Cand Luceafarul se intalneste cu Soarele

Tana Rosca
- Conjunctia planetei Venus cu Astrul zilei ne incalzeste sufletul si naste sentimente pozitive -

Nici o persoana aflata azi in viata pe acest pamant nu a fost martora unui asemenea tranzit astrologic, produs pentru ultima oara in 1882. Acest fenomen, care are loc doar o data la circa o suta de ani, consta in trecerea planetei Venus (Luceafarul) intre Pamant si Soare, in zodia Gemenilor. De la inventia telescopului incoace, el nu a putut fi observat decat de patru ori, respectiv in 1518, 1613, 1761 si 1882. Aspectul revine exact pe 8 iunie anul acesta, cand Luceafarul va putea fi vazut ca o mica pata intunecata pe chipul astrului zilei. Fiind mult mai mica decat Soarele, Venus nu poate intuneca cu totul discul solar, insa fenomenul este similar cu cel al unei eclipse.
Venus este numita adesea de astrologi "surioara geamana a Pamantului", iar intamplarea face ca anul acesta aspectul sa se produca in zodia... Gemenilor.
Cei care mai ridica seara ochii spre cer pot constata de pe-acum ca Luceafarul isi sporeste stralucirea cu fiecare noapte, iar in jurul datei de 8, frumoasa planeta cu sclipiri albastrui va fi vizibila cu ochiul liber, si ziua.
De ce ne ocupam de semnalarea acestui fenomen care se va petrece de-abia in iunie? Pentru ca efectele sale se fac simtite inca de pe-acum, ele se resimt cu cateva saptamani inainte si cateva saptamani dupa data de 8 iunie. Cunoscandu-le, putem beneficia din plin de vibratiile pozitive concentrate pe care energia combinata a celor doua astre o revarsa cu generozitate asupra Terrei. Experientele anterioare au demonstrat ca acest tranzit a anuntat de fiecare data un salt semnificativ in constiinta oamenilor. Multi astrologi de prestigiu considera ca acest tranzit este primul semn al intrarii omenirii intr-o noua era, pe parcursul careia oamenii vor descoperi noi dimensiuni superioare ale fiintei lor.
Din vechime, Venus este cunoscuta drept "micul benefic", patroana frumusetii, a sentimentelor de dragoste si prietenie, a banilor si artelor. Soarele este asociat cu individualitatea noastra, cu potentialul pe care il avem la indemana pentru a-l dezvolta. Combinatia de energii face ca pe parcursul saptamanilor care urmeaza sa fim puternic marcati de sentimente pozitive. Viata emotionala va deveni mai importanta decat preocuparile pragmatice care ne definesc, de atatea ori, cu strictete modul de viata. Vom avea revelatii cu privire la natura si profunzimea sentimentelor pe care le nutrim fata de cei apropiati, iar foarte multi dintre celibatari isi vor putea descoperi atat capacitatea de-a iubi fara rezerve, cat si sufletul-pereche. Vom avea mult mai multa disponibilitate de-a zambi aproapelui nostru si de a-i intinde o mana de ajutor. Intr-un cuvant, daca ne deschidem acestor influente, intreaga noastra existenta va putea lua o turnura radicala spre bine. Vom putea dezgropa adevarate comori ascunse in interiorul sufletului nostru, care nu ne vor imbogati doar pe noi, ci vor lumina si vietile celor care ne inconjoara. Impactul pozitiv cumulat poate fi, fara exagerare, imens. Daca vom ramane insa ancorati in temerile noastre vechi si ne vom inchide emotiilor, vom petrece doar o perioada placuta, cu posibile castiguri materiale, ratand insa ocazia unei adevarate reinnoiri sufletesti.

Berbec
Noi veniti in viata dvs.


La Berbeci, energiile cumulate ale celor doua planete se vor face simtite cu precadere in domeniul cunoasterii (va pot cadea in mana carti care sa va schimbe conceptia de viata si care sa va trezeasca dorinta de-a afla mai mult despre subiectul care v-a incitat). In timpul deplasarilor dvs., chiar daca sunt deplasari cotidiene insignifiante, puteti intalni persoane fermecatoare, cu care puteti purta conversatii extrem de interesante.
Va sfatuim sa iesiti cat mai mult in lume in aceasta perioada, pentru ca astfel veniti in intampinarea destinului, care va aduce in cale tocmai persoanele de care aveti nevoie acum in viata dvs.
Reamintiti-va de prietenii vechi, care va sunt simpatici, si strangeti legaturile cu rudele dvs. de gradul doi si trei. Veti fi surprinsi de felul nou in care ii veti percepe, nu doar ca fiind rude "de sange", ci chiar rude " intru spirit".

