Zodiacul Lunii Aprilie

Tana Rosca
Vremea capricioasa, apanaj al lunii aprilie, se reflecta anul acesta si in dansul planetelor. Primele zile sunt blande si calme, dar incepand din 7, comunicarea ne joaca feste, fenomen care se intensifica dupa 15, iar in zilele de 16 si 17 ar fi tare bine daca ne-am gandi indelung inainte de-a sari, temperamental, la jugulara interlocutorilor nostri, pentru ca pot iesi scantei de toata frumusetea. Mai ales ca in aceasta perioada, in multi dintre noi, egoul se va umfla precum broscoiul din fabula lui La Fontaine. In penultima saptamana lucrurile par sa se linisteasca, pentru ca finele lunii sa semene, din nou, cu un foc de artificii.

Berbec
Razboinici si refractari


In aprilie veti dovedi inca o data, cu prisosinta, ca sunteti cu adevarat fii ai razboinicului Marte. Din 15 incepand, temperamentul dvs. navalnic va fi tare greu de tinut in frau, motiv pentru care ar fi bine sa evitati orice situatie cu caracter confruntational. Un indiciu in plus ar fi faptul ca veti fi refractari la orice critici aduse, cu oricata obiectivitate, pentru ca resimtiti orice accent critic ca pe un atac la persoana. Dupa data de 19, incepeti sa va mai calmati, iar daca rezistati eroic (si a rezista este o trasatura eroica!) intre 15 si 17, nu veti avea de numarat prea multe oale sparte.
Bani: Starea de agitatie specifica acestei luni se extinde si asupra capitolului finante. Doar primele trei zile ale lunii sunt propice pentru castig. Intre 8 si 14 va recomandam sa evitati orice forma de tranzactie comerciala ori financiara, pentru ca exista probabilitatea sa luati decizii pripite, care sa va afecteze in mod neplacut starea veniturilor.
Cariera: Simpatia cu care sunteti priviti de catre colegi sau colaboratori este mare, iar ideile dvs. le plac si puteti lucra impreuna intr-o atmosfera cat se poate de placuta. Unii dintre ei, cu care v-ati imprietenit, va pot imbia insa, din cand in cand, la trasnai.
Dragoste: Nici in aprilie nu prea e rost de o poveste de dragoste adevarata, romantica, asa cum va place voua. Din 4 incepand, va puteti simti imbolditi sa flirtati, ceea ce va reuseste, dar parca nimeni nu e cu adevarat tentant.
Sanatate: Stati foarte bine, daca facem abstractie de pardalnica de tendinta de ingrasare si de ocazionalele balonari. Nu lasati problemele profesionale sa va preocupe inainte de culcare, daca vreti sa scapati de insomnii.

Taur
Prosperitate si dragoste


Daca e adevarat ca ziua buna se cunoaste de dimineata, cand e vorba de luni zicala nu e valabila, cel putin pentru aprilie. Din 4 incepand, va cuprind o efervescenta nespecifica si o pofta de discutii care nu se abat prea des asupra unor firi calme ca dvs. Din 8 incepand, ii va fi greu oricui sa mai deschida gura in preajma dvs., sau dvs. deveniti vehementi in apararea punctelor dvs. de vedere si incapatanati pe deasupra. De aceea nu este indicat ca, pana pe 14, sa abordati probleme de interes personal, fiindca nu veti fi capabili sa sustineti un dialog echilibrat.
Bani: Parca pentru a compensa neplacerile personale, aprilie va aduce binecuvantari de ordin material. In primul rand, va veti convinge (daca mai era nevoie) de stabilitatea dvs. financiara, in al doilea rand, veti avea placerea sa constatati cum initiativele dvs. nu inceteaza sa dea roade.
Cariera: Nu va imbatati cu apa rece si nu credeti orice promisiuni ale sefilor. Sunteti sensibili la flatari si va puteti imagina ca un compliment-doua inseamna o viitoare promovare. Nu-i tocmai asa. Dupa data de 15 este posibil sa va convingeti ca altii sunt preferati in locul dvs., mai pe merit, mai pe nemerit.
Dragoste: Ce conteaza toate celelalte belele, atata timp cat inima dvs. bate la unison cu cea a persoanei iubite, cum de altfel va este dat sa constatati din nou si-n aprilie. In ultimele zile ale lunii va veti convinge despre puterea vindecatoare a dragostei, impartasind clipe de mare tandrete si intelegere.
Sanatate: Destul de problematica, prin durerile de cap care va bantuie pana pe 19. Gatul se inflameaza usor si nici cu reflexele nu stati prea bine dupa 8.

