Intrebati-ne, va raspundem - Pielea

Redactia
"De ce am cosuri in zona ochilor?"

Folcosan Marina - Dej Cosurile din zonele moi ale ochilor sunt cauzate adesea de lipsa unei igiene temeinice. Seara, din cauza oboselii, fie ne culcam cu machiajul de peste zi, fie ne spalam superficial. Atat zona ochilor, cat si intreaga fata trebuie temeinic curatate cu smantana proaspata sau cu un demachiant. Urmeaza spalatul cu sapun si clatitul.

"Pielea mea este rosie de la nas pana la gura, arde si ma mananca."

Aldea Porumbita - Gura Humorului
Probabil ati facut o eczema seboreica. Lucrul acesta il precizeaza un medic dermatolog. Cauza poate sa fie o ciuperca, care se hraneste cu grasimea din fata sau cu cea din crema de zi. Curatati-va fata cu iaurt sau cu apa amestecata cu putina lamaie si renuntati o vreme la creme si la machiaj.

"Am cosuri pe coapse si pe popou. E acnee?"

Vlasceanu Laura - Bucuresti
Nu este acnee, ci foliculita, o infectare a glandelor sebacee. Evitati imbracamintea stramta, care nu lasa aerul sa patrunda. Cel mai indicat e bumbacul. Spalati-va cu un sapun de sulf. Tamponati-va cu bitter suedez si talc.

"Brusc, tenul meu s-a uscat. E din cauza stresului?"

Doljan Ana-Maria - Craiova
Posibil. La stres, pielea se regenereaza mai greu. Folositi o crema care sa contina destula grasime, sa patrunda in profunzime in piele, dar sa nu faca obrazul unsuros. Cel mai bine ar fi sa consultati o cosmeticiana.

"Cand sunt emotionata imi apar pete rosii pe fata si pe gat. Cum pot sa le tratez?"

Pop Floare - Targu Lapus
Se produce o dilatare brusca a vaselor de sange, provocata de semnalele nervoase care pornesc de la creier. Cauza petelor rosii nu este pielea, ci psihicul.

"Pielea mea parca a innebunit: am pe fata vinisoare vizibile, puncte negre si cosuri rosii."

Prepelita Cornelia - Vaslui
Este vorba despre o infectie numita acnee rozacee, care cel mai adesea apare dupa 40 de ani. Se trateaza la medicul dermatolog, care prescrie tablete si creme. Vinisoarele vizibile de pe fata se inlatura numai cu ajutorul laserului.

"De cativa ani, pielea de pe corp s-a uscat, e aspra si ma mananca."

Popeaga Nicoleta - Bran
Cu inaintarea in varsta, si producerea de grasime din piele da inapoi. Sapunurile si apa o usuca si mai tare. Folositi pentru ingrijirea intregului corp uleiuri de baie si lotiuni care contin glicerina, menita sa pastreze umiditatea pielii. In loc de sapunuri, folositi sampoane de tratament pentru parul sensibil.

"Sunt bucatareasa si am pielea de pe maini uscata si zgrunturoasa."

Dancu Dana - Turnu-Severin
Din cauza faptului ca va tineti multa vreme mainile varate in apa, grasimea din stratul protector al pielii se dizolva. Stergeti-va totdeauna bine pe maini. Dati-va cu creme si cand lucrati, si dupa ce ati sfarsit munca, altfel riscati sa faceti si unele alergii la substantele pe care le folositi zilnic.