Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- Remedii experimentate in direct -

Un medicament pentru guta: Coacazul negru

Guta sau poliartrita gutoasa este provocata de retentia acidului uric in sange. Din aceasta cauza se depun la incheieturi uratii (formatiuni calcaroase), care distrug osul si cartilagiile, provocand excrescente dureroase, mergand pana la imobilitatea totala a respectivei articulatii. Este socotita o boala domneasca, a marilor gurmanzi. Se presupune ca fac aceasta boala cei care mananca numai bunatati, mai ales carne rosie de vitel si de vita, marii bautori de cafea si marii fumatori. Dar una din cauzele mai putin cunoscute ale bolii este frigul.
Cu ani in urma, am facut si eu o forma foarte violenta a acestei boli la amandoua picioarele si n-am putut sa umblu trei saptamani, suferind niste dureri atroce. Am avut noroc de un medic foarte bun, altfel, azi m-as fi aflat intr-un carucior cu rotile. Atata vreme insa cat in sange exista acidul uric, amenintarea caruciorului ramane si ea. Se poate intampla oricand. Tatal meu, Dumnezeu sa-l ierte, mare cunoscator al plantelor medicinale, a zis ca, dupa cate stie el, cel mai bun leac pentru guta este ceaiul din frunze de coacaz negru. Am baut una-doua cani de ceai de frunze de coacaz negru timp de doua saptamani. La o cana de apa clocotita, infuzam cinci frunze verzi. Am observat ca ma simteam mult mai bine decat dupa medicamentele nemtesti pe care le luasem in urma cu o luna. In primul rand, nu ma mai dureau calcaiele si nu le simteam fierbinti. Numai ca ceaiul acesta mi-a activat ulcerul provocat de tratamentul de fond al gutei si a trebuit sa renunt la el. Prin urmare, ceaiul nu poate fi baut de cei cu gastrite si ulcere hiperacide.
Pentru cei cu stomac sensibil este foarte bun sucul din coacaze negre, oparite si pasate prin sita, la care se adauga zahar si apa. Iese un fel de nectar, extrem de hranitor si foarte gustos. Dintr-un litru de boabe oparite intr-un litru de apa se pot scoate cam trei litri de suc. De cativa ani, vara de vara, fac aceasta cura de suc timp de aproximativ doua saptamani, chiar daca mai las cate o zi-doua fara. Sucul trebuie baut de placere. La senzatia de saturatie, de "nu-mi mai place" sau "azi nu-mi trebuie", se intrerupe cura. Creierul fiecarui om este un computer care stie exact ce-i trebuie organismului. Acum un an, mi s-au facut mai multe investigatii la Cluj. Nici urma de acid uric in sange. "N-ai avut niciodata guta; guta nu se vindeca", mi s-a spus. Relatarea despre coacazul negru a provocat o clatinare a capului de parc-ar fi zis: "Mai stii?". Era o doctorita practicanta, nu un cercetator, si nu m-am suparat. Numai cercetatorii ar putea da raspunsuri clare, daca munca lor s-ar bucura pe la noi de interesul meritat.
Parasca Fat - loc. Desesti, jud. Maramures

Leac pentru vindecarea ulcerului

Am avut ulcer cu nisa, pe care l-am tratat cu cele mai noi medicamente intrate in tara in ultimii ani. Rezultatele erau temporare, iar durerile reveneau. Nu mai stiam ce sa fac. Intr-o zi, cineva mi-a spus ca ma pot vindeca de aceasta boala urmand cu sfintenie, timp de o luna de zile, urmatorul tratament: seara se stoarce intr-un pahar o jumatate de lamaie, se adauga o lingura de ulei de masline presat la rece si o lingura de miere poliflora. Se amesteca. Paharul se pune "la cap", pe o noptiera langa pat, astfel ca dimineata, la trezire, inainte de ridicarea din pat, sa poata fi la indemana, pentru a bea tot continutul pe stomacul gol, dupa ce in prealabil a fost putin amestecat. Se sta apoi 15 minute pe partea dreapta. Am urmat intocmai acest remediu o luna de zile si la aceasta ora nu mai am nimic: mananc tot ce doresc, beau cafea, mai si fumez. Desi pare incredibil, este adevarat. Au trecut de atunci ani buni si totul este in ordine. Daca se incepe tratamentul in momentul crizelor dureroase, acestea dispar.
Flori Codrea, as. medical - Baia Mare