Gemeni
Pusi pe harta


Nu va aventurati la drum, mai ales intre 8 si 14, cel mai bine ar fi insa sa amanati calatoriile lungi pana dupa data de 16. Acestea pot fi insotite de tot felul de inconveniente, de la bagaje pierdute la dificultati de comunicare. Inteligenta dvs. vioaie nu functioneaza la parametrii obisnuiti, cu incepere din data de 8. In plus, sunteti si predispusi sa va luati la harta cu profesorii sau sefii, fiind foarte convinsi ca aveti dreptate, cand, de fapt, nu e asa. Incercati sa va stapaniti impulsul de-a iesi in fata.
Bani: Iata ca incep sa se intrezareasca solutii pentru problemele dvs. financiare devenite cronice. Totul este sa va obisnuiti cu gandul ca aceste solutii cer timp, deci rabdare, o insusire care nu va caracterizeaza neaparat. Nu dati frau tentatiei de-a face speculatii cu dus si intors, acestea putand aduce pierderi. Riscul e pronuntat intre 8 si 14.
Cariera: Pana pe 3, schimbarile neprevazute de la serviciu va sunt favorabile, dar incepand cu data de 4 ele sunt ceva mai greu de digerat. Daca va obisnuiti insa cu noua disciplina, puteti avea mult de castigat.
Dragoste: Incepand cu data de 4, deveniti din nou afectuosi cu partenerul si interesul dvs. fata de viata de cuplu se intensifica. Va mira faptul ca acesta are retineri? Este vorba despre lucruri mai vechi, care-l framanta. Ajutati-l sa-si exprime nemultumirile.
Sanatate: Intervalul critic este 8-14, perioada in care exista riscul de accidentari (minore), mai ales la nivelul incheieturilor. Reflexele dvs. isi pierd din finete. Tot atunci, grijile dvs. devin apasatoare.

Rac
Mai multa energie


Dupa primele zile ale lunii, cand incepe sa va creasca apetenta pentru dialog, va veti putea trezi in situatia in care anumite persoane patrunse relativ curand in cercul dvs. consacrat de prieteni incep sa va calce pe nervi. Considerati ca sunt bagaciosi si-si pierd timpul discutand tot felul de fleacuri. Se poate sa aveti dreptate, dar atitudinea dvs. critica fata de acesti tineri imberbi nu trebuie lasata sa afecteze legaturile dvs. de prietenie, cum se poate intampla cu usurinta. Mai bine nu va antrenati in discutii cu personajele care nu va plac. Daca porniti la drum, puteti cunoaste persoane deosebit de placute, iar la scoala, puteti atrage simpatia unui profesor mai neobisnuit.
Bani: In nici un caz nu faceti investitii incepand din data de 15, deoarece exista posibilitatea sa pierdeti. Rezistati oricaror presiuni care ar putea sa apara in acest sens. La serviciu in schimb puteti face un castig suplimentar.
Cariera: Pana pe 15, relatiile dvs. cu cei in functii de conducere se desfasoara fara impedimente, dar ulterior este posibil sa apara tot felul de neintelegeri, mai cu seama in legatura cu o initiativa a dvs. Nu este exclus ca unii dintre colegii dvs. sa se planga sefilor ca va purtati prea autoritar - sperand ca va pot surprinde intr-o pozitie vulnerabila.
Dragoste: Capitol neinteresant pentru dvs. luna aceasta, cand alte probleme trec pe primul loc. Multi dintre dvs. se simt singuri, dar nu indraznesc sa faca nimic pentru a schimba aceasta stare.
Sanatate: Incepand cu data de 4, se instaleaza un echilibru energetic mult mai bun decat cel de luna trecuta, cand ati suferit din cauza epuizarii. Folositi acest aport energetic cat mai judicios.

