isi pierde gustul gretos daca este amestecat cu apa fierbinte si o jumatate de pastila de zaharina. Se pune intr-o sticla, se scutura bine, apoi se poate administra.
Trandafirii pot fi planificati sa infloreasca doar toamna, daca pana atunci li se rup permanent bobocii.
Untul vacilor hranite cu sfecla furajera devine tare si prinde un gust neplacut. Greseala se indreapta daca vacilor li se da sa manance un kilogram de faina de orez.
Caprele nu disting totdeauna, cand merg la pascut, plantele otravitoare. Chiar daca acestea nu le produc animalelor vatamari, laptele lor e periculos pentru cei care il consuma. Pastorii sa fie atenti.
Patrunjelul este otravitor pentru pasarile de casa. Antidotul il reprezinta laptele acru sau apa amestecata cu otet.
Cocenii de varza ramasi in gradina dupa recoltatul legumelor trebuie arsi. Piciorul ramas in pamant reprezinta un ascunzis ideal pentru tot felul de vatamatori.
Ouatul gainilor creste pana la varsta de patru ani, apoi scade, iar dupa opt ani inceteaza total.
Mierea tinuta in vase de metal preia, cu timpul, particule din peretii acestora, de aceea se recomanda sa fie pastrata in recipiente din sticla sau ceramica.
Conductele de gaz si de apa din locuinte atrag fulgerele. Pe timp de furtuna, ferestrele si usile trebuie inchise neaparat.
Cosurile devin mai rezistente la carat greutati daca pe fund li se fixeaza doua scandurele asezate in cruce.
Penele de gaina sau gasca, ce urmeaza sa fie folosite la confectionarea pernelor, trebuie protejate de purici, plosnite si acarieni. Pentru asta, se pun intr-un ceaun bine uscat, care se aseaza pe foc, la flacara mica. Se amesteca regulat pana ce penele nu mai au urma de grasime sau umezeala. Parazitii vor fi pe veci alungati.