Regimul Glyx

Redactia
"E greu sa slabesti?"

"Deloc!", raspunde Susanne Frolich, autoarea unui regim cu care a izbutit sa piarda 20 de kilograme definitiv. Pe scurt, e vorba de respectarea indicelui glicemic, care arata cat de mari sunt valorile zaharului in alimentele pe care le consumam. In cazul alimentelor cu index ridicat, nivelul zaharului din sange creste si, odata cu el, si insulina, care accentueaza senzatia de foame. Apoi nivelul zaharului scade brusc, si foamea se accentueaza si mai tare. Fiecare aliment are un index cuprins intre 1 si 100. Cine vrea sa slabeasca sa manance doar alimente cu un index mai mic de 50. Adica: alimente permise - fructe, legume, peste (obligatoriu), salate, iaurt, oua, branza de vaci, fulgi de ovaz, supe de zarzavat, paine integrala, branza cu putine grasimi, pui slab (orice alta carne e interzisa) si ca grasimi - untdelemn de plante. Alimente interzise: banane, pepeni, stafide, struguri, porumb, morcovi fierti, unt, margarina, marmelada, miere, cozonac, orez, paste, cartofi, mezeluri, paine alba, dulciuri. In plus: minimum 2 litri de apa (ceaiuri) pe zi si miscare, circa 45 de minute pe zi (se porneste crescand, de la 10 minute). Iar daca vi se face pofta de o bucata de cozonac, nu e o problema de sinucidere. Incercati!