Leu
Cu buzunarele pline


Pe Lei, turbulentele acestei luni de miez de primavara ii vor afecta mai putin decat pe nativii altor zodii.In primul rand, provocarile cu care se vor confrunta vor fi pe masura lor si le vor da ocazia de-a-si demonstra creativitatea si resursele. Tot ce trebuie sa tineti minte este ca nu trebuie sa va impuneti intr-o maniera radicala sau dominatoare. Este de ajuns (si de preferat) sa va ajustati efortul cerintelor respectivului moment. Mai precis, a respectivelor momente, caci vor fi destul de multe. Dupa data de 15 nu porniti la drum lung si, daca aveti legaturi cu strainatatea, incercati sa recurgeti la un intermediar care sa pastreze legatura in cea de-a doua parte a lunii.
Bani: Totul continua la fel de bine si de usor ca si pana acum. Aveti buzunarele pline si nici un fel de griji de ordin material nu se profileaza la orizont. In schimb, puneti la suflet grijile altora. Puteti sa-l ajutati discret cu niste bani pe un coleg al dvs. de la serviciu sau chiar pe unul dintre sefi.
Cariera: Doua perioade va pot aduce probleme legate de cariera. Intre 8 si 14, cand se poate ca din pricina unor neconcordante in comunicare, anumite initiative ale dvs. sa interfereze cu cele ale sefilor. Rezultatul: conflict. Din 20, comportamentul dvs. devine foarte autoritar si asta le displace superiorilor dvs. ierarhici.
Dragoste: O evolutie destul de interesanta. Pe de-o parte, partenerul dvs. de cuplu reuseste sa va incante, pe de alta parte, relatia pare "contaminata" de memorii sau modele emotionale negative mai vechi. Nu asteptati ca actualul dvs. partener sa va compenseze toate frustrarile adunate in trecut.
Sanatate: Constanta, nici prea-prea, nici foarte-foarte. In masura in care nu va veti incarca cu responsabilitati excesive, va puteti reface intrucatva rezistenta.

Fecioara
Nu va risipiti


Incercati sa rezolvati foarte multe chestiuni legate de un proiect mai amplu, poate in legatura cu o calatorie sau cu studii pe care le intreprindeti. Problema este cea clasica: dvs. sunteti maestri ai detaliului, insa de multe ori nu vedeti padurea din cauza copacilor. Tendinta dvs. de-a va ocupa de (multe) amanunte concomitent va poate face sa pierdeti privirea de ansamblu sau sa deturnati, pur si simplu, insasi viziunea pe care o urmariti de la scopul ei initial. La aceasta deturnare se poate ajunge in perioada 8-14, in care, coplesiti de detalii, nu mai reusiti sa faceti progrese.
Bani: Singura zi a lunii in care va puteti ocupa cu succes de negocieri sau tranzactii comerciale este...1 aprilie si asta nu-i o pacaleala. Pacaleala poate interveni oricand dupa data de 15, cu dvs. in rolul pacalitilor. Care, de altfel, nu va prinde. Fiti prudenti.
Cariera: Echilibrul de forte dintre dvs. si factorii de decizie va avantajeaza incepand cu data de 4. Luati deciziile cu fermitate si moderatie, dand dovada in acelasi timp de o admirabila flexibilitate. Aceste insusiri contribuie la ridicarea prestigiului sau chiar a statutului dvs.
Dragoste: Relatia de cuplu trece prin momente dificile, pe fondul unor resentimente reciproce care fierb mocnit in familie. Ba sunteti foarte deschisi, ba incercati sa va ascundeti unul de celalalt. Actiunile independente ale partenerului va pot speria sau indeparta. In unele cazuri, partenerul este cel care se indeparteaza afectiv de dvs.
Sanatate: Cel mai mult va deranjeaza probabil tulburarile memoriei pe termen scurt, ceea ce va poate da senzatia lipsei de control si starea de somnolenta care va apuca, la serviciu, exact cand ar fi cazul sa va concentrati mai mult. Folositi mai degraba dextroza decat cafea.

