20 de sfaturi de vara pentru piele, suflet si trup

Redactia
- Folositi vacanta sau sfarsiturile de saptamana in interes personal. Anumite "formule" legate de frumusete, de relaxare si de slabit va creeaza o stare de spirit benefica. Nu uitati ca afara e vara si ca sufletul dvs. trebuie sa fie in armonie cu ea -

Pielea

1 Ten sclipitor - Cand ne trezim dimineata, nu prea avem chef de ritualuri de frumusete alambicate. Pentru a obtine o piele sclipitoare e suficient sa pulverizati un jet de apa rece pe fata, imediat dupa ce ati aplicat crema de zi. Apa rece reactiveaza substantele hidratante continute in crema si pune in miscare sangele, ceea ce da tenului un aspect de piersica sarutata de soare.
2 Un chip impecabil - Atunci cand aplicati fondul de ten, utilizati degetele, in locul buretelului. Caldura palmelor activeaza substantele hidratante continute de fondul de ten, ceea ce va determina o mai buna aderenta a produsului pe piele. In plus, nu veti mai pierde nici un strop de fond de ten: oricat ne-am stradui, buretelul triseaza si absoarbe mai mult decat avem realmente nevoie.
3 Epilare pe termen lung - Pentru a prelungi timpul scurs intre doua "reprize" de epilat parul de pe picioare, exfoliati locurile vizate cu o manusa de lufar sau cu o mana de malai. Gestul acesta va indeparta stratul superficial - format din celule moarte - al pielii, transpiratia si uleiurile secretate de glandele sebacee, firele de par fiind retezate chiar deasupra epidermei.
4 Buze sexy - Dupa ce ati aplicat rujul preferat, incercati si urmatoarea "miscare" de maestru: pe partea centrala a buzei de jos aplicati putin fard de ochi irizant (incercati o nuanta de roz sau de auriu, in functie de culoarea rujului). Acesta va crea iluzia optica a unei buze mai pline si mai sexy.
5 Ochi mari si expresivi - Dupa o noapte agitata, ochii dau semne de oboseala si sunt cam pleostiti. Solutia nu o reprezinta un machiaj elaborat. Ba din contra! E suficient sa aplicati mascara doar pe genele dinspre coada pleoapei. Acest gest creeaza efectul de marire a ochilor.

