"Sfaturi pentru pacalit varsta"

Redactia
Intrebati-ne, va raspundem

O intrebare strabate majoritatea scrisorilor sosite, in ultimul timp, pe adresa redactiei: "Cum putem arata mai tinere?". "Poate fi pacalita varsta cu ajutorul machiajului, al modului de a ne pieptana si imbraca?". Raspunsul este afirmativ, sfaturile usor de urmat, iar rezultatele sigure. Cu o conditie: sa le aplicati consecvent.

Buzele

Dupa 40 de ani, gura femeilor da semne de ofilire. Buzele isi pierd prospetimea, iar colturile gurii se lasa in jos. Solutii:

Ruj lucios: tonurile pastelate si sclipitoare fac buzele sa para mai pline. Aplicati insa rujul in strat subtire, cu degetul. Rezista mai mult daca inainte de folosire dati pe buze cu pudra.

Creionul pentru contur: confera si el volum, cu conditia sa aiba aceeasi culoare cu pielea si sa fie trasat nu "dincolo" de marginea buzei, ci "dincoace" de ea, catre interior.

Ochii

Odata cu varsta, ochii isi micsoreaza volumul, pentru ca pleoapele se inmoaie si "cad". Intensitatea privirii scade. Solutii pentru ochi frumosi si stralucitori:

Tonuri moi: privirea dvs. va deveni mai stralucitoare, daca folositi farduri pentru pleoape in culori naturale sau pastel. Dimpotriva, culorile prea tari si lucioase fac mai vizibile ridurile. Pentru gene, folositi rimel maro, cel negru imbatraneste.

Sprancene estompate: culoarea prea accentuata a parului din sprancene imbatraneste. Aplicati si pe ele fondul de ten, dar intr-un strat mai subtire, iar apoi estompati-l cu varful degetului. Coada sprancenelor pieptanata cu o periuta in sus imprima si ea un aer mai tineresc.
Tenul

Ridurile marunte dispar (pentru cateva ore) daca folositi gelule cosmetice (exista si la noi in comert), care acopera porii dilatati si denivelarile tenului. Au aparut si creme "anti-age" (anti-varsta) extrem de eficiente, din gama Vichy, Neutrogena si Roc. Sunt scumpe (in jur de un milion), dar au efect de lifting vizibil in scurt timp.

Fardul de obraz da un aer mai tineresc daca e folosit cu masura. Aplicati-l pe partea exterioara a pometilor (daca aveti fata lunga) sau sub pometi (daca aveti obrazul rotund). Nuanta de roz deschis (pentru blonde) sau culoarea caisei (pentru brunete) da un aer de prospetime binevenit.

Pudra-lifting: o barbie care atarna usor sau pielea de pe obraz pot fi corectate optic cu ajutorul unei pudre compacte, de culoare inchisa, fara sa mai apelati la chirurgul estetician. Cu o pensula sau cu o vata pentru machiaj, aplicati pe sub toata barbia si pe sub maxilare o pudra in nuanta de bronz. Stergeti usor, ca sa nu fie prea vizibil.

Masaj rapid: practicat pe anumite puncte ale obrazului, relaxeaza imediat trasaturile. Puneti varfurile degetelor mijlocii de o parte si alta a radacinii nasului. Cu miscari circulare si mici, coborati de-a lungul nasului, apoi de-a lungul cutelor naso-labiale (care coboara de la nas catre gura), masand in final buzele de jur-imprejur. Functioneaza sigur!

Parul

Tunsoare in scari: nu orice frizura se potriveste la orice varsta. Atentie: parul tuns foarte scurt, baieteste, face pereche doar cu femeile tinere. Daca ati trecut de 40 de ani, preferati o lungime de par oprita la barbie sau, cel mult, la umeri. Ideal ar fi sa il tundeti in scari, fiindca dobandeste volum.

Ceramidele intaresc: aceste particule continute in sampoane si in alte produse de ingrijire a parului au meritul ca se depun pe locurile poroase, intarind firele ca un corset. Cand cumparati cosmetice pentru par, observati ca pe ambalaj sa fie specificat continutul in ceramide.

Suvite deschise: orice coafura pare mai voluminoasa daca e facuta pe un par vopsit in doua nuante deosebite. Suvitele mai deschise provoaca rapid acest efect. In plus, ele inaspresc parul si il fac sa se coafeze mai bine si coafura sa dureze mai mult. Atentie, insa: cele doua nuante trebuie sa fie apropiate, culorile contrastante (parul negru - suvitele blonde) dau o expresie dura si imbatranita obrazului.