Balanta
Tulburari emotionale


O luna in care treceti prin tulburari de ordin emotional. Ati avut intotdeauna destul tact pentru a trece sub tacere anumite subiecte atunci cand simteati ca nu e cazul sa fie abordate. La mijlocul acestei luni va pierdeti aceasta intuitie, care va face buni diplomati, si puteti zgandari anumite persoane exact in punctele dureroase. Rezultatele nu vor fi tocmai placute. Incercati sa nu deschideti discutia asupra unor subiecte delicate, in mod special intre 15 si 17, cand puteti comite indiscretii foarte greu sau imposibil de reparat. Daca dupa data de 4 se iveste posibilitatea plecarii la drum sau de-a va afirma la scoala, avantati-va fara rezerve. In oricare dintre aceste situatii aveti sanse mari de reusita.
Bani: Sub nici o forma nu e bine sa abordati discutii referitoare la bani sau sa faceti investitii in perioada 8-14. Discutiile pot degenera, iar diversificarea investitiilor sau a tranzactiilor comerciale in acest rastimp se anunta paguboasa. Pastrati-va capitalul intact sau daca nu dispuneti de un capital propriu-zis, nu va atingeti de economii.
Cariera: Incet-incet lucrurile se urnesc. Desi progresati cu pasi marunti, ati inceput sa va obisnuiti cu noile exigente ale sefilor, ceea ce e un lucru bun. Seriozitatea dvs. este apreciata acum mai mult decat talentul dvs. de-a improviza.
Dragoste: Sentimentele dvs. isi pastreaza intreaga delicatete, iar romantismul dvs. va sporeste atractivitatea. Totusi, in cea de-a doua jumatate a lunii, in cuplu intervin probleme de comunicare.
Sanatate: Aveti multa energie, dar una destul de aparte, care se manifesta prin dorinta de-a face sotii sau care se cere consumata prin joc. Starea mentala foarte buna permite asimilarea ultrarapida a cunostintelor.

Scorpion
Dezorientare


Mijlocul lunii este problematic si pentru dvs. si se va manifesta cel mai probabil printr-o total nespecifica dezorientare pe plan organizatoric. Asta, daca ramaneti in tara, pentru ca multi dintre dvs. vor fi nevoiti sa faca un drum in strainatate sau macar o calatorie mai lunga, in interes profesional. Si, sincer, ar fi mai bine sa fiti aiurea. Cu toate ca si pe parcursul acestei deplasari veti avea de depasit anumite probleme, macar din eforturile dvs. se va alege in final ceva bun. In afara de asta, provocarile nu v-au speriat niciodata. In familie, situatia ramane confuza, dar nu este vorba despre o confuzie neplacuta.
Bani: Traversati din nou o perioada de acumulare spaimoasa de bani. Temerile vechi va bantuie din nou si asta nu are nimic de-a face cu marimea sumei de care dispuneti sau de cea a venitului dvs., care poate fi arhisuficient. Daca ati reusi sa faceti abstractie de aceste temeri si sa treceti la investi-tii, dupa data de 4 ati putea scoate profituri frumoase.
Cariera: In perioada de dupa 15 (cu apogeul pana pe 17) pot aparea o multime de disensiuni intre colegii sau colaboratorii dvs., care va pot afecta indirect, sau poate izbucni un conflict direct intre ei si dvs. Vinovati sunt colportorii de zvonuri, care procedeaza dupa clasicul principiu: divide et impera.
Dragoste: Probabil ca purtati cuiva o dragoste la rece, bazata mai mult pe compati-bilitate mentala, in timp ce pasiunea va conduce in alta directie. Intre 8 si 14, partenerul de cuplu va poate confrunta intr-o maniera care sa va scoata din sarite, ceea ce duce la exacerbarea tensiunilor.
Sanatate: In primele 15 zile ale lunii sunteti foarte dinamici, insa dupa 15 energia dvs. devine fragmentara.

