Dvs. v-am recomanda sa plecati in vacanta (in caz ca nu ati facut-o deja) cu incepere din 8. In acest caz, veti beneficia de un adevarat concediu de odihna, in sensul ca veti pleca cu itinerarul bine pus la punct, cu bagajele impachetate intelept si din vreme si cu toate detaliile organizatorice verificate. Odata ajunsi, nu veti mai avea de ce sa va agitati si totul va decurge aproape exact asa cum v-ati dorit. Daca ramaneti acasa, va veti agita de mama focului, pentru ca pe la dvs. se va perinda atata lume, incat din 26 incolo, simtiti ca nu mai puteti, si se poate ajunge si la discutii mai neplacute cu cei care uita sa mai plece.
Cariera: 6 si 7 se anunta a fi zile deosebit de dificile, zile cand vreti sa luati anumite initiative, pe care nu prea stiti cum le veti duce la capat. Motivul? Incapacitatea de concentrare. Se poate sa va pierdeti in detalii sau, dimpotriva, detaliile sa va piarda pe dvs., pentru ca le uitati pe cele semnificative. Si in restul lunii sunteti mai uituci, dar nu trebuie sa va temeti de consecinte la fel de neplacute.
Bani: Pana pe 7 exista posibilitatea de-a va spori in mod substantial veniturile, eventual in urma unor colaborari sau unor ocazii de-a castiga in plus la serviciu. Nici ulterior situatia dvs. nu este tocmai grea, insa multi dintre dvs. vor fi pusi in situatia de-a se atinge de niste rezerve, ceea ce va enerveaza rau.
Dragoste: Norocul in dragoste continua sa va insoteasca, cu anumite rezerve. Mai precis: din data de 11 incepand, nivelul pasiunii creste, ceea ce nu se reflecta insa in mod pozitiv in comunicarea cu persoana iubita. Se poate sa aveti accese de posesivitate sau sa vreti sa luati cu tot dinadinsul conducerea in cuplu. Cel mai riscant este dupa 23.
Sanatate: Este buna si in prima parte a lunii dar, dupa 14, devine excelenta.

Gemeni
Incordare in cuplu


Prima saptamana a lunii este si cea mai buna, in mod special in ceea ce priveste viata dvs. personala si relatiile dvs. de prietenie. In concediu v-am sfatui sa plecati intre 11 si 26. Acasa pot aparea tensiuni cu incepere din 11, care se pot amplifica in jurul datei de 23, cand va vine sa va certati cu toata lumea. Cel mai tare va enerveaza insa o femeie, un membru al familiei, care vrea sa va organizeze cu tot dinadinsul, ceea ce pe dvs. va scoate din sarite.
Cariera: Treceti din faza de amatori inspirati - cum va considera cei care nu cred ca lucrurile se pot face si repede, si bine - in cea de experti, a caror parere e luata in serios. Vi se cere sfatul din ce in ce mai des, in probleme importante. Ce mai, statutul dvs. profesional se consolideaza pe zi ce trece.
Bani: Pe 8, "iesiti din post" si va puteti astepta la venituri mai substantiale. In parte, sporul banesc se datoreaza, in multe cazuri, faptului ca v-ati imbunatatit cunostintele practice care tin de domeniul dvs. de activitate si ati reusit (in fine!) sa-i convingeti pe mai-marii dvs. ca meritati mai mult. Puteti semna noi contracte, pe perioade lungi, in termeni cat se poate de favorabili.
Dragoste: Dupa trecerea primei saptamani, constatati ca v-a cam pierit rabdarea pentru capriciile si bosumflarile partenerului dvs. si incepeti sa-l taxati cand da (iarasi!) dovada de un comportament nerezonabil. In familie, atmosfera devine destul de incordata incepand cu data de 11, iar cu incepere din 23, puteti avea iesiri explozive.
Sanatate: Pana pe 11 e bine, dar apoi ar trebui sa aveti grija la incheieturile bratelor, mai ales la umeri. Nici sofatul (pasiunea dvs.!) nu va este recomandat dupa aceasta data. Din 23, puteti avea parte si de migrene, declansate de stari acute de nervi.

