Remedii chinezesti

Florentin Popa


[sapou]O veste cat se poate de buna: Celebrele remedii ale medicinei
traditionale chineze au ajuns si la noi[/sapou]Dr. Rodica Graur - "Produsele companiei "Tianshi" sunt rodul unor traditii milenare de medicina naturista chineza"

- Tot mai des, cititorii revistei noastre semnaleaza vindecari de exceptie, obtinute cu ajutorul unor medicamente naturale din China. Ca medic ce foloseste cu bune rezultate in tratamente aceste produse, aflate in premiera la noi, va rugam sa le prezentati...

- Am descoperit remediile naturiste chineze absolut intamplator. Cautam un produs de calciu mai eficient decat cele din farmacie, care sa se asimileze la maximum si care sa dea rezultate in tratarea hipocalcemiei, cauza principala a numeroase boli, ca: rahitismul, osteoporoza, spasmele musculare, fracturile osoase, dar si oboseala rapida, anxietatea etc. Ei bine, preparatul chinezesc Biocalciu a intrecut toate asteptarile, avand cel mai inalt procent de asimilare - 90% (in comparatie cu 20% - procent al calciului din medicamentele alopate), este cu adevarat revolutionar in domeniul produselor de calciu. Rod al unei tehnologii moderne de bioinginerie, produsul are mai multe forme:
* Biocalciu pentru copii (adaptat organismului in crestere);
* Biocalciu pentru adulti (in proportiile necesare unui adult);
* Biocalciu pentru ameliorarea activitatii intelectuale (cu lecitina si taurina);
* Biocalciu pentru diabetici (cu extract de malt si de dovleac, ce permite scaderea glicemiei si favorizeaza secretia insulinei in organism);
* Biocalciu in pastile masticabile (preferabil in patologia stomatologica).
Obtinand rezultate bune cu acest calciu, am inceput sa ma interesez si de celelalte remedii, produse de aceeasi companie ("Tianshi"). Am aflat ca sunt rodul unor traditii milenare de medicina naturista chineza, ca sunt facute cu plante din Muntii Tibet si sunt realizate dupa principiul echilibrului energetic, respectand legea medicinei chineze de a trata organismul in general si nu un organ sau o boala aparte. In felul acesta, se creeaza conditii optime de functionare a tuturor organelor, de revigorare, de insanatosire. Cu ajutorul acestor produse se inlatura cauza bolii, nu se atenueaza doar simptomele ei.
O formula speciala, exclusiva, are "Ceaiul antilipidic". Materia prima de baza este ceaiul verde. Efectul curativ al acestui ceai este dezintoxicarea organismului, scaderea nivelului lipidelor, scaderea febrei, imbunatatirea digestiei, tonifierea splinei si a stomacului. Ceaiul antilipidic curata organismul, furnizeaza energie si il echilibreaza. Are efect de reglare a tensiunii arteriale si a functiei sistemului nervos. Ceaiul antilipidic este indicat si ca adjuvant in tratamentul pacientilor ce sufera de cancer (ceaiul verde din compozitie are efect antioxidant, revigorant), neavand efecte secundare, spre deosebire de preparatele chimice.
Un alt produs deosebit este Cordiceps, realizat din extracte dintr-o vietuitoare biunitara, care este si planta, si insecta, asa cum este prezentata in "Noua Compilatie Farmacologica" aparuta in China, in anul 1757. Cordiceps este un medicament traditional in China, apartinand farmaceuticii fitoterapeutice nationale si fiind considerat - alaturi de Ginseng - un "miracol divin". Este un mijloc de inalta eficienta pentru reglarea imunologica. Actiunea regulatoare a Cordicepsului se manifesta atat in cresterea imunitatii, cat si in reducerea imunitatii excesive ce apare la unele persoane. Cordiceps actioneaza ca un antibiotic natural (are actiune bacteriostatica asupra a zeci de bacterii patogene, printre care Pneumococul, Streptococul, Stafilococul auriu etc.). Are actiune antiinflamatoare puternica, fiind mai eficace decat Hidrocortizonul, dar neavand efectele adverse ale acestuia. Cordiceps are efect moderat de vasodilatator al inimii, fapt ce permite sa fie folosit in tratarea bolilor coronariene (previne formarea cheagurilor de sange). Cordiceps imbunatateste schimbul de substante in rinichi, favorizeaza excretia urotoxinelor, amelioreaza si reface tuburile renale si glomerulele dupa traume patologice sau medicamentoase, previne infectarea repetata a rinichilor. Intrucat are o actiune multilateral curativa si de restabilire a sanatatii organelor vitale, precum si actiune de reglare imunologica, Cordiceps este eficace in vindecarea bolilor care au legatura cu maladiile canceroase, favorizand inabusirea focarului principal al bolii maligne. Cordiceps ridica nivelul de activitate al leucocitelor, putandu-se efectua in mod normal proceduri radiochimice. Este un mijloc ideal de tratament pentru persoanele cu un fizic slabit, pentru cei care au o imunitate redusa, pentru cei care obosesc repede, pentru suferinzii de maladii canceroase.
S-au observat rezultate bune in tratarea pacientilor cu hepatite cronice (reducerea transaminazelor, a bilirubinei, normalizarea rezultatelor electroforezei proteinelor in sange). Foarte bine raspund la tratament procesele inflamatorii ale cailor urinare, ale cailor respiratorii, reumatismul, cardiopatia ischemica.
Durata tratamentului este individualizata, in functie de gravitatea cazului, de varsta, dar (ca la orice tratament naturist) este mai lunga, rezultatele se observa in timp. Pacientii, educati in spiritul medicinei alopate, vor uneori rezultate imediate si nu inteleg ca o boala cronica, stabilita in organism in zeci de ani, se trateaza mai greu. Obtin rezultate numai cei ce sunt inarmati cu rabdare si duc un mod sanatos de viata.
Un alt produs deosebit, cu efecte anticanceroase remarcabile, este Chitosan, considerat o mare realizare a stiintei contemporane. Este obtinut dintr-un extract din carapacea crabilor rosii. Elaborat pe bazele teoriei medicinei traditionale chineze, el nu se rezuma la vindecarea unor boli anume, ci urmareste crearea conditiilor optime pentru echilibrul biologic si reglarea tuturor proceselor si functiilor organismului uman. Chitosan este eficient in absorbtia oricaror substante toxice din organism. Actiunea lui asupra celulei afectate de cancer se produce prin anihilarea toxinelor celulelor canceroase si activarea celulelor limfatice, capabile sa distruga celulele afectate de cancer. De asemenea, Chitosanul impiedica migrarea celulelor de cancer pe vasele de sange (adica aparitia metastazelor).