Sagetator
Prestigiu profesional


Desi aprilie va aduce si dvs. destule batai de cap, acestea se vor manifesta sub o forma atenuata fata de alte zodii. Nu degeaba sunteti norocosii zodiacului. Pentru a va simplifica problemele, este necesar sa va examinati cu atentie atitudinea interioara. Daca observati ca sunteti din nou neincrezatori in fortele dvs. si ca sunteti bantuiti iarasi de spaime inexplicabile, ar trebui sa va ocupati in primul rand de corectarea acestei atitudini, pentru a face fata mai usor solicitarilor care vor aparea. Aprilie nu este o luna in care sa experimentati sau in care sa va apucati sa invatati lucruri noi.
Bani: Investitiile dvs. sunt solide si chiar daca nu dispuneti de lichiditati, stiti ca aveti oricum asigurata o sursa (in cele mai multe cazuri minima) de venituri. Dar lucrurile se indreapta incetisor si este o perioada in care puteti sa invatati o notiune straina celor mai multi dintre dvs.: arta de-a economisi.
Cariera: Prestigiul dvs. creste, poate mai putin spectaculos ca in toamna anului trecut, insa continua sa creasca. Se poate ca in aceasta perioada sa intrati sub o forma sau alta in atentia publicului, datorita felului in care v-ati remarcat in profesie.
Dragoste: Daca va lasati ademeniti sa jucati pe doua planuri, puteti fi prinsi cu mata-n sac dupa data de 15. Din fericire, reusiti sa va protejati relatia de cuplu, dar va trebui sa renuntati la "mata". Se poate ca aceasta adiere de aventura sa improspateze pasiunea in cuplu.
Sanatate: Intre 8 si 17 v-am sfatui sa evitati eforturile fizice si ar fi bine daca nu ati practica nici sport in aceasta perioada (inclusiv fitness). Incheieturile dvs. nu rezista la solicitari si mai exista si pericolul contractarii unor raceli destul de severe.

Capricorn
Relaxare financiara


Luna aceasta sunteti foarte preocupati de ambient, mai ales de casa, dar nu prea aveti spor, fie din cauza meseriasilor care spun una si fac alta, fie din cauza unor probleme care se pot ivi cu transportul sau a unor intelegeri nerespectate. Faceti cat puteti face in prima jumatate a lunii, dar lasati-o balta dupa 15, caci se intrevad mai multe complicatii decat reusite. Relatiile cu strainatatea sunt insa foarte bune si nu e exclus sa plecati la drum. O alta posibilitate ar fi sa va faceti remarcati prin performante academice, caz in care puteti atrage chiar atentia unor somitati in domeniu.
Bani: Contrar firii dvs. cumpatate, de multe ori de-a dreptul austere, va puteti lansa in cheltuieli care altadata v-ar fi facut parul maciuca. De fapt, este foarte normal sa va mai rasfatati si dvs. din cand in cand, considerand cat de rar va permiteti asa ceva. Abtineti-va insa de la achizitiile mari.
Cariera: Incepand din data de 4, la serviciu se restabilesc echilibrul si armonia, iar solicitarile profesionale devin rezonabile. Pe acest fond, lucrati eficient si cu spor, unii dintre dvs. de-a dreptul cu inspiratie.
Dragoste: Situatia pare destul de incurcata si incurcatura se poate transforma in incarcatura, si anume, intr-o incarcatura exploziva. Pericolul de explozie se manifesta intre 8 si 14. Motivele exploziei: fie descoperiti ca persoana in care ati avut incredere este duplicitara, fie aveti parte de cineva care nu intelege ca doriti sa fiti lasati in pace. Oricare ar fi motivul, s-ar putea sa aveti reactii exagerate.
Sanatate: Femeile zodiei pot avea si in luna aprilie un ciclu mai greu si/sau mai lung, dar acesta nu le va devitaliza in aceeasi masura ca luna trecuta. Echilibru fizic si emotional bun.