Rac
Relaxare


Dupa luni indelungi de probleme cu care a trebuit sa va confruntati mai mult singuri si carora ajunseserati sa nu mai stiti daca le veti da vreodata de capat, iata ca, din 8 incepand, intervine o perioada de relaxare. Relatiile cu autoritatile se imbunatatesc, persoane care v-au intarziat in diferite proiecte se pun, in fine, pe treaba, obtineti usor documente pentru care pana acum v-ati batut capul degeaba. Ce mai, tot ce parea inchis, blocat incepe sa intre pe un fagas normal. La drum nu e bine sa plecati dupa 11, mai ales daca va sta gandul la o excursie peste hotare. Nici cu invatatul nu stati prea bine, pentru ca va impiedicati de numeroase detalii, care vi se par (sau chiar sunt) inutile sau incorecte. Din cauza lor, nu puteti intelege tematica de ansamblu.
Cariera: Schimbarile nu se petrec intr-o maniera dramatica, insa pe nesimtite constatati ca atitudinea sefilor dvs. este mai flexibila sau dvs. insiva va regasiti diplomatia si forta persuasiva. Cert este ca, pe masura ce luna progreseaza, increderea in capacitatea dvs. va revine si incepeti sa culegeti succese.
Bani: In august sunteti foarte motivati sa depuneti eforturi mari pentru a va imbunatati situatia financiara. Cele mai mari sanse de reusita le aveti in intervalul 11-26. Inainte de aceasta data, aveti tendinta de-a forta nota, de-a pretinde exagerat de mult, iar din 26 incepand nu e indicat sa semnati contracte sau sa intreprindeti tranzactii comerciale.
Dragoste: Dupa 8, atitudinea dvs. fata de partener se schimba si incepeti sa-l tratati din nou cu tandrete si amabilitate. Unii dintre dvs. se pot decide in aceasta perioada sa oficializeze legatura, cei care au trecut printr-o perioada dificila in cuplul stabil incep sa-si regaseasca motivatia afectiva.
Sanatate: Afectiunile cronice pot fi tratate cu succes. Faptul ca starea dvs. fizica se amelioreaza se reflecta in mina dvs.: va recapatati stralucirea.

Leu
Forma maxima, dar...


Pregatiti-va pentru o luna extrem de activa, mai ales in primele 10 zile. Atentie insa, pe 6 si 7 nu veti fi in stare sa duceti la capat tot ce v-ati propus, pentru ca pe parcursul acestor zile veti fi foarte imprastiati si molatici. In consecinta, ar fi indicat sa dedicati aceste zile unor activitati de recreere sau, pur si simplu, de odihna. Intre 10 si 25 sunteti in mare forma si reusiti sa realizati tot ce va propuneti. Din 26 insa, incepeti sa cautati nod in papura. Nemultumirile dvs. se indreapta in aceeasi masura asupra dvs. insiva, cat si a celor care vi se pare ca nu sunt tocmai de acord cu dvs.
Cariera: Impacarea cu sefii se intampla incepand cu data de 8. Nu este insa nici meritul lor, nici al dvs., ci al unei terte persoane, care va aduce servicii inestimabile - procedand cu multa discretie - pe post de mediator. O face dezinteresat si este o prietena de la serviciu.
Bani: In august sunteti impulsivi cu banii si sunteti foarte tentati sa cheltuiti banii aiurea - chiar fara nici un rost, intre 11 si 25. E drept ca aveti si propuneri avantajoase de castig, intre 10 si 31, insa e vorba despre un proiect pe termen lung, pe care ar fi bine sa-l semnati pe 20, 21 sau, cel mai bine pentru dvs., pe 28.
Dragoste: Pe 6 si 7 relatia dvs. de cuplu se poate dovedi foarte problematica. Este posibil ca partenerul dvs. sa treaca printr-o perioada de mare confuzie sau sa-l prindeti cu minciuni (posibil gratuite) sau sa constatati ca incepe sa se dedea unui viciu. Nu abordati problemele ivite sub nici o forma in zilele acestea.
Sanatate: Din 8 incepand, orele de lucru nu va mai obosesc atat de mult, coloana si genunchii va supara din ce in ce mai putin si e recomandabil sa va ocupati de frumusete - rezultatele vor fi mai mult decat satisfacatoare.