* In plus, Chitosan regleaza nivelul colesterolului, mentinandu-l in limitele normale, reduce tensiunea arteriala, previne diabetul, vindeca arsuri si rani, accelereaza procesul de cicatrizare a ranilor. Pielea artificiala realizata din Chitosan a fost folosita de medicii japonezi pentru tratarea arsurilor si s-a dovedit ca, dupa cateva luni de tratament, pielea originara a fost refacuta, devenind exact ca inainte. Pielea artificiala realizata din Chitosan este usor integrata de organism si nu provoaca reactii de respingere, intrucat compozitia sa este foarte apropiata de a acestuia. Chitosan activeaza celulele si creeaza tesuturi colagene in numar mare, care se pot transforma repede intr-o piele subtire. De aceea, dupa vindecarea arsurii, nu ramane nici un fel de cicatrice. Chitosan absoarbe si indeparteaza din organism substantele toxice, metalele grele (cadmiu, mercur) si substantele radioactive. In tratarea pacientilor bolnavi de cancer am observat ameliorari considerabile, chiar reducerea tumorilor aflate in stadii incipiente. Afirm cu toata raspunderea ca aceste produse merita sa ne indreptam privirea spre ele. Bolnavii trebuie sa le cunoasca, sa aiba posibilitatea sa-si mai acorde o sansa de vindecare.

* Un alt medicament naturist indicat pacientilor cu boli maligne este Holican, care se extrage din semintele si lastarii de vita-de-vie. O capsula de Holican contine 2,5 mg de Resveratrol (substanta activa), cam tot atat cat contine o sticla de vin rosu. Resveratrolul este un antioxidant puternic, care are capacitatea de a distruge radicalii liberi (substante nestabile, ce se formeaza in organism sub actiunea factorilor nocivi: fumat, expunere excesiva la soare, efort fizic excesiv, consum de substante chimice toxice, conservanti, metale grele), ce distrug tesuturile si creeaza schimbari in structura Adn. Radicalii liberi sunt sursa bolilor cronice si maligne, inclusiv a multor tipuri de afectiuni canceroase, cataracte, boli cardiace, accelerand totodata si procesul de imbatranire. Cercetarile stiintifice au demonstrat ca Holican, ca antioxidant, depaseste cu mult actiunea vitaminelor E si C sau a betacarotenului. Holican are si un efect hipolipemiant puternic (reduce colesterolul si trigliceridele din sange), mentine capacitatea functionala a trombocitelor, reduce gradul de vascozitate a trombocitelor, asigurand astfel circulatia libera a sangelui in vase.
Compania "Tianshi" realizeaza multe alte produse, care treptat au inceput sa intre si pe piata romaneasca. Astfel, as putea mentiona produsul Ican - un al doilea ginseng (echilibreaza sistemul endocrin si nervos), Veican - supliment din extract de germeni de grau si lecitina; Spirulina chinezeasca; Digest - produs ce reface flora intestinala, amelioreaza digestia si vindeca colitele. Kanli - produs concentrat de estrogeni vegetali, care amelioreaza starea pacientelor in menopauza. Sliping - produs cu efect sedativ pentru tratarea insomniilor pe cale naturista.
Produsele naturale chinezesti au aparut pe piata romaneasca de doi ani si sunt inca putin cunoscute, dar reclama si-o fac singure, asa dupa cum rezulta si din scrisorile cititorilor dvs. Se vand doar prin distribuitorii autorizati si se pot achizitiona la preturile companiei (intre 9 si 60 Usd).

D-na dr. Rodica Graur poate fi contactata la tel. 0723/87.87.09