Sfaturi pentru pacalit varsta (II)

Redactia
- Continuam lectia noastra de intinerire, cu sfaturi pentru trup si imbracaminte -

Ingrijirea Corpului

Piele de catifea, cu ulei de trandafiri
Uleiul de trandafiri este un elixir care nu trebuie sa lipseasca din trusa dvs. de frumusete, daca ati trecut de 35 de ani. El face parte dintre cei mai importanti furnizori de tinerete din cosmetica. O compresa calda cu cateva picaturi de ulei aromat de roze linisteste imediat pielea stresata, o aprovizioneaza cu substante hranitoare si regenereaza celulele. In plus, parfumul lui linisteste si sufletul. Cateva picaturi de ulei adaugate in crema sau laptele dvs. de corp au un efect tonic exceptional.
Peeling de tinerete
De trei ori pe saptamana, folositi la dus un gel cu nisip fin, marin, care se gaseste in comert, sau puneti dvs. nisip adus de la mare, in gelul dvs. obisnuit. Frecate de piele, particulele dure descuameaza celulele moarte, pielea devine proaspata, iar vatamarile provocate de celulita dispar in timp. Dupa dus, uscati-va bine si aplicati pe corp o crema (lotiune) astringenta, pe care o puteti prepara foarte bine si singure, amestecand suc proaspat de castraveti in produsele cosmetice uzuale.
Capul sus
O tinuta a corpului cocosata, cu umerii lasati si capul atarnat ca un clopot, ne imbatraneste cu 100 de ani. Exercitiul pe care vi-l recomandam va elibereaza de incordari si va indreapta sira spinarii: cu o carte cat mai groasa asezata pe cap sau cu un cos sprijinit pe un colac (o basma rasucita), plimbati-va in jurul odaii sau dati cat mai multe ture in jurul mesei din camera. La inceput, sprijiniti obiectele cu ambele maini, dar dupa ce castigati putina experienta, tineti cartea sau cosul in echilibru, numai cu capul. In scurta vreme, veti avea o alura mandra, de amazoane. Priviti-va in oglinda si veti vedea ce inseamna, la o femeie, tinuta dreapta.
Irizari tineresti
Indiferent de varsta pe care o aveti, daca sunteti putin bronzate, aplicati pe piele, peste crema dvs. obisnuita, si un autobronzant usor lucios. Irizarea pielii intinereste.
Fond de ten pentru sani
Daca purtati rochii mai decoltate, machiati-va sanii cu o pudra de culoare inchisa (maro-roscat) sau un fond de ten in nuantele teracotei. Vor parea mai fermi si mai frumos conturati.
Ienupar contra acumularii de apa
Vara, pe canicula, multe femei se confrunta cu retineri de apa care le umfla ochii si gleznele. Un remediu rapid si cat se poate de ieftin sunt picaturile de tinctura de ienupar (mai usor de administrat decat ceaiul), care se iau dimineata, pe nemancate, baute cu mult lichid. Se gasesc la toate magazinele naturiste (preferati-le pe cele de la "Dacia-Plant", Sebes-Alba).

Imbracamintea

Culori delicate, in nuante pastel
Indiferent de varsta pe care o aveti, nu va temeti sa purtati haine in nuante pure de roz, bej, caramel - ele fac orice obraz sa intinereasca. Totul este sa nu exagerati in privinta decolteurilor, sau a detaliilor prea tineresti. Alegeti croiurile clasice, clare, care sunt totdeauna moderne. Volanele si funditele sunt pentru adolescente.
Stofe usor lucioase
Materialele care reflecta usor lumina au calitatea sa imblanzeasca privirea si tenul. Preferati matasea, catifeaua, sifonul, casmirul. Atentie: lurexul, lacul, nylonul si inlocuitorii pentru piele inaspresc si creeaza o impresie masculina.
Aratati-va picioarele
In general, pielea de pe picioare imbatraneste cel mai greu. Daca nu aveti vene sau vinisoare vizibile, purtati fuste si rochii cu lungime oprita decent, sub genunchi. Si coapsele pot fi aratate, in pantaloni, daca nu sunteti grase, deci fara pantec si solduri mari. O bluza proaspata purtata la un pantalon de culoare deschisa intinereste enorm.
Purtati pantofi cu tocuri
Daca trupul si picioarele mai rezista, purtati - la ocazii macar - pantofi cu tocuri inalte. Tinuta corpului dobandeste o eleganta pe care pantofii plati o omoara. Nu exagerati, insa, in materie de inaltime: peste 8 centimetri, mersul devine nesigur si batranesc.
Ganditi pozitiv
Si cand e vorba de haine trebuie sa ganditi pozitiv. Renuntati la prejudecata ca, odata cu varsta, culorile trebuie sa devina terne si intunecate, iar croiurile lalai. In Maramures, femeile batrane poarta catrinte varstate cu rosu si negru si naframe cu flori, fara ca cineva sa se supere pentru asta. La orice varsta, frumusetea vine din suflet, iar cand sufletul este tanar, anii nu se mai numara dupa culori.