Deea - "Reteta succesului? Talent, putere de munca, ambitie si o picatura de noroc"

Dia Radu
- Tanara, frumoasa si talentata - iata trei ingrediente care aduc negresit succesul. In noianul de vedete care defileaza pe micul ecran, prezenta ei cu piesa Solo ne-a atras atentia. Curiosi sa aflam ce se ascunde sub pseudonimul Deea, am descoperit o ploiesteanca sensibila si ambitioasa, care, desi aflata la inceput de cariera, ameninta sa cucereasca topurile -

"Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga-n traista"

- Ai produs o surpriza in randul ascultatorilor. Cine esti, de fapt, si ce te-a adus in lumea muzicala?

- Ma cheama Andreea. Deea vine de la faptul ca mi-am ales ca numar pentru masina "Dea". In plus, scena muzicala e ocupata de multe "Andree", iar eu doresc sa ma diferentiez cat mai mult. Imi place sa cred ca sunt mai mult decat o figura noua, imi doresc ca muzica mea sa spuna ceva. M-am nascut la Ploiesti, unde mi-am petrecut si copilaria. Parintii mei au tinut foarte mult ca eu sa ma ocup de scoala la modul cel mai serios. Le-am respectat dorinta si mi-am amanat lansarea in lumea muzicii, pana cand am terminat facultatea si nu inainte de a lua cursuri de canto. Dar legaturile mele in lumea muzicii sunt vechi: acum 6 ani i-am cunoscut pe componentii trupei Bug Mafia si i-am insotit intr-un turneu prin tara, iar baietii de la Akcent sunt sfatuitorii mei in tot ce fac, de cand m-am lansat. Ma pasioneaza de mult muzica. Eram doar o fetita care se juca cu papusi, cand deja inganam toate cantecele pe care le auzeam pe casetele aduse de tatal meu din strainatate. Mai tarziu, ma ascundeam in baie si cantam in fata oglinzii. In liceu imi petreceam multe ore incercand sa imi notez versurile cantecelor Madonnei si eram fan infocat Depeche Mode.

- Crezi in destin si in faptul ca a fost sa fie sa canti?

- Cred in destin, si cred ca asa a fost scris. Dar cred si in ambitia mea. Exista o vorba: "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga-n traista". Daca nu muncesti serios pentru realizarea viselor tale, tot degeaba. Parintii mei nu mi-au spus nici o clipa ce sa fac, daca sa ma apuc de cantat sau nu. Tot ce mi-au cerut a fost sa nu imi neglijez studiile. Ei nu au nici o legatura cu lumea muzicala, dar sper ca intr-o zi vor fi mandri de evolutia mea.

- Ce pregatire ai de fapt? Daca nu ti-ai fi luat inima in dinti sa te apuci de muzica, ce ai fi putut sau ai fi vrut sa faci?

- Am terminat Facultatea de Drept. N-as putea spune ca am abandonat pentru totdeauna acest domeniu, ma pot intoarce oricand. Sunt notar public, dar pentru ca imi place sa fac totul cu seriozitate, voi desfasura activitatea de notariat numai dupa ce voi fi facut pasi importanti in muzica. Cred ca as putea munci in paralel. Stii ce se spune despre cei nascuti in zodia Taurului, ca sunt dependenti de munca.

- Este usor pentru o fata sa se lanseze in muzica? Mai usor decat pentru un baiat? Exista o reteta a succesului?

- Sincera sa fiu - nu as putea sa dau un raspuns exact in aceasta problema. Nu cred ca exista vreo diferenta majora. Important este sa ai voce, compozitii bune si un look adecvat. Sexul conteaza mai putin. Nu cred in afirmatia ca, daca esti fata, te lansezi mai usor. Si un baiat cu voce foarte buna are sanse egale. Eu nu am vrut sa debutez pana nu am fost sigura ca pot face fata provocarii. Am urmat cursuri de canto, mi-am pregatit coregrafia pentru concerte. In plus - fiind mare amatoare de sport - mi-am inmultit antrenamentele la sala, pentru a-mi mentine conditia fizica. Reteta succesului? Talent, putere de munca, ambitie si o picatura de noroc. Si cred ca e bine sa te feresti de scandaluri si sa nu accepti compromisuri.

