Cure de fructe

Redactia
Cura de mere

Pentru englezi - "an apple a day keeps the doctor away", adica "un mar pe zi indeparteaza medicul". Inca din vechime, fructul pacatului originar a fost considerat deopotriva aliment si medicament. Ei bine, pe langa toate virtutile lui tonice, diuretice si antireumatismale, marul o mai are si pe aceea de a topi kilogramele. O cura de mere completa si exclusiva de doua zile pe saptamana are darul de a ne scapa in total de patru kilograme pe luna (daca e tinuta fara pacaleli).

Cura de portocale

Iata o reteta bavareza contra obezitatii: se fierb timp de 10 minute, intr-o jumatate de litru de apa, o portocala si 3 lamai taiate in felii. Se adauga 2 linguri de miere si se pun din nou la fiert 5 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se beau trei paharele pe zi.

Cura de struguri

In mod cu totul bizar, strugurele are o compozitie foarte asemanatoare cu aceea a... laptelui. De aceea, francezii ii spun si "lapte vegetal". Dar, cu toate ca are o valoare calorica importanta, peste 900 de calorii la un kilogram, transformat in dieta, el este un mijloc ideal de slabit. Iata cum: vreme de doua luni, doua zile din zece consumati in exclusivitate, la toate mesele de peste zi, struguri. Dar nu uitati: inainte, trebuie spalati cu multa insistenta, pentru eliminarea sulfatului de cupru cu care sunt stropiti.

Cura de zmeura

Zaharul ei, levuloza, face din zmeura un fruct autorizat diabeticilor. Putin nutritiv, zmeura poate fi consumata in cantitati insemnate, fara a aduce multe calorii. Depurativa, laxativa si diuretica, zmeura proaspata, consumata ca atare, fara adaos de zahar, 2 zile pe saptamana (la toate mesele de peste zi), produce aceeasi pierdere de kilograme ca si merele: 4 kg pe luna. In plus, lichideaza constipatia si asteniile.