Fecioara
Pusi pe harta


Cu toata protectia pe care v-o acorda marele benefic Jupiter, care continua sa va insoteasca si sa va netezeasca drumul, in august se intrevad cateva belele in viata dvs. personala. Simtul dvs. critic, mult atenuat in ultimele luni, poate erupe ca un vulcan in jurul datei de 23 si va face sa va luati serios la harta cu oameni care sunt mult mai putin vinovati decat va imaginati dvs. Problema este ca nu sunteti inclinati sa faceti vreun pas pentru a drege lucrurile, ci mai degraba predispusi s-o tineti pe-a dvs., fiind convinsi ca dreptatea e de partea dvs. Regret sa va dezamagesc, insa nu e asa. Cel mai bine este sa cereti chiar dvs. sfaturile unei persoane mai in varsta, care va poate da o imagine mai obiectiva asupra disputei.
Cariera:Grabiti-va sa faceti toate demersurile necesare pentru a va pune pe picioare noile proiecte pana pe data de 7, perioada cea mai favorabila pentru asa ceva. Atunci ele se vor desfasura in continuare bine, din inertie. Daca amanati, va fi ceva mai greu sa faceti lucrurile sa decurga pe placul dvs. Din 26 incepand, anumiti colegi mai tineri pot incepe sa va barfeasca. Evident, pe la spate.
Bani: Intre 5 si 25 nu sunteti tocmai inspirati din punct de vedere al negocierilor sau tranzactiilor de orice fel sau va lasati antrenati in proiecte care presupun multa alergatura si nu aduc mare lucru.
Dragoste: Noroc ca sunteti atasati de ideea stabilitatii in cuplu si sunteti inca destul de dispusi sa acceptati compromisuri, atat timp cat acestea nu vi se par a fi majore. Dar incepand din 23, defectele partenerului ies tot mai tare in evidenta, dvs. va sare tandara, iar pe 27 poate izbucni un scandal.
Sanatate: Pana pe 11 pot aparea dureri de cap (nu va expuneti la soare, puteti face insolatie) iar pana pe 25 exista riscul unor toxinfectii alimentare sau tendinta spre constipatie.

Balanta
Munca in plina vara


Drumurile scurte sunt potential problematice, asa ca, daca vreti sa plecati in concediu, este mai bine sa optati pentru strainatate. Dar asta doar pana pe 7, cand si calatoriile lungi incep sa prezinte dificultati, atat de ordin emotional, cat si financiar. Foarte mult accent cade in august asupra relatiilor de prietenie. Pana pe 10, ea poate fi de-a dreptul frenetica - e o minune ca nu obositi -, iar din 11 se mai linisteste, ramanand insa in continuare foarte activa, pana pe 22. Din 26 insa ar fi bine sa reduceti intrevederile cu prietenii, deoarece se poate ajunge la discutii. Ziua cea mai problematica este 27.
Cariera: Cu incepere din 8, va puteti baza din nou pe sprijinul superiorilor dvs. in cariera. Increderea lor in dvs. va stimuleaza sa excelati in ceea ce faceti, asa incat se poate sa va alegeti cu o promovare. Se poate ca noile atributii sa va sperie putin la inceput, dar aici aveti sansa sa scapati de rutina care va sufoca deja in situatia anterioara.
Bani: Acestia pot veni ca urmare a schimbarii de functie. Nu este vorba despre o suma prea mare, de ajuns insa pentru a va asigura un venit decent. Balantele care sunt pe cont propriu pot incepe sa aiba primele incasari in urma unui sau unor contracte pe termen lung.
Dragoste: In paradisul amoros in care ati trait in ultimul timp incep sa circule nori de furtuna. Poate ca un comportament al partenerului, pe care-l veti considera iresponsabil, va va soca pe 6 sau/ si 7. Ar fi o tactica gresita sa treceti lucrurile cu vederea, dar nu deschideti discutia in zilele respective.
Sanatate: Poate fi destul de problematica. In intervalul 11-25, circulatia periferica va poate juca feste (tensiune oscilanta), reflexele fine lasa de dorit si respirati greu. Incepand din 23, va pandesc dureri de cap si nu puteti manca mai nimic.

Scorpion
Surprize dulci


In familie sau in legatura cu casa exista lucruri neclare. O mutare poate sa se taraganeze sau anumiti membri ai familiei prefera sa leneveasca, in loc sa va dea o mana de ajutor cu hangaralele practice. Se poate ca dvs. insiva sa fiti factorul perturbator, pentru ca va tot razganditi asupra unor actiuni care trebuie intreprinse. Dupa data de 11 ar fi bine sa reduceti intalnirile cu prietenii la minimum, pentru ca nu veti comunica cum trebuie. Pana pe 23 sunteti inclinati sa despicati firul in patru si sa aduceti in vorba detalii care n-au nici un rost. Din 23 incepand, deveniti de-a dreptul carcotasi. Amicilor dvs. li se va parea ca nu vreti sa discutati, ci cautati doar samanta de cearta.
Cariera: Cele mai frumoase progrese le puteti face pana pe 10, cand simtiti exact cum sa luati initiativa. Puteti obtine un succes deosebit daca veti colabora cu un barbat, pana pe data de 22. Va finalizati proiectele cu usurinta si cu placere. Pe 27 este o zi potential periculoasa, in care discernamantul va poate lasa in pana. Nu semnati nimic, nu va luati angajamente.
Bani: Dupa data de 7, banii nu va mai curg atat de usor in cont. Nu-i bai, aveti suficiente resurse, iar majoritatea dintre dvs. s-au ales anul acesta cu o rezerva frumusica.
Dragoste: Va aduce tot felul de surprize, unele deosebit de placute, pe la mijlocul lunii. Insa pe 27 trebuie sa va feriti sa iesiti cu prietenii si cu persoana iubita, pentru ca exista riscul major al unei certe, iar contextul se anunta unul care poate da amploare ciondanelii initiale.
Sanatate: Nu exista motive de ingrijorare, desi se poate ca in primele doua zile ale lunii sa exagerati cu distractia si sa va reveniti mai greu. In rest, nimic semnificativ.