Taur
Indragostiti de frumos


Micul benefic Venus este planeta guvernatoare a zodiei dvs., asa incat acest fenomen astrologic va avea un impact mai puternic asupra dvs. decat asupra nativilor altor semne zodiacale. Intregul dvs. sistem de valori poate fi modificat de tranzitul venusian, in sensul ca veti pune mai mult pret pe exprimarea artistica decat pe acumularea de valori, asta in ciuda faptului ca Venus va va oferi, fara indoiala, ocazii deosebite de castig. Taurii (nu multi la numar) care nu au inclinatii artistice ar putea deveni, in schimb, consumatori de arta. Simtul frumosului vi se acutizeaza si este foarte probabil sa va utilizati castigul material pentru achizitionarea unor obiecte de arta, carti sau Cd-uri care sa va bucure sufletul. Facand aceste achizitii, nu va lasati ghidati, in primul rand, de valoarea lor materiala, ci de emotia pe care ele v-o trezesc in suflet.

Gemeni
Raspunsuri la marile intrebari


Dvs. sunteti favorizati in cel mai inalt grad de energiile combinate ale Soarelui si ale planetei Venus, pentru ca tranzitul are loc in zodia dvs. Transformarile care pot interveni acum in personalitatea dvs. va pot aduce la exprimarea mult mai completa a personalitatii dvs. complexe. Tot acum veti putea gasi raspunsuri la intrebari care va framanta de mult, intrebari legate de natura relatiilor dvs. cu partenerul de viata. Probabil ca veti intelege mult mai bine propriile dvs. necesitati afective. Astfel, cresc sensibil sansele de a atrage in viata dvs. o persoana cu care sa aveti o relatie implinita, mai ales in zona comunicarii. Cum numerosi Gemeni sunt prinsi intr-o relatie stabila, dar problematica, acest tranzit poate acutiza relatia existenta.
In schimb, veti descoperi o oaza de liniste interioara care va va permite sa scapati de obisnuita dvs. stare de agitatie.

Rac
Conectati-va la armonia interioara


Venus va indeamna la introspectie, la relaxare si va sfatuieste sa va retrageti din tumultul vietii pentru a va reconecta la armonia interioara dupa care - mai mult sau mai putin constient - tanjiti. Lasand in urma redutabilele responsabilitati pe care vi le-ati asumat atat in sfera profesionala, cat si in relatiile apropiate, veti avea prilejul de-a va redescoperi blandetea, vulnerabilitatea si nevoia de ocrotire. O parte a dvs. se zbarleste la aceasta perspectiva, pentru ca va simtiti legat de obligatii curente stringente, dar cealalta, mai importanta, va indeamna sa va permiteti acest gen de destindere. Aceasta este vocea pe care ar trebui s-o ascultati.
Foarte probabil, Venus va va trezi dorinta de-a scrie (talent specific zodiei). Lasati-va in voia acestui impuls, pentru ca veti fi inspirati, va veti gasi linistea si seninatatea.

Leu
Prietenii, mai presus de toate


Viata dvs. sociala va fi atinsa de bagheta magica a planetei Venus. Toate relatiile dvs. de prietenie vor demonstra afirmatia lui Pitagora, potrivit careia prietenul este un al doilea eu. Asta nu inseamna insa ca individualitatea dvs. va fi slabita - dimpotriva. Soarele, cel care va guverneaza zodia, fiind implicat in acest frumos tranzit, va veti putea reliefa mai bine personalitatea pe fundalul social.
De fapt, intregul grup social in care evoluati se va transforma intr-un "prieten" care pare a conspira in vederea realizarii unui ideal comun. Proiectele cu implicare sociala in care va antrenati acum pot avea un impact major, mai ales daca au conotatii umanitare.
Daca va marginiti la explorarea relatiilor apropiate de prietenie, si acestea va vor aduce mari satisfactii.

Fecioara
Sanse de exceptie


Oricum aveti un an foarte bun (cel putin pana pe 26 august), dar saptamanile care vor urma il pot transforma intr-unul exceptional. Acest lucru se datoreaza faptului ca anul acesta zodia dvs. este traversata de marele benefic Jupiter, care va ajuta sa petreceti o perioada marcata de realizari si multumire sufleteasca si careia i se suprapune acum puternica influenta a conjunctiei Venus - Soare. Aceasta isi aduce contributia sub forma unor splendide oportunitati in devenirea dvs. profesionala. De obicei, Fecioarele se feresc sa ocupe locul intai, pentru ca se simt mai bine pe postul de adjunct perfect. De asta data insa nu veti mai fi marcati de teama de-a intinde mana si de-a va lua ceea ce vi se cuvine. Se vor ivi circumstante care va vor conduce acolo unde calitatile dvs. sunt puse optim in valoare. Va veti indeplini noile indatoriri cu mare placere.

Balanta
Optimism si incredere


Balantele vor percepe acest efect ca pe o intarire a credintei sau a unor revelatii cu privire la adevarurile de ordin spiritual. Acestea se pot produce ca urmare a unor lecturi sau a unor cursuri. Daca va face cu ochiul o carte cu o tematica de care n-ati fost atrasi pana acum, nu ezitati s-o cumparati, s-ar putea sa va transforme viata. Conceptiile dvs. privitoare la scopul existentei se pot modifica radical, iar gandirea dvs. lucida poate fi dublata de o percepere intuitiva a realitatilor superioare, ceea ce va va umple de optimism si incredere.
Multe Balante vor fi preschimbate de trairi care apar in timp ce calatoresc sau de contactul cu persoane neobisnuite, pe care le veti intalni la drum. Daca plecati in aceasta perioada in concediu, se prea poate ca acesta sa devina cel mai frumos si mai rodnic sejur din viata dvs.