Reteta cu ou si miere, contra conjunctivitei

Multi oameni nu se pot bucura pe deplin de primavara si vara, din cauza unor afectiuni care se repeta in acest anotimp. Intre acestea se numara si conjunctivitele sau blefaro-conjunctivitele periodice. Atunci ochii sunt tulburi, congestionati, lacrimeaza, apar senzatii de nisip in ochi sau de usturime, mancarimi, aglomerarea firelor din gene sau chiar lipirea pleoapelor peste noapte; uneori apare si fotofobia. Conjunctivita a poate aparea singura sau in contextul unei alergii de primavara mai complexe, care include si alte manifestari alergice. In cazul unei conjunctivite simple, neinsotita de semne de afectare a altor organe, suferinta din fiecare primavara se poate curma usor, definitiv, cu un leac simplu, aflat la indemana tuturor. Este necesar un ou proaspat de gaina (de preferinta de la gaini de curte) si putina miere de albine. Oul trebuie fiert tare, apoi se curata repede de coaja, se taie pe lungime si se inlatura galbenusul. Asadar, se utilizeaza albusul de ou fiert tare si cald - cat mai cald posibil, dar atat cat sa nu opareasca pielea. In causul albusului se pune un varf de cutit de miere de albine, apoi se aseaza pe ochi, cu lungimea oului in lungul ochiului si partea mai subtire a albusului catre unghiul dinspre nas al ochiului. Cu cele doua albusuri bine lipite de piele ne asezam pe pat cu fata in sus si le tinem astfel pana cand albusul se raceste. Intre timp, este bine sa clipim cate putin, desi va aparea usturime. Acesta este micul canon pentru a scapa de conjunctivita. Dupa ce albusurile s-au racit, le inlaturam si stergem ochii cu ceai de musetel. Aceasta aplicatie se face seara, inainte de culcare. Se repeta cateva zile la rand, pana cand au disparut complet simptomele. Am aplicat acest tratament cu acelasi succes si altor tipuri de conjunctivita: celor produse dupa sudura fara protectie cu ochelari speciali (este suficienta o singura aplicatie, de regula), dupa extragere de corpi straini conjunctivali, de pe pleoape sau chiar de pe cornee, conjunctivite de piscina, conjunctivite produse prin iritatie cu pulberi (praf, lemn, plante etc.) sau substante chimice, conjunctivite cronice purulente.
dr. Cristina Aosan - Semlacul Mare, jud. Timis, tel. 0722/16.39.63

