Abc-ul frumusetii

Redactia
Energie si forma maxima

Vorbim, adesea, de frumusete, uitand ca prezenta ei pe chipul si trupul unei femei nu se datoreaza doar machiajului, coafurii si siluetei, ci mai ales acelor invizibile circuite de energie, care ne dau stralucirea aceea aparte, fara de care aspectul fizic nu face doi bani. Iar energia de care avem atata nevoie se afla acuma, vara, in rasfat. O gasim in fructe si legume proaspete, in miscare si relaxare, in bai si masaje si, mai cu seama, in puterea de a ne bucura si a gandi pozitiv. Va oferim sfaturile care urmeaza, in speranta ca va vor fi de folos.

1. Dusmanul de moarte al microbilor: ceapa verde
Este pe toate tarabele: proaspata si irezistibila. Consumati-o cruda, ca ingredient la salata de rosii. Efectul: uleiul aromat pe care-l contine actioneaza preventiv, ca un antibiotic, dar vegetal!

2. Remediu pentru indispozitie: sunatoarea
Parca a crescut special pentru a ne scapa de oboseala si proasta dispozitie: dupa cum arata testele clinice, florile si frunzele de sunatoare invioreaza si binedispun (culeasa de pe camp, ca atare, sau sub forma de tablete sau picaturi).
Important: cand o luati, evitati soarele, pentru ca sunatoarea accentueaza sensibilitatea pielii la lumina.

3. Masaj anti-celulitic
Acumularea de lichid in tesuturi - un simptom al celulitei - poate fi combatuta prin masarea zonelor reflexe ale picioarelor. Cautati, deci, centrul situat pe talpa si apasati usor punctul respectiv in directia boltei piciorului. Cu ajutorul reflexo-terapiei se activeaza si estrogenul - hormonul frumusetii.

4. Ceai anti-stres
Intareste nervii fara sa moleseasca: ceaiul anti-stres preparat din 10 g conuri de hamei, 10 g valeriana si 30 g menta. Pentru o ceasca, opariti o lingurita cu amestec de plante si lasati sa se infuzeze 10 minute. Se bea cate o ceasca de trei ori pe zi.

5. Masaj relaxant
Pentru o relaxare scurta, din cand in cand: masati-va cateva secunde, cu miscari circulare, adancitura situata in partea posterioara a capului (occipitala).

6. Baie revigoranta
Baia destinde ori moleseste? Depinde de adaosuri: rozmarinul si citricele, de pilda, invioreaza, stimuland irigarea cu sange. Aroma lor are, de asemenea, un efect activizant asupra psihicului.

7. Tinuta - ca antidepresiv
Capul sus, umerii trasi spre spate. Pasiti drepte si zambiti. Suna a antrenament pentru manechine, dar este o metoda eficienta pentru influentarea starii psihice. Cand va simtiti abatute si prost dispuse, incercati si dvs.

8. Sanatate "multicolora"
Regula de baza pentru cumparaturi (este vorba de fructe si legume): cu cat mai colorate, cu atat mai bune! Verdele si portocaliul intens sunt un indiciu pentru continutul ridicat in carotenoide sau flavonoide. Evitati, deci, legumele palide de solariu. In fruntea listei: varza, usturoiul, spanacul si ardeii grasi.

9. Placerea - decisiva
Cercetarile intreprinse de universitatile americane arata ca doar cei care fac miscare cu placere profita de binefacerile ei pe termen lung. Cei care-o fac doar pentru ca trebuie sunt predispusi la accidentari si isi dauneaza propriului sistem imunitar. Antrenamentul pana la epuizare poate avea, si el, urmari neplacute.

10. Miscarea influenteaza gandirea
Este lucru confirmat: efortul fizic poate spori cu 60% capacitatea de gandire. O simpla plimbare (in ritm alert) de o jumatate de ora este suficienta.

11. Temperatura ridicata trezeste
Asa se mentin indienii supli si frumosi: dimineata cand se trezesc beau un pahar cu apa fierbinte. Stimuleaza metabolismul. Peste zi, apa fierbinte ajuta la eliminarea reziduurilor.

12. Gandirea pozitiva
Psihologii au descoperit faptul ca noi ne urmam - in mod inconstient - propria imagine interioara. Imaginati-va - cat mai amanuntit - cum deveniti pe zi ce trece tot mai performante si mai atragatoare.Incepand de maine, considerati-va niste invingatoare si priviti-va ca atare. Efectul: imaginile negative despre dvs. inseva sunt inlocuite de unele pozitive.