Sagetator
Brambureala


Sunteti supusi in foarte mare grad tentatiei de-a pierde vremea in distractii, dintre care multe nu au nici un rost. Aceasta predispozitie catre leneveala poate sa va coste scump pe 6 si 7, cand va ia valul si puteti neglija ori, pur si simplu uita, anumite promisiuni pe care le-ati facut. S-ar putea sa fie vorba chiar de o aparitie publica sau de participarea dvs. la un eveniment cu caracter oficial. Neonorarea angajamentului ar putea sa supere o multime de oameni, de bunavointa carora aveti nevoie. Daca aveti evenimente programate pentru aceste zile, rugati pe cineva sa va aminteasca de ele. Din 26 incepand, deveniti din nou uituci sau neclari, insa cu urmari mult mai putin serioase.
Cariera: Din 11 incepand ar trebui sa faceti tot posibilul sa va adunati. Tendinta dvs. este de-a va imprastia energia in tot felul de proiecte, pe care le abandonati inainte de-a le finaliza. Aceasta brambureala ii poate face si pe sefii care va simpatizeaza (si sunt mai multi) sa va mustre cu severitate, dupa data de 23.
Bani: Din 8 incepand, situatia dvs. financiara se imbunatateste. Se poate sa scapati de niste datorii, sa fiti iertati de datorii si/sau sa vi se ofere o posibilitate de-a face o investitie sau un plasament care sa va aduca un venit suplimentar pe termen lung. S-ar putea ca un barbat mai in varsta - eventual tatal - sa va ajute cu bani, sa faceti aceasta miscare.
Dragoste: Din 7 incolo, partenerul dvs. de cuplu isi pierde rabdarea si amabilitatea, daca l-ati chinuit cu gelozia sau nu i-ati raspuns la dovezile de tandrete. In familie pot interveni situatii neasteptate, care sa testeze in ce masura exista o baza de prietenie.
Sanatate: Daca evitati excesele alimentare in primele zile ale lunii, ficatul dvs. nu va va face figuri. E bine ca, mai ales pe 1 si 2, sa mancati putin si usor.

Capricorn
Pasul pe loc


Aventuri la drum. La cele scurte, puteti avea intalniri neasteptate cu prieteni pe care nu i-ati mai vazut de mult sau sa va imprieteniti cu cineva in urma unor circumstante mai ciudate. Oricum, amuzant. Pe 27 n-ar fi bine sa porniti la drum, pentru ca, in acest caz, surprizele sunt din cele neplacute. Calatoriile lungi nu va sunt recomandate mai incolo de data de 11, iar in jurul datei de 23, sunt posibile chiar accidente. In aceasta perioada nu e recomandat sa conduceti dvs. Este mai sigur sa folositi mijloacele de transport in comun. Nu este insa vorba despre accidente cu urmari grave, ci doar neplacute.
Cariera: In prima saptamana a lunii, razele micului benefic, Venus, va atrag simpatia colegilor si a colaboratorilor si lucrati cu mare placere in echipa. Ulterior insa, anumite idei neobisnuite, care va par interesante pe moment, pot duce la ruperi ale ritmului de munca. Acesta nu este insa un motiv sa le abandonati, ci trebuie sa fiti doar atenti la felul in care le integrati in procesul muncii cotidiene.
Bani: In august va veti agita de zor pe tema banilor. Sunteti doritor sa faceti investitii si chiar speculatii financiare. Aveti o inspiratie vaga, dar modul concret in care va puneti in aplicare planurile lasa de dorit, incepand din 26. Dupa aceasta data nu va recomandam sa faceti tranzactii financiare ori comerciale.
Dragoste: Din 8, in relatia de cuplu intervine o relaxare. Raceala sau autoritatea unilaterala a partenerului dvs. de cuplu face loc unei atitudini mai calde. Se poate ca relatia sa se improspateze afectiv. Este insa posibil ca dvs. sa reactionati destul de rezervat la schimbarea partenerului, care v-a dat destul de furca in ultimul timp.
Sanatate: Pana pe 7 sunteti protejati de rele, dar nici dupa aceasta data nu trebuie sa va asteptati la necazuri serioase. Aparatul uro-genital este sensibil la infectii.