Sfaturi pentru dezlegare de blesteme si vraji

Nu am cuvinte de apreciere pentru revista dvs.! Este izvor de vindecari pentru cei care, in afara de nadejdea la Dumnezeu, alta nadejde nu mai aveau, poate... Incerc sa fiu cat mai scurt, pentru a nu lua din timpul altora care poate au mai multa nevoie de ajutorul dvs. Pentru ca de meserie sunt preot, as vrea ca in randurile care urmeaza sa dau cateva sfaturi acelor cititori ai revistei care se plang ca au fost blestemati si cer ajutor.
Pentru dezlegare de blesteme si vraji, trebuie sa mergeti la biserica si sa va spovediti. Aduceti la cunostinta preotului problemele pe care le aveti. Daca veti nimeri la un preot cu experienta in asa ceva, poate va va invata mai multe decat va invat eu. Inainte de toate insa, va spun ca vrajile nu au putere la persoanele cu viata curata. Sa nu va lipseasca in nici o zi rugaciunea de dimineata si de seara (nu un simplu "Tatal nostru", ci rugaciunile respective, dintr-o carte de rugaciuni, la care este bine si de mare folos sa adaugati un acatist sau Paraclisul Maicii Domnului, cat si o catisma din Psaltirea proorocului David). Sa nu treaca vreo zi de miercuri sau vineri in care sa mancati de frupt (de dulce). Tineti toate posturile: Postul Mare sau al Sfintelor Pasti, Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului si Postul Craciunului. Posturile sa fie si fara impreunare trupeasca, insa numai daca sotul dvs. este de acord. Tot cu acordul sotului este bine sa nu va impreunati trupeste miercurea, vinerea, sambata si duminica. Daca nu aveti probleme de sanatate, postiti cu post aspru (negru), adica nu mancati si nu beti nimic miercurea si vinerea. Daca nu puteti ajuna toata ziua, faceti-o pana la orele 15, 18 sau 21 din aceste zile. Nu este obligatoriu sa aprindeti un anumit numar de lumanari la rugaciune. Este de ajuns ca la rugaciunea zilnica sa aprindeti candela, o lumanare si putina tamaie. Este bine, cand sunt probleme cu vrajile, sa tamaiati casa zilnic si sa stropiti cu agheasma. Daca doriti numere cu semnificatie referitoare la lumanarile pe care le aprindeti, iata cateva: 3, 7, 9, 12. Nu acestea insa va ajuta, ci faptele dvs. si credinta cu care va rugati. Felurite practici ca: lasarea lumanarilor sa arda de tot, "intoarcerea" lumanarilor si aprinderea lor si la celalalt capat sunt practici vrajitoresti. Spovediti-va in toate cele 4 posturi. Aceasta Sfanta Taina inseamna taierea raului de la radacina! Nu lipsiti de la biserica in nici o duminica si sarbatoare. Solicitati preotului sa va citeasca rugaciunile pentru cei ce sunt in blestem, faceti acasa slujba Sfestaniei (Agheasmei celei mici) si spuneti preotului care va face slujba Sfestaniei ce necazuri aveti. Toate acestea de mai sus va sunt de folos si pentru spor la toate. Dar cel mai mult si mai mult, ca sa aveti spor, trebuie sa faceti milostenie, ajutand bisericile si manastirile, ajutand bolnavii, orfanii, batranii si neputinciosii. Cu cat veti face mai multa milostenie si nu va veti zgarci, cu atat mai mult spor si ajutor veti avea in toate. Milostenia este cea mai mare fapta buna! Nu apelati la ghicitoare si la practici vrajitoresti! Diavolul este atat de viclean, incat pe moment, omul care "si-a desfacut" este scapat de rau, dar dupa un timp, de obicei, foarte scurt, omul este mult mai rau ca inainte. Maica Domnului sa va ajute si sa va izbaveasca!
Preot Istrati Marian Daniel - str. Mihai Bravu nr. 13, Macin, jud. Tulcea, cod 825300, tel. 0722/38.19.43, 0744/11.27.26

Reteta pentru eliminarea pietrelor de la fiere

Intr-o sticla se pun un litru de vin alb natural, 250 g miere de albine si 250 g leustean tocat marunt. Sticla respectiva se agita de doua ori pe zi, pastrandu-se timp de 7 zile la macerat la temperatura camerei, dupa care se strecoara. Se bea zilnic, de trei ori, dupa mesele principale, cate un pahar de 50 g. Reteta este garantata si este recomandat sa se repete la interval de o jumatate de an.
Gheorghe Didea - Boroaia, jud. Suceava

