Despre picioare...

Redactia
Intrebati-ne, va raspundem

"Cu toate ca merg regulat la pedichiurista, unghiile de la picioare mi se incarneaza. Ce pot sa fac?"
Cornelia Bote - Arad

Fiindca nu oferiti amanunte, este de presupus ca pedichiurista va taie adanc colturile unghiilor, catre interior. O greseala fatala, care face ca mai ales unghiile de la degetele mari sa se incarneze, provocand, adesea, dureri. Unghiile trebuie taiate in linie dreapta, iar colturile rotunjite usor, cu pila. Un sfat in plus: nu taiati pielita unghiilor de la picioare, ci impingeti-o in sus, cu varful rasucit al unui prosop. In ce priveste oja, e bine sa fie data la cel putin doua ore dupa baia picioarelor sau, cel mai bine, a doua zi. Aplicata pe unghiile umede, se desfoliaza usor.

"Pielea picioarelor mele e uscata, ridata, ca o hartie mototolita.
Vara imi place sa renunt la ciorapi. Ce sfat imi dati?"

Claudia - Moroeni

Iata o reteta pe care o folosea frumoasa regina a Egiptului, Nefertiti: amestecati untdelemn de masline sau un ulei bun de corp, in parti egale, cu sare de mare. Veti obtine o emulsie care se aplica pe piele si se freaca usor, pe toata suprafata picioarelor. Apoi clatiti-va cu apa calduta. Sarea desprinde solzii de piele uscata, in schimb, uleiul ramane in piele. Nu mai e nevoie sa aplicati alta crema ulterior.

"Ca urmare a lipsei de miscare de peste iarna, in zona gleznelor mi s-a depus un tesut adipos. Ma intereseaza un exercitiu nu prea greu de gimnastica, care sa elimine grasimea si limfa."
Mariuca Arsenie - Bucuresti

Iata un exercitiu care corecteaza in scurta vreme forma picioarelor si a gleznelor: sprijiniti-va cu spatele de perete, impingeti picioarele ceva mai in fata si lasati-va in jos, pana ce coapsele formeaza cu pulpele un unghi de 90 de grade. Numit "Iso-Hoke", exercitiul trebuie practicat zilnic, de 2-3 ori, cate 2-4 minute.

"Mi s-a lasat pielea coapselor. In afara gimnasticii, cum pot sa o intaresc?"
Mihaela Bratu - Iasi

Socurile cu rece va fortifica rapid epiderma de pe picioare. Fie zdrobiti cateva cuburi de gheata, cu care, varate apoi intr-o punga, va frictionati coapsele, fie faceti zilnic, dimineata si seara, dusuri reci pe picioare, sub forma de "turnari". Demontati capul dusului si lasati jetul de apa rece sa va curga trei minute pe dosul si fata piciorului, de sus in jos si inapoi. Pielea se intareste pe loc si efectul dureaza.
Argila intareste, si ea, tesutul, dar din interior. Faceti o cura de trei saptamani, luand in fiecare dimineata o lingurita de praf de argila (alimentara), dizolvata intr-un pahar de apa sau suc de fructe. Se amesteca bine, se lasa putin sa se decanteze, apoi se bea.
Extractul de alge (se gaseste in comert) - activeaza microcirculatia sangelui si hidrateaza. Coapsele devin vizibil mai suple si pielea mai elastica. Se aplica zilnic, dupa dus, pe pielea umeda.

"Imi place pielea usor bronzata, dar solutiile existente in comert pateaza sau lasa dungi neplacute. Cum sa le folosesc ca sa nu mai dau gres?"
Oana Calpescu - Bucuresti

Iata un truc, pentru un rezultat perfect: amestecati autobronzantul cu un lapte pentru piele si intindeti-l uniform, de la glezne in sus. Veti obtine o nuanta de bronz natural, care face picioarele sa para mai suple si mai bine formate.