Sfaturi mici pentru probleme mari

Redactia
Un leac contra matretii: apa de gura

Amestecati un capac de apa de gura antibacteriana cu o ceasca de apa calda. Masati-va pielea capului. Lasati sa actioneze un minut, apoi clatiti-va si samponati-va ca de obicei. Ingredientele din apa de gura blocheaza excesul de sebum care produce matreata.

Forma maxima prin cascat
Va vine sa va intindeti si sa cascati? Faceti-o cat se poate mai des. Botezata "pozitia leului", miscarea aceasta va energizeaza pe loc, mai ales daca atunci cand cascati trageti aer adanc in piept, iar cand expirati scoateti limba si dati ochii peste cap. Nu radeti! Efectul a fost probat stiintific.

Maini frumoase cu otet
Petele impregnate pe maini, de la fructe, cerneala, tutun, coloranti etc. ies usor daca frecati locurile patate cu un tampon de vata inmuiat in otet alb.

O masca ideala
Mastile de fata se aplica totdeauna inainte de a face o baie. Caldura si aburii degajati grabesc procesul de penetrare a substantelor nutritive, eficientizand masca cu 50%.

Va roade foamea? Potoliti-o cu un mar
Tineti un regim de slabit si va luptati, disperate, cu foamea? Solutia cea mai la indemana este sa rontaiti un mar. Fibrele continute in el declanseaza hormonii care dau senzatia de satietate.

Rujul face dintii mai albi
Culoarea rujului face dintii sa para mai albi. Daca ei au o nuanta de gri, alegeti un ruj maro sau auriu, daca sunt galbeni, folositi un ruj rosu catre albastru: bordo, ciclamen.

Sunteti deprimate? Machiati-va!
Cercetatorii japonezi au ajuns la concluzia ca hormonul stresului scade puternic in clipa cand femeile se machiaza.

Mai slabe in 5 secunde
Pulverizati-va trupul cu un parfum de flori si veti parea cu 10% mai slabe in ochii iubitilor dvs. Acest gen de miros ridica moralul barbatilor si ii face atenti la alte aspecte decat kilogramele in plus.

Volum pentru par
Vreti sa aratati ca dupa coafor? Spalati-va pe cap, uscati-va parul, ridicati-l pe cap legat in coada de cal si pulverizati-l cu putin fixativ. Asteptati un minut ca sa se usuce. Aplecati-va capul, scoateti elasticul si scuturati-va parul de cateva ori in dreapta si-n stanga. Asta e tot.

Vreti sa slabiti? Radeti!
30 de secunde de ras cu pofta ard la fel de multe calorii ca alergatul sau pedalatul pe bicicleta vreme de 3 minute. In plus, se intaresc si muschii abdominali.

Bucle rebele? Folositi o lotiune de corp
Cand parul dvs. o ia razna, nu apelati la fixative care-l ingrasa si-l fac sa para tern. Puneti in palma putina lotiune de corp (cat o moneda), asteptati sa se incalzeasca putin, apoi intindeti-o uniform prin par. Uleiurile continute in lotiune imbraca firele, temperandu-le.

Autobronzantul dvs. pateaza? Imblanziti-l cu o crema
Preferati solutiile autobronzante in locul soarelui, dar va nemultumeste faptul ca lasa dare portocalii? Ungeti-va corpul mai intai cu o crema sau un lapte cosmetic si abia dupa aceea apelati la auto-bronzant.

Muzica si abdomenul
Nu trebuie neaparat sa faceti gimnastica pentru a obtine un pantece plat. Specialistii in fitness ne asigura ca muzica are acelasi efect. Cand auziti la radio o melodie care va place, contractati-va si relaxati-va abdomenul pe ritmul ei. Atente la melodie, nu veti simti nici un fel de efort.


Coafuri

Seductia buclelor

Hollywoodul isi impune din nou gustul lui peste regulile stilistilor. In vreme ce marile case de cosmetice si de moda impun parul cu linie dreapta, lipit de cap si taiat in scari, in America, actritele si cantaretele in voga isi umfla parul cu "impertinenta", acoperindu-si crestetul cu bucle mari sau marunte. O frenezie a chefului de a fi cum iti place si nu cum se impune de la... partid. Nu exista interdictie pentru fantezie. Alegeti ce vreti...