- Cititorii nostri nu stiu prea multe despre tine. Spune-ne, te rog, despre planurile tale profesionale, despre albumul pe care te pregatesti sa-l lansezi...

- Vara asta, vacanta va fi printre picaturi, pentru ca am foarte mult de lucru la albumul care va fi lansat la toamna. Inca nici nu am hotarat ce nume va purta. Uite, nu mai sunt decat doua luni si lumea ma tot intreaba de el. Piesa cu care m-am lansat, Solo, a atras atentia destul de tare. Probabil ma voi duce sa cant acolo unde va fi nevoie, voi pregati un clip nou si, in rest, munca in studio.

- Ai devenit persoana publica si vei fi si mai cunoscuta de acum incolo. In ce fel iti schimba asta viata?

- Atunci cand lumea te vede la televizor sau te aude la radio isi imagineaza ca ai un anumit statut material. Ca ai bani si ca trebuie sa arati tot timpul asa cum te vede la televizor. In concluzie - nu poti sa iesi pe strada fara sa iti pese cum arati, nu ai voie sa atragi atentia in mod negativ. In ce ma priveste, am grija de imaginea mea si imi place sa arat ingrijit. Nu pot sa spun ca a trebuit sa ma schimb in mod special, pentru asa-zisul statut de persoana publica. Mai tarziu, lucrurile s-ar putea sa se schimbe. Dar nu vreau sa ma indepartez de oamenii la care tin si care ma fac sa ma simt eu, cea adevarata. Indiferent de succes, voi ramane tot Deea, cea care in pauzele de munca isi alinta cei doi maimutoi de plus care au fost partasi la toate experientele mele muzicale. Si voi fi mereu langa familia mea, care mi-e nemaipomenit de draga. Nu mi-e frica de viitor, sunt o persoana optimista. Imi doresc sa reusesc sa imi pastrez prietenii de acum; sa am o familie a mea... Si imi doresc sa ii conving pe parintii mei ca nu am gresit cand am ales muzica.

- Ai fost primita cu bucurie in cercurile muzicale? Cum pare lumea muzicala pentru o nou venita?

- Incerc sa vad doar partea buna, nu mi-e frica de eventuale piedici. Pana acum am fost primita cu caldura si incurajata de cei pe care i-am intalnit. Am incredere in cei care ma sfatuiesc, in managerul meu si in fortele mele. Nu am simtit antipatii si sper ca lumea ma va privi cu ochi buni intotdeauna.

- Sa coboram de pe scena ca sa o cunoastem ceva mai bine pe Andreea. Stiu ca iti plac foarte mult copiii...

- Imi plac copiii la nebunie si cred ca merita orice efort pentru a fi protejati de ceea ce i-ar putea face nefericiti. Sunt presedinta unei fundatii care se ocupa de protectia copilului. Si chiar daca sunt foarte ocupata acum cu muzica, incerc sa imi pastrez timp si pentru intalnirile cu ei, pentru hartogaraia legata de fundatie, pentru alte proiecte care sa le readuca zambetul pe buze.

- Nu-ti doresti si un copil al tau? Deea are si o viata sentimentala sau doar ambitii legate de muzica?

- Sunt o persoana sensibila si foarte afectuoasa. Iubesc cu tot sufletul. Nu cred ca vremurile noi au schimbat ceva in felul oamenilor de a se iubi. Dragostea poate fi sincera si romantica in orice context. Cred in dragoste si, cu siguranta, voi avea, candva, si copii. Toate la timpul lor.

- Care e locul in care te simti cel mai bine?

- Ma simt bine acolo unde sunt cei dragi. Si imi place foarte mult la munte, imi place sa stau la aer curat si sa fie multi brazi imprejur. Vreau sa fug macar cateva zile in Grecia. Doar cateva zile, pentru ca am foarte mult de lucru pentru album. Peisajele sunt extraordinare acolo. E o tara care ma linisteste, pur si simplu. Imi calmeaza sangele dornic de aventura. Am fost o singura data, si parca nu am vazut suficient de mult. Vara, Bucurestiul este fierbinte, chiar simti nevoia sa pleci undeva. Oricum, folosesc orice ocazie sa fug inapoi acasa, la Ploiesti, unde parca asfaltul nu arde asa de tare.

Foto: Media Services