Machiajul lejer, de vara

Redactia
Nici cand e vorba de frumusete, "vara nu e iarna".

Lumina zilei este atat de puternica, incat obrazul femeilor se transforma intr-o harta pe care se vad cele mai neinsemnate denivelari. Iar incercarea de a le acoperi cu straturi de fond de ten si de pudra seamana cu tencuiala asezata pe zid. Nimic mai urat, decat machiajele grele si incarcate, la timp de vara. Din fericire, specialistii problemei (frumusetea a devenit o veritabila institutie, cu milioane de "sefi") au la indemana solutii ingenioase si usor aplicabile, menite sa ne vina in ajutor. Asadar, cititoarele noastre, pe care vipiile lui august nu le impiedica sa fie cochete, sa citeasca si sa aplice sfaturile de mai jos.

Ochii - Albastru ca racoarea oceanului

Un fard de ochi in culoarea valurilor albastre ii sta bine oricarei femei. Nuantele la moda merg de la delicatul turcoaz (albastru spre verde) pana la albastrul intens. Aplicati-l pe pleoapa superioara si putin pe arcada. Pentru irizare, cu un betisor de vata, faceti doua puncte mai luminoase la coltul dinauntru al ochilor si trageti o dara subtire pe sub pleoapa inferioara. Pe gene aplicati un rimel bleumarin.

Sfatul specialistului

* Inainte de a le machia, aplicati pe pleoape putina pudra. Fixeaza culoarea si impiedica prelingerea ei in cuta ochiului.

* Daca aveti pleoapele cazute, machiati-le in doua culori, aplicand nuanta mai inchisa, chiar la radacina pleoapei mobile.

* Ca sa nu se prelinga spre coltul ochiului, fardul trebuie aplicat cu varful degetului. Se imprima mai bine in piele.

* Peste fardul de ochi, trageti pe pleoapa superioara si o dunga subtire, cu un creion gri sau maro.

* Ochii au o expresie deosebita, daca fardul si rimelul au exact aceeasi culoare.

Obrazul - Roz, ca petala de trandafiri

Vara, pe zi, nu se recomanda folosirea fondurilor de ten onctuoase, ci cremele colorate, ca cele din gama Nivea, prezente si in magazinele noastre. Un praf de pudra deasupra si - indiferent daca sunteti albe, bronzate la soare sau autobronzate cu spray - puneti neaparat o urma de fard pe pometii obrazului. Creeaza o impresie de prospetime si vacanta. Nuantele la moda: culoarea piersicii, flamingo, coral si aramiu. Aplicati un "zbenghi" pe pomete si intindeti-l cu degetul sau cu o bucatica de vata spre tampla. Mai puneti unul, mai sters si mai mic, direct sub arcada sprancenei, si estompati-l usor cu degetul. Face ochii sa straluceasca mai tare. Pe gene, aplicati un rimel inchis.

Sfatul specialistului

* Fardul de obraz cu particule sclipitoare confera tenului bronzat o seductie deosebita. Daca pielea dvs. are pori dilatati, folositi fardul mat.

* Pentru ca fardul sa nu pateze: inainte de a-l aplica, pudrati-va usor pe obraz. Daca folositi un fard-crema, pudra trebuie evitata, aplicati-l direct pe piele.

* Punctul ideal pentru aplicarea fardului de obraz: locul format prin imbinarea imaginara a unei linii care coboara dinspre tampla in jos, intalnindu-se cu o linie care porneste dinspre nara spre ureche.

* Face obrazul mai ingust: o dara deschisa de fard aplicata de pe pomete catre tampla, iar sub ea o alta dunga mai inchisa.

Buzele - Rosul fierbinte al macilor

Machiajele usoare, de vara, traiesc mai ales prin punctul de atractie format de buze. Desenati-le mai intai conturul cu un creion roz, aplicati apoi un ruj in culoarea petalelor de mac, si, la final, putin luciu, pus numai pe mijlocul buzelor. Inversarea culorilor - rosu pentru contur si roz in mijloc - creeaza impresia de buze mai pline.

Sfatul specialistului

* Culoarea tine mai mult daca inainte de aplicarea rujului, va pudrati buzele. Apoi trageti conturul cu un creion si stergeti dunga, usor, cu degetul. Aplicati rujul, de preferinta cu o pensula.

* Aplicati rujul cu buzele inchise, nu se mai lipeste de dinti. Cu buzele deschise, aplicam rujul prea in interiorul buzelor.

* Pentru ca luciul sa nu dispara: aplicati glossul doar pe mijlocul buzelor.

* Tonurile rosii, fierbinti, se potrivesc cu tenurile inchise, tonurile roz, cu tenul deschis, rozaliu.

* O nota sexy: aplicati luciul direct pe buze, fara ruj.