Despre tarte cu fructe (se apropie vremea lor)

Redactia
Aluatul de tarte

... trebuie preparat cu o zi inainte de coacere si lasat cel putin 12 ore la frigider. Dupa ce il intindeti cu sucitorul, puneti-l in forma si mai lasati-l la rece 30 de minute. Nu se va mai strange la copt.

Tarta garnisita cu fructe nu trebuie sa astepte mai mult de o ora sau doua inainte de-a fi servita. Aluatul risca sa se inmoaie.

Aluatul de tarte nu trebuie framantat prea mult fiindca se impietreste la copt.

Stafidele sunt considerate drept concentrate nutritive de exceptie. Ele confera de cinci ori mai multa energie decat strugurii proaspeti. Folosite din abundenta in tarte, ele cer o doza mai mica de zahar. (N-au nici urma de colesterol.)

Rabarbarul destinat tartelor si compotului nu trebuie curatat de coaja. E suficient sa treceti tulpinile prin apa rece si sa le taiati in bucati, cu ajutorul unui cutit ascutit.

Pentru ca prunele, ciresele, piersicile sau caisele taiate in doua sa nu-si lase zeama in tarta, ele trebuie puse cu partea bombata in jos.

Un strat de pesmet, de biscuiti pisati sau albus de ou va absorbi excesul de suc.

Prunele si caisele uscate, din care urmeaza sa se prepare o prajitura sau un compot, trebuie puse la inmuiat intr-o infuzie concentrata de ceai negru, care le va imprumuta ceva din savoarea lui.

Un zahar aromat excelent pentru prajituri se obtine daca puneti intr-un borcan un strat de zahar si un strat de graunte de levantica. Se poate folosi la salate de fructe, creme si prajituri.