Folositi vitaminele verii!

Redactia
Cosmetica naturista

Precum toate organele noastre, si pielea are nevoie de vitamine. Ele apara celulele de agresiunea radicalilor liberi, despre care se stie ca provoaca aparitia ridurilor. Iata cateva "delicatese", anume concepute pentru ingrijirea epidermei.

Alifie cu nuci pentru maini
Mainile sensibile au nevoie de vitamina E. Amestecati un pahar de iaurt cu 4 linguri de ulei de porumb si 50 g de nuci macinate. Ungeti-va gros pe maini o data pe saptamana si lasati 20 de minute sa actioneze, apoi spalati-va.

Peeling cu nuci
Un peeling cu vitamina E inlatura particulele de piele moarta de pe obraz si deschide porii. De doua ori pe saptamana, frecati-va pe obrazul bine curatat si umezit cu 2 linguri de nuci macinate. Clatiti-va.

Plasturi de citrice pe decolteu
Pielea sensibila de pe decolteu are, si ea, tendinta de a se rida. Vitamina C intareste tesutul conjunctiv si il pastreaza elastic. Pentru asta e nevoie sa puneti sistematic pe decolteu plasturi din kiwi, lamai, portocale. Taiati fructele cu coaja cu tot in feliute cat mai subtiri, acoperiti-va decolteul cu ele, lasati-le sa actioneze 10 minute, spalati-va si ungeti-va cu crema.

Masca de morcovi pentru ochi
O masca pentru pielea subtire dimprejurul ochilor, bazata pe vitamina A, ajuta mai ales pielea uscata si impiedica aparitia ridurilor. Amestecati 2 linguri de iaurt proaspat cu 4 linguri de suc de carote si intindeti pasta astfel obtinuta, gros, in jurul ochilor. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi spalati-va.

Pasta de carote pentru spate
Pielea de pe spate e grasa si are tendinta de a forma puncte negre si pete. Combateti-le cu vitamina A. Amestecati 6 linguri de iaurt cu 8 linguri de morcovi rasi. Intindeti pasta astfel obtinuta pe spate si lasati-o sa actioneze 15 minute.

Branza de vaci si ou pentru buze
Vitamina A inmoaie buzele. Amestecati o lingurita de branza de vaci cu un galbenus de ou. Intindeti-o pe buze intr-un strat gros. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi spalati-va.

Spanac pentru pielea uscata de pe fluierele picioarelor
Pielea uscata de pe fluierele picioarelor se combate cu o masca de vitamina A. Amestecati 250 g branza moale de vaci cu o mana de spanac verde, taiat marunt. Intindeti-o pe picioare si lasati-o sa actioneze 15 minute. Clatiti-va si ungeti-va cu crema.

Kiwi si capsuni pentru fata
Vitamina C capteaza fara gres radicalii liberi. Taiati un kiwi si doua capsuni in fasii. Ungeti-va pe fata mai intai cu iaurt, apoi lipiti fructele de obraz.