O lansare mult asteptata - Semnal M

Iulian Ignat
Muzica

La fereastra ta, O roata de foc, Bal la Apahida... Toate piesele acestea atat de dragi, pe care le stim parca dintotdeauna, sunt acum mai aproape de noi, putem sa le ascultam fara sa asteptam sa fie difuzate la radio sau sa cautam discurile de vinil prafuite si atat de rare... La mijloc de padure, Spune-mi cine esti... Le putem asculta acasa si le putem canta in concert, alaturi de cei de pe scena, pentru ca, chiar daca instrumentele le sunt un pic peticite, iar liderul lor, Iuliu Merca, a plecat dintre noi cu cinci ani in urma, ardelenii de la Semnal M revin in circuit cu un album dublu, lansat pe 7 mai in Bucuresti. Ieri, primul dintre acestea, reprezinta o intalnire cu farmecul unic al unui mare compozitor rock, Iuliu Merca. Paisprezece dintre piesele cu care Semnal M a ajuns, intre 1977 si 1999, in fruntea clasamentelor au umplut sali de sport de mii de locuri si au impus un stil. Vocea si chitara lui Merca sunt si ele prezente pe doua din inregistrarile facute in primavara lui 99 la Cluj.
Cel de-al doilea album, lansat de casa de discuri "Rage Records", ce debuteaza pe piata muzicala cu acest nume consacrat, cuprinde sase piese noi, compuse de Stefan Boldijar, plus una cunoscuta deja, Nopti de argint. Cu fiecare zi, Cu mine de-ai fi, Da-mi de stire sunt bornele discului Azi, ce continua linia directa, simpla, dar deloc simplista cu care Semnal M si-a facut atatia fani.
"Suntem pregatiti pentru concerte in intreaga tara, inca mai avem multe de oferit", a declarat Boldijar, iar concertul de lansare de la Club Big Mamou i-a dat dreptate. Nu am vazut concert in care Semnalul sa nu fie rechemat de nu stiu cate ori pe scena. Este vorba atat de piesele care curg ca mierea, cat si de faptul ca cei trei Stefani nu sunt doar buni instrumentisti, dar reusesc, in plus, sa transmita multa emotie, sa ajunga foarte aproape de public. Semnal M-ul anului 2004 are in prim-plan vocea calda si basul veteran al lui Stefan Boldijar, sufletul mare si devotamentul bateristului Stefan Nagy, suflul nou al unui tanar si foarte bun chitarist, Florin Stefan.

Fanii le pot scrie la: stefan_semnalm@yahoo.com