Pilaful, orezul

Redactia
Pilaful, orezul cu lapte, budinca de orez sunt mult mai gustoase daca le adaugati si 1-2 lingurite de lapte praf. . Pireul de spanac e mult mai gustos daca atunci cand e gata ii adaugati un galbenus de ou frecat bine. . Cozonacii si budincile prind o culoare frumoasa deasupra, daca ii ungeti - nu cu...

Pilaful, orezul cu lapte, budinca de orez sunt mult mai gustoase daca le adaugati si 1-2 lingurite de lapte praf.

Pireul de spanac e mult mai gustos daca atunci cand e gata ii adaugati un galbenus de ou frecat bine.

Cozonacii si budincile prind o culoare frumoasa deasupra, daca ii ungeti - nu cu ou, cum se obisnuieste, ci cu cafea cu lapte.

Painea care se face acasa se poate prepara cu frunze de vita, in loc de drojdie. Se fierb 8-10 frunze, in putina apa, timp de 10 minute, iar zeama calduta se pune strecurata in aluat. Dospeste perfect.

Un bec stropit cu putina colonie si apoi aprins va umple de parfum toata incaperea.

Firele duse de la un ciorap de matase se prind usor, daca in loc de ciuperca de lemn, se foloseste un bec aprins, de putere mica.

Obiectele crapate din lemn se lipesc foarte bine daca in crapatura se baga un strat subtire de vata, unsa cu clei de oase. Presati partile, si lipitura va fi rezistenta.

Mobila straluceste ca soarele daca o lustruiti cu o solutie compusa din 2/3 ulei si 1/3 vin rosu. Lasati sa se zvante, apoi lustruiti.

Ouale tari se curata fara greutate daca in apa de fiert se pune putin otet.

Periile se curata bine daca sunt presarate cu faina uscata si se freaca una de alta.

Carnea ramane multa vreme proaspata daca se pune intr-un vas, se toarna deasupra apa si pe apa se toarna un strat subtire de untdelemn (in cazul cand lipseste frigiderul din casa).

Razem Ana - str. Alexandru cel Bun nr. 1A, Tulcea