Sfaturi mici pentru probleme mari

Cititor Formula AS
Boabele de piper,

firele de tutun si camforul alunga moliile.

Apretul prins pe talpa fierului de calcat se scoate usor daca aceasta se trece peste un strat de sare pusa pe un ziar (fierul sa fie incins).

Catifeaua purtata si lustruita isi recapata prospetimea daca haina respectiva se uda pe dos cu apa si se calca pe o patura.

Preparatele din spuma de albus trebuie coapte la foc foarte mic. Isi dubleaza volumul.

Pierderile de gaz metan de la instalatiile din locuinte se detecteaza usor cu ajutorul rosiilor. Culoarea lor se altereaza rapid, devenind galbuie.

Acele de gamalie si de cusut vor fi permanent ascutite daca le infigeti intr-o pernuta umpluta cu vata de sticla. Cele ruginite se vor curata.

Covoarele se conserva perfect impotriva moliilor daca le maturati cu o solutie formata dintr-un litru de benzina si un pumn de naftalina.

Cand ata cu care coaseti se innoada des sau se rupe, treceti-o de doua ori printr-o bucatica de ceara.

Aerul statut din incaperile inchise prea multa vreme dispare daca se sterge podeaua cu apa in care s-au dizolvat cateva picaturi de ulei aromat de lavanda sau esenta de brad.

Monedele vechi de cupru se curata cu parafina, cele de argint cu hartie de sugativa, iar cele de aur cu pasta de creta (se inmoaie cu apa).

Obiectele de alama devin ca noi daca sunt spalate in zeama de varza acra fierbinte si apoi frecate cu cenusa.

Obiectele de cositor se spala mai intai in lesie preparata cu cenusa de lemn, apoi se freaca cu faina amestecata cu sare fina.

Oprica Elisabeta - str. Parcul Crizantemelor
E 39, Craiova