Oana Popfiu - Satu Mare
In general, seboreea era o "boala" a barbatilor, dar in ultima vreme, ea nu le evita nici pe femei. Motivul? Probabil, modificarile hormonale legate de alimentele modificate pe care le consumam, de excesul de medicamente si poluare. Fara sa ne alarmam in exces, seboreea trebuie totusi tratata la vreme, fiindca atunci cand este insotita si de matreata, poate duce la caderea parului. Recomandari:
* Folositi sampoane speciale pentru par gras.
* Spalati-va pe cap cu sapun de sulf sau gudron, dupa care clatiti-va cu apa cu putin otet.
* Sapunul de casa este, si el, recomandat, mai ales in combinatie cu apa de ploaie. La clatit, adaugati otet de mere (1 lingura la un litru de apa).
* Pieptanati-va parul de mai multe ori pe zi, cu pieptenele inmuiat in otet de mere sau ceai din radacina de brusture.
"Indiferent de ora la care ma culc, dimineata ma trezesc cu pungi sub ochi. Mentionez ca nu sunt bolnava de rinichi, deci umflaturile nu au o justificare medicala. Ce pot sa fac?"
Andreea - Mizil
Pungile de sub ochi pe care le observam dimineata pot avea cauze diferite:
* Acumulari de lichid provocate de dormitul fara perna, utilizarea unor creme de noapte prea grase, alimente prea sarate consumate la cina, somn insuficient, consum redus de lichide, deficiente cardio-vasculare. Cateva solutii pentru inlaturarea pungilor de sub ochi:
* Practicati dimineata spalatul alternativ pe fata, cu apa cat mai fierbinte si apoi cat mai rece.
* Aplicati cuburi de gheata pe zona umflata sau pliculete de ceai negru, inmuiate inainte in apa rece.
* Luati picaturi de tinctura de ienupar ("Dacia-Plant", Sebes-Alba), in cateva ore pungile de sub ochi vor disparea. Totusi: in cazul cand ele sunt permanente si colorate urat, in galben, la fel ca ochii gainilor, singura solutie este operatia estetica.
* Rezultate excelente are si masajul zonei oculare, cu conditia sa fie executat regulat, dimineata si seara, repetand de 10-20 de ori fiecare miscare. 1. Aplicati mai intai pe pielea dimprejurul ochilor o crema de intretinere speciala sau putin unt proaspat. Cu degetele mijlociu si inelar de la ambele maini, masati-va mai intai zona de sub pleoapa inferioara, dinspre radacina nasului spre coltul exterior al ochilor, apoi zona de deasupra pleoapei superioare, de la coltul interior al ochilor, pe sub sprancene, spre tample. In final, apucati cu degetele mare si aratator pielea foarte subtire a pleoapelor (cea de jos si apoi cea de sus) si alunecati pe ea, spre inafara si inauntru, fara sa apasati prea tare. Efectul nu va intarzia sa apara. Extins asupra intregului obraz, automasajul cotidian da rezultate comparabile cu cele mai sofisticate tratamente cosmetice.
"Am ochii caprui. Ce nuante de fard si rimel se potrivesc cu aceasta culoare?"
Veronica Mihaies - Caransebes
Ca fard de pleoape, alegeti albastru deschis (lumineaza privirea), castaniu (e tot o nuanta de maro), verde deschis, dar mat (accentueaza expresia), roz deschis (face privirea mai visatoare). Ca rimel, alegeti maroul (e mai discret) si negrul (dar sa fie o compozitie mai fluida).