Asezati plantele inauntru si acoperiti-le cu un strat subtire de nisip. Inchideti cutia si puneti-o la adapost de umiditate, lasand-o sa stea cateva zile. Cand florile sunt bine uscate, petalele lor sunt "crocante". E semn ca pot fi scoase si asezate in vaze.
*Tijele florilor uscate sunt adesea fragile. Varati in ele fire subtiri de sarma.
*Uscarea ramurilor cu frunze: se iau 2 parti de apa si 1 parte de glicerina. Se pune apa la fiert, se toarna glicerina in ea si se lasa lichidul sa se raceasca. Se vara in el frunzele. Se scot si se pun la uscat. Sunt gata cand par ceruite. Cele mai frumoase frunze preparate prin aceasta metoda sunt cele de stejar si artar, care dobandesc nuante somptuoase de rosu si auriu. Tinute peste iarna in glastre, reprezinta un decor natural superb.
* Un parfum minunat pentru casa se obtine daca puneti petale puternic mirositoare de trandafiri intr-un vas cu capac. Puneti deasupra putina sare grunjoasa si alcool si inchideti recipientul. Cand il veti deschide, peste 10 minute, casa va mirosi ca o gradina cu flori.