Trupul

6 Piele regenerata in 5 minute - Vara, pielea sufera in urma expunerii prelungite la soare. De aceea, pentru a o regenera e suficient sa aruncati in apa din cada cateva felii de lamaie proaspat taiate. Acidul citric indeparteaza delicat celulele moarte de la suprafata epidermei, favorizand si hidratarea.
7 Slabiti cu inghetata - Pentru a pierde in greutate mai repede decat in mod normal, incercati sa mancati zi de zi o cupa de inghetata, cu continut scazut de grasimi. Cercetarile au demonstrat faptul ca alimentele cu continut scazut in grasimi si bogate in calciu accelereaza cu 70% procesul de ardere a grasimilor. O cupa de inghetata de vanilie contine 120 mg de calciu, ceea ce reprezinta 10% din cantitatea de calciu necesara pentru a pierde rapid din greutate.
8 Colesterolul scazut - Expertii spun ca e suficient sa mancati peste o singura data pe luna pentru a scadea nivelul colesterolului si a preveni bolile de inima.
9 Accelerati pierderea in greutate - Puteti reveni la silueta visata luand creatinina. Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania spun ca subiectii care si-au suplimentat dieta cu 20 de grame de creatinina - care este un aminoacid - si-au recapatat forma fizica ideala, de doua ori mai repede decat cei care nu au beneficiat de acest supliment.
10 Leguma-minune - Atunci cand sunteti balonate, rontaiti cateva felii de castravete, aceasta leguma-minune, care este, printre altele, un diuretic natural. El produce un efect de accelerare a procesului de eliminare a apei si a sarii depozitate in exces in organism.
11 La plimbare cu sticlele - Daca aveti timp pentru o plimbare de zece minute in aer liber, profitati la maximum de aceste momente, luand cu dvs. si doua sticle de apa de o jumatate de litru fiecare. Ele vor juca rolul de greutati, care vor tonifia si muschii bratelor. In plus, veti avea la dispozitie si destula apa pentru a va rehidrata atunci cand veti sfarsi plimbarea.
12 Apa calda pentru mai mult timp - Atunci cand faceti baie, doar ca sa va relaxati, adaugati doua linguri de sare de bucatarie in apa din cada. Sarea incetineste transferul caldurii din apa in aer, asa ca nu veti mai fi nevoiti sa aveti grija sa "faceti din nou plinul".
13 Protectie solara cu pepene rosu - Ca sa va protejati de razele soarelui, mancati pepene rosu. Cercetatorii au demonstrat faptul ca licopina, un pigment rosu continut de aceasta varietate de pepene, se comporta ca un ecran natural impotriva razelor soarelui. O cupa si jumatate cu bucati de pepene rosu contine aproximativ 13 mg licopina, ceea ce creste gradul de protectie solara cu 4%.
14 Racoriti-va cu ceai fierbinte - Atunci cand temperaturile cresc, beti ceai fierbinte. Efectul este de relaxare a simturilor si de racorire a trupului. Medicii l-au explicat prin faptul ca atunci cand bei ceva fierbinte, temperatura interna a corpului scade, eliberandu-se caldura.
15 Masaj anti-caldura - Atunci cand vara isi intra in drepturi, sunt suficiente cateva gesturi foarte simple pentru a invinge caldura. Plasati-va palmele deasupra urechilor. Rasfirati degetele in evantai si masati-va scalpul usor, timp de 15 secunde. Aceasta miscare stimuleaza punctele de presiune care regularizeaza temperatura corpului, eliberand caldura acumulata in interior.

Sufletul

16 Calmati-va cu budinca - Calmul poate fi regasit in 25 de secunde cu ajutorul unei banale lingurite si a unui bol de... budinca. Acum mancati! Expertii spun ca grasimile si zaharul din dulciurile cremoase, precum budinca, iaurtul sau inghetata, declanseaza productia de endorfine din creier, ceea ce genereaza aproape instantaneu o stare de bine.
17 Banana si fericirea - Mancati o banana sau o bucatica de branza pentru a redeveni fericiti. Studiile au demonstrat ca aceste doua alimente contin aminoacizi care cresc productia de serotonina, un produs chimic al creierului care induce o stare de buna-dispozitie.
18 Simturi trezite cu rozmarin - Pentru a indeparta sau a preveni starile depresive, care au tendinta sa se acutizeze in momentul in care ne inchidem in mediul claustrofobic al habitaclului masinii, plasati sub scaunul soferului cateva ramurele de rozmarin. Caldura care se acumuleaza in spatiul inchis va activa parfumul plantei, care va va stimula neuroreceptorii din creier, ceea ce se va traduce printr-o stare de alerta, de atentie augmentata.
19 Energie la comanda! - Atunci cand va simtiti molesiti, presati cu degetul mare punctul plasat in mijlocul celeilalte palme. Expertii in Shiatsu spun ca acest gest optimizeaza circulatia energiei vindecatoare - a chi-ului - prin organism.
20 Sentimentele negative si baloanele de sapun - Atunci cand sentimentele negative privind o problema sau, mai ales, o persoana va dau tarcoale, imaginati-va persoana sau tabloul problemei respective in interiorul unei bule de sapun care pluteste in aer. Bula de sapun se indeparteaza de dvs. vazand cu ochii, ridicandu-se din ce in ce mai sus, pana cand dispare cu totul. Acum sunteti pregatita sa deschideti ochii si sa rezolvati problema concret.