O intrebare, un raspuns: Emilia Popescu - In vacanta, cu Marlene si Chirita

Alice Manoiu
Teatru

- Ai incheiat in triumf stagiunea de la Teatrul de Comedie, cu rolul Marlene Dietrich. Despre interpretarea ta s-a scris elogios, ca despre "marea creatie a Emiliei Popescu". Ce vacanta te-asteapta dupa atata glorie?

- Daca ar fi dupa salariul pe care-l castiga lunar actrita Emilia Popescu, n-as ajunge nici pana la Chitila. Noroc cu sotul si tatal de familie ideal, care ne sponsorizeaza generos. Ionut Stefanescu e baza. El a fost invitat in Danemarca, sa compuna muzica unui spectacol si, impreuna cu formatia de muzica contemporana Contraste, a si cantat in direct, in cincisprezece reprezentatii. Cu ce a primit de la nordici, ne facem si noi concediul in sud. Mariuca noastra e cea mai incantata: si-a pictat peretii camerei cu un ocean plin de meduze si pesti pe care-i contempla, traindu-si cu ochii deschisi visul de vacanta. Da, intr-adevar, mai vazusem Mediterana cu doi ani in urma, invitati atunci de fratele meu la Nisa, pe Coasta de Azur. Ionut ne duce acum "in vecini", tot la Mediterana, dar in Spania, intr-o localitate linistita de langa Barcelona.
In ce ma priveste, eu n-am intrat inca in starea de spirit a vacantei: abia am terminat repetitiile cu Chirita ot Barzoi, versiune modernizata de Iarina Demian, dupa Chirita lui Alecsandri, pe muzica scrisa de Tudor Chirila. Tudor mi-e din nou partener de scena, dupa triumful lui din A douasprezecea noapte, care a culminat cu premiul Uniter. Ma simt excelent in compania lui si a mamei sale, Iarina Demian, care este si regizoarea spectacolului ce va avea premiera la toamna. Va fi un spectacol foarte indraznet, plin de ingeniozitatea unei farse cu gaguri moderne si clasice. Ma si imaginez in costumele greoaiei si caraghioasei eroine din Barzoi, personaj adus la zi si plimbat prin cabarete ultra-moderne. Pentru mine, vacanta se desfasoara in mana cu tabelul de calorii. Trebuie sa pastrez silueta de manechin a Marlenei, spectacol cu care vom fi invitati la cateva festivaluri europene. Dar ca sa n-o uit nici pe Chirita, va poftesc de pe acum la premiera si... "Thank you", adica "Danchiu", cum ar pronunta moldovanca noastra ot Barzoi, pre limba lui Shakespeare...