Scorpion
Avantaje financiare


Scorpionului ii sta bine cu multi bani in buzunar si exact de asta se va ocupa planeta Venus si nu numai. Vi se vor oferi, probabil, mai multe posibilitati de-a investi sau de-a administra sume substantiale de bani, cu castig considerabil pentru dumneavoastra. Sau veti constata ca anume plasamente financiare pe care le-ati facut va aduc un profit nesperat. Ideea e ca n-ar trebui sa ezitati sa reinvestiti, cu toate ca unii dintre dvs. ezita de-a pune la bataie si ceva din fondul personal pus deoparte.
Relatiile dvs. intime trec, de asemenea, printr-o schimbare, in sensul ca aveti posibilitatea de-a depasi orice bariere sau retineri in manifestarea sentimentelor dvs. Trairile dvs. afective ii pot duce pe multi dintre dvs. sa realizeze, poate pentru prima oara in viata, o adevarata uniune mistica in actul dragostei.

Sagetator
Redefinirea relatiilor cu
partenerii de cuplu si cariera


Conjunctia Venus-Soare va lumineaza relatiile de parteneriat de orice fel. Veti putea experimenta adevarata natura a relatiei care va leaga de partenerul de cuplu sau de cel de afaceri, observand, in ambele cazuri, cat de apropiati sunteti sufleteste de persoana respectiva. Perceptiile inguste, legate de obositoarele obligatii cotidiene, fac loc unor trairi noi, care va permit sa intelegeti uniunea, ca ceea ce ar trebui ea sa fie: un echilibru aflat intr-o continua dinamica pozitiva.
Veti deschide ochii cu adevarat asupra partenerului si veti putea aprecia corect implicarea afectiva a acestuia fata de dvs. Aduceti-va aminte de ceea ce sesizati acum, pentru a nu va mai lasa pacaliti de temerile si suspiciunile care va framanta in legatura cu tovarasul dvs. de viata si care sunt doar reflectii ale propriilor dvs. emotii negative reprimate.

Capricorn
Relaxare in toate privintele


Gasiti, in sfarsit, abordarea potrivita in relatiile de serviciu. Scapati de acea senzatie frustranta de care aveti parte ori de cate ori ceilalti recunosc (de obicei cand e prea tarziu) ca ati avut dreptate. Minunea se produce pentru ca, la randul dvs., gasiti tonul potrivit si nu va mai situati in afara colectivului in care lucrati. In aceste conditii, proiectele profesionale progreseaza intr-un ritm rapid si va fac si mare placere. Descoperiti, in fine, starea placuta care se instaureaza atunci cand exista spirit de echipa.
Starea de sanatate este cel de-al doilea domeniu in care veti percepe binefacerile conjunctiei Venus - Soare. Functiile organismului dvs. se regleaza de la sine. Fizicul, emotionalul si mentalul se vor gasi intr-o stare de armonie care va permite sa va relaxati la nivel profund.

Varsator
Liber pentru sentimente


Bagheta magica celesta isi indreapta varful asupra vietii dvs. amoroase. Concentrarea acestor energii are ca rezultat indepartarea prismei de luciditate necrutatoare prin care va scrutati, de regula, sentimentele. De asta data va veti lasa in voia lor si veti vedea ce bine e. In fine, veti fi in "legatura directa" cu acele emotii de care obisnuiti sa va ascundeti cu grija. Primiti-le cu bucurie.
Varsatorul nu este un semn fertil, dar saptamanile acestui tranzit modifica aceasta stare de fapt. Conceperea unui copil sub influenta acestor raze benefice este usoara, iar micutul va porni in viata cu o zestre deosebita. Relatiile cu copiii sunt deosebit de armonioase.
Creativitatea dvs. atinge, de asemenea, un punct culminant. Spiritul dvs. inventiv si originalitatea ideilor dvs. trezesc admiratia si aprobarea celor din jur, lucru de care ar trebui sa profitati neintarziat.

Pesti
In paradisul familiei


Impacarea si armonia vin sa vindece acele legaturi de familie care nu cu prea mult timp in urma au fost reci sau de-a dreptul tensionate. Va simtiti din nou parte a unui intreg, in armonie cu rudele dvs. apropiate. Veti beneficia din plin de sprijinul familiei dvs. in toate proiectele pe care doriti sa le intreprindeti, ceea ce va face viata mai usoara si mai frumoasa si va confera un inalt grad de incredere. Este recomandabil ca dvs. insiva sa deveniti factorul activ care sa-i adune pe membrii familiei si dvs. sa fiti primii care sa uite si sa ierte ofensele sau nedreptatile din trecut. Rezultatele va pot surprinde, deoarece va veti da seama ca dvs. insiva ati fost cei care nu i-ati lasat pe ceilalti sa se apropie de dvs. si ati refuzat sa le primiti afectiunea. Trairile dvs. se aseamana cu cele ale fiului risipitor, care se intoarce acasa spasit si ramane uimit de dragostea cu care este primit.