Varsator
Iubiri de primavara


Deplasarile si situatia de acasa par sa va dea de furca luna aceasta, pentru ca nu prea reusiti sa va coordonati in asa fel incat sa puteti face fata problemelor ivite pe ambele fronturi. Nesincronizarea, de care nu sunteti neaparat vinovati, se sparge totusi in capul dvs., oricat de inocent ar fi acesta. Drumurile scurte se soldeaza cu numeroase incurcaturi in cea de-a doua parte a lunii, pe cand crizele de acasa apar intre 8 si 14, cand toata lumea are nevoie simultan de interventia dvs. prompta, iar daca pana atunci nu invatati sa va dedublati, aveti parte de scandal. Sau cei din casa uita sa va transmita mesaje importante si atunci dvs. sunteti aceia care sar cu gura.
Bani: Pe veniturile castigate prin munca nu prea puteti conta, pentru ca se ivesc mereu circumstante neprevazute, de natura sa va dea planurile peste cap. Primiti insa un ajutor financiar substantial din partea cuiva care va simpatizeaza sau va sponsorizeaza sau ambele. O terta varianta ar fi ca ati facut plasamente inteligente, care va asigura un venit bun.
Cariera: Cu disciplina si rabdare veti putea ajunge mai departe decat cei care acum va tot "taie fata".
Dragoste: Este de presupus ca pana si cei mai cranceni dintre celibatari (rol foarte indragit de Varsatorii de ambe sexe) se vor lasa sedusi sau se vor indragosti chiar profund incepand cu data de 4. Iar cei care sunt intr-o relatie stabila vor redescoperi profunzimea si dulceata sentimentelor care-i leaga de partener. Frumos!
Sanatate: Aveti vointa si a inceput sa se mai dreaga si rezistenta. Dozati-va gospodareste energia, veti face fata bine obligatiilor. Alergiile la nivelul capului pot fi neplacute, dar vor fi de scurta durata.

Pesti
Atentie la conflicte!


Dupa toate probabilitatile, veti fi prinsi in vartejul haotic al lucrurilor care se intampla in apropierea dvs. imediata. Stim ca primavara va da ghes sa iesiti si sa zburdati, ceea ce se poate, cum sa nu, dar in perioada 8 - 14, iesirile va pot pune in destule situatii neplacute, in sensul ca puteti avea conflicte cu persoane care se iau pur si simplu de dvs., reusind sa va irite asa de rau, incat va vine sa le raspundeti cu aceeasi moneda. Ei bine, asta nu-i o idee buna, pentru ca s-ar putea sa fiti in dezavantaj numeric si tot dvs. sa trageti ponoasele. Sunteti cu atat mai furiosi cu cat sunteti foarte deschisi la contacte si cunostinte noi, iar aceste episoade conflictuale va pot descuraja.
Bani: Sporul (modic) de venituri se poate recolta doar in prima parte a lunii. Cheltuielile marunte, dar numeroase de dupa 15, va pot seca la punga, ceea ce va provoaca nervozitate si disconfort. Nu dati bani pe maruntisuri care nu sunt neaparat necesare.
Cariera: Cuibul de viespi se pune din nou pe treaba, pe tacute, dar insidios, si intreprinde o noua tentativa de-a va ponegri in ochii sefilor sau de-a va submina autoritatea profesionala. Puteti contracara aceasta ofensiva daca prezentati situatia adevarata unor persoane care sunt apropiate sefului cu pricina.
Dragoste: Amestecul dintre implicare onesta si distanta, mai mult sau mai putin intentionata, va mentine intr-un echilibru artificial. Probabil ca nu va simtiti prea bine in pielea dvs., dar nici nu va puteti decide cum ar fi mai bine sa actionati, pentru ca ambele tendinte sunt la fel de puternice.
Sanatate: In afara de somnolenta si dificultati de concentrare, nu va afecteaza nimic. Dormiti cat mai mult. Nu stati mult in picioare si nu parcurgeti distante lungi pe jos.