Leac cu marul-lupului pentru fisuri anale

As dori sa precizez cateva notiuni de anatomie. Rectul, in lungime de 10-12 cm, se deschide la exterior prin anus. Rectul are doua portiuni: una mai lunga si mai larga, care serveste la depozitarea materiilor fecale inainte de defecare, si alta portiune mai ingusta si mai scurta, canalul anal, cel care suporta fisura. La nivelul rectului se pot produce stenoze (stramtari), unele congenitale, altele dobandite. In jurul anusului si al rectului se pot dezvolta procese inflamatorii: anite, rectite, abcese perianale si perirectale urmate de fistule anale. Operatiile cele mai obisnuite pe rect sunt dilatatia anala, deschiderea abceselor, extirparea traiectelor fistuloase, cura hemoroizilor etc. Dar practica a aratat ca exista si remedii naturiste pentru vindecarea fistulelor anale, inainte sau dupa operatie. Toti bolnavii cu afectiuni pe rect, colon sau la organele genitale trebuie sa faca bai de sezut cu o planta numita marul-lupului (popular, testiculele popii). Se face un decoct concentrat dintr-o mana buna de marul-lupului la 6 l de apa. Se fierbe pana ce lichidul scade la jumatate. Se lasa la racit pana la limita suportabila. Jumatate de litru de decoct se pastreaza pentru clisma, iar cu restul se face o baie de sezut, timp de 15-20 de minute. Dupa baie, decoctul pentru clisma se incalzeste la temperatura corpului si se fac trei clisme consecutiv, folosind o para de cauciuc de 150 ml. Apoi se face un dus cald pentru incalzirea corpului 1-2 minute, urmat de un dus rece de cateva secunde, cat poate suporta individul. Bolnavul se va imbraca cu un halat de baie, fara a se sterge pe corp, dupa care va sta la pat, acoperit cu o patura, circa o jumatate de ora. Este bine ca baia de sezut si cele trei clisme consecutive sa fie facute seara, inainte de culcare. Dar criza si durerile mari sunt pe timpul defecarii, care trebuie sa aiba loc cel putin o data pe zi, dimineata. Pentru a evita constipatiile si duritatea materiilor fecale, principalele vinovate de fisurarea canalului anal, bolnavul trebuie sa previna starile de constipatie cu ceaiuri de crusin, soc, papadie, leurda, macris, fenicul (seminte), revent, seminte de in, ulei de ricin (o lingura seara), alternandu-le o data la 4-5 zile. Inainte de defecare, se va folosi o clisma mica, calduta, cu apa cu sapun de casa sau ceai de cimbru amestecat cu clabuc de sapun de casa sau 50 ml ulei comestibil. Astfel, canalul anal va deveni foarte alunecos, iar eliminarea fecalelor se va face cu usurinta, fara dureri mari. Datorita proprietatilor antiinflamatorii si a puterii de cicatrizare a acestei plante, vindecarea fisurii anale va avea loc in trei-patru saptamani. Va urez sanatate.
Albu Grigore - str. Brazda lui Novac, bl. A31, ap. 5, Craiova, tel. 0251/19.65.53

Leacuri pentru: urcior la ochi, si leziuni pe limba

Cum se trateaza in mod naturist urciorul de la ochi
1. Se pun comprese cu ceai de galbenele. 2. Comprese cu frunze de salata date in clocot. 3. Cataplasme cu paine inmuiata in lapte fiert. 4. Pentru persoanele care au avut de mai multe ori urcior, se face o tinctura astfel: 20 nuci verzi taiate in sferturi si introduse intr-o sticla cu gatul larg, peste ele se pune rachiu de secara sau rachiu de casa, asa incat sa acopere nucile cu 2-3 degete. Nucile sunt bune cand se folosesc si pentru dulceata, acum e timpul lor. Sticla bine inchisa se lasa la soare intre 14 si 30 de zile. Dupa trecerea timpului, se strecoara si se pune in sticle mici de culoare inchisa. Se iau 15 picaturi de trei ori pe zi, o luna de zile, apoi pauza de doua saptamani, apoi se repeta inca o luna cu picaturi. Cineva din familie a facut acest tratament trei luni cu pauze de doua saptamani si nu a mai avut probleme. Dumnezeu sa va ajute.

Leziuni pe limba
Unei cunostinte, in urma unei lucrari dentare, i-a aparut o leziune in cerul guriii. A fost pe la mai multi medici, dar fara nici un rezultat. O batrana a sfatuit-o sa faca urmatorul tratament: dupa masa sa-si clateasca gura cu ceai de galbenele, iar dupa aceea sa dea cu tinctura de propolis, de mai multe ori pe zi. Dupa doua saptamani leziunea a disparut complet.
Va urez mult succes, multa sanatate si sa fiti o revista care sa apara tot timpul cu sfaturi si incurajari pentru oamenii disperati si necajiti. Dumnezeu sa va aiba in paza Sa.
Aurica Fermesanu - str. Dimitrie Leonida nr. 87, bl. M3, sc. B, ap. 27, Piatra-Neamt