Varsator
Armonie afectiva


Luna incepe bine, zapaceala dvs. este dublata de inspiratie, care va ajuta sa evitati probleme cu adevarat importante. In plus, in primele 7 zile ale lunii, toata lumea pare sa se intreaca sa va faca pe plac. Aceasta bunavointa generala se diminueaza insa incepand din 8 si va trebui sa va confruntati cu rezultatele pierderii concentrarii. Unii dintre prieteni pot deveni destul de posesivi fata de dvs. si este posibil sa incerce sa va manipuleze, in functie de interesele lor. Altii insa devin excesiv de protectori.
Cariera: Starea de stagnare, care v-a apasat luni bune, face loc unei perioade in care lucrati foarte structurat, dar creativ, cu placere, fara sa mai percepeti indatoririle dvs. profesionale ca pe adevarate corvezi. Pentru ca atitudinea dvs. este mai elastica, relatiile cu colegii si/sau colaboratorii se imbunatatesc simtitor.
Bani: Nu va puteti baza sub nici o forma pe fluxul banilor pe care-i castigati la serviciu, de aceea va straduiti din rasputeri sa faceti rost de venituri colaterale. Nu va sfatuim insa sa va ocupati de investitii ori plasamente dupa data de 11, pentru ca puteti iesi in pierdere. Mai bine nu va atingeti de economii.
Dragoste: Disponibilitatea dvs. afectiva va ajuta sa pastrati o armonie exemplara in relatiile emotionale, pana pe data de 7. Relatia de cuplu este una dinamica, se pare ca intreprindeti o multime de actiuni alaturi de partenerul de cuplu, care va aprofundeaza simtul de echipa. Din 26 incepand pot aparea dispute, initiate probabil de partener. Nu le dati curs.
Sanatate: Pana pe 7 nu aveti de ce sa va ingrijorati, energia dvs. este buna. Problemele pot aparea din 11 si se vor manifesta mai cu seama la nivelul labelor picioarelor si a incheieturilor, care par cam ruginite sau pot iesi usor din lacas. Masati-va labele picioarelor dimineata si seara, de-a lungul curburii, sau faceti baie la picioare cu sare de Bazna.

Pesti
In fruntea plutonului


Viata dvs. poate lua, de pe o zi pe alta, turnuri neasteptate, in cele mai multe cazuri sub influenta prietenilor. Nu trebuie sa le urmati sfaturile decat in prima saptamana a lunii, cand intentiile lor se potrivesc cu ale dvs. In restul lunii, interventia amicilor dvs. va poate pune si in situatii nu tocmai placute. Pana pe 7, armonia in casa sau in familie este de invidiat si ar fi un moment foarte potrivit pentru a netezi si cele mai mici "cute" in relatiile cu cei apropiati sau sa va manifestati fara rezerve afectiunea fata de ei.
Cariera: Ravna cu care munciti, mai ales in primele 10 zile ale lunii, nu trece neobservata. Este posibil ca energia deosebita de care dati dovada in acest rastimp sa va ajute sa lucrati hat inainte, asta daca genul de munca o permite. Unii dintre colegi se pot supara ca impuneti un asemenea ritm de munca. Dupa 26 sunt posibile discutii in contradictoriu cu colegii sau colaboratorii mai tineri.
Bani: Pana pe 7 este indicat sa va investiti banii in casa, pentru ca veti putea gasi exact obiectele de care aveti nevoie, la preturi favorabile. Din 8 se poate sa va asociati cu o persoana mai in varsta, priceputa, pentru a incepe impreuna un nou demers profesional. Acesta va poate aduce un castig frumos in timp, pentru ca aceasta intreprindere se anunta de durata.
Dragoste: Se poate ca o intalnire cu o persoana legata de trecutul dvs. afectiv sa va trezeasca nostalgii sau chiar vechile sentimente, ceea ce determina o schimbare de atitudine fata de partenerul de cuplu. Acesta va simte mai distanti si incepand din 11 se pot isca discutii neplacute, chiar infierbantate. Depinde de dvs. sa gasiti un echilibru, dispuneti de toate atuurile pentru a putea reusi.
Sanatate: Tulburarile de somn se pot acutiza. Perioadele de solicitare mentala va pot transpune intr-o stare de hiperluciditate, interesanta in felul ei, dar nu prea sanatoasa. Purtati incaltaminte comoda si masati-va cu regularitate picioarele si gambele.