Ziua buna se cunoaste de dimineata - Cateva sfaturi pentru o zi perfecta

Redactia
Inviorarea

* Inainte de a va da jos din pat, intindeti-va din toate incheieturile, apoi cascati de cateva ori zgomotos.
* Beti un pahar de apa lasat de cu seara pe noptiera, in care puneti suc de lamaie sau otet de mere amestecat cu miere.
* Luati o gura de aer: in fata ferestrei deschise, ridicati-va bratele, rotiti-va trunchiul, aplecati-va si ridicati-va de cateva ori.
* Faceti un dus scotian. Nu exista nimic mai dinamizant dimineata decat un dus fierbinte urmat de un dus rece.
* Beti un ceai mare de cimbrisor sau de rozmarin sau un ceai negru in care stoarceti un grepfruit.
* Luati-va micul dejun.
* Peste zi, cand munca incepe sa va oboseasca, faceti o relaxare totala, asezate pe marginea scaunului de la birou. Lasati-va trunchiul sa atarne catre podea, incercand sa simtiti cum bratele devin tot mai grele, incalzindu-se.
* Cand concentrarea profesionala devine tensiune nervoasa e obligatoriu sa luati o pauza. Faceti cateva exercitii de gimnastica usoare cu bratele si picioarele, cantati - daca locul in care va aflati va permite, incercand sa scoateti sunetele cat mai de jos, de langa abdomen, spuneti cu glas tare lucrurile care va enerveaza.

Un ten luminos

* Tenul frumos incepe cu alimentele puse in farfurie. Preferati pestele, morcovii, merele, rosiile, beti apa din abundenta si sanatatea vi se va reflecta pe obraz.
* Regimul de frumusete isi sporeste eficienta daca luati dimineata o lingurita de drojdie de bere, amestecata cu putina apa.
* Balonarile, fierea, ficatul, grasimile in plus se tin la respect si, in plus, obtineti un ten luminos, daca pe stomacul gol beti o cana din urmatoarea compozitie: luati o lamaie, taiati-o in bucatele, puneti-o intr-un vas si turnati deasupra o jumatate de litru de apa in clocot. Adaugati cateva flori de musetel si acoperiti vasul. Daca bautura vi se pare prea amara, adaugati o lingurita de miere.