Plinute - ei si?

Redactia
Plinute - ei si?. Aveti cateva kilograme in plus? Si ce daca? Unde scrie ca doar femeile cu masura 38 sunt intr-adevar frumoase? Cele plinute au un ten intins - de invidiat - si arata mai sanatoase si mai proaspete decat semenele lor "trestii" sau "tari". Cu miscare, cu un regim alimentar echilibra...

Plinute - ei si?

Aveti cateva kilograme in plus? Si ce daca? Unde scrie ca doar femeile cu masura 38 sunt intr-adevar frumoase? Cele plinute au un ten intins - de invidiat - si arata mai sanatoase si mai proaspete decat semenele lor "trestii" sau "tari". Cu miscare, cu un regim alimentar echilibrat si cu cele cateva sfaturi de intretinere pe care vi le oferim mai jos, rotunjimile dvs. pot fi seducatoare.

Muschi abdominali flasci,
tesut conjunctiv slabit...


conditia ideala pentru aparitia "colacilor de salvare" din jurul taliei. Ca sa nu se "bombeze" si abdomenul, trebuie sa faceti gimnastica in mod regulat. Si sa sustineti exercitiile de gimnastica printr-un masaj special: ungeti-va cu o crema anticelulita (cu extract de iedera, cu acid nicotinic sau cu cofeina) si ciupiti-va pielea, prinzand-o cu degetele mare si aratator. Stimuleaza curgerea limfei si mentine elasticitatea tesutului.

Pe decolteu, ridurile se formeaza mai repede

Antidotul: mastile astringente. Aplicati-le intr-un strat gros, de deasupra sanilor in sus, spre umeri (albus de ou batut spuma, cu suc de lamaie). Eficiente sunt si fiolele cu colagen sau elastin. Picurati pur si simplu cativa stropi pe decolteu, masati-va cu o periuta si lasati sa actioneze peste noapte. Pentru ca femeile pline transpira mai mult, intre sani pot aparea zgrabunte. Ca sa scapati de ele, folositi masti cu argila.
Improspateaza si catifeleaza pielea: pudrele pentru corp cu miros placut si absolut neutre. Pudrati-va - simplu: cu un pamatuf moale. Particulele fine de pudra formeaza o pelicula foarte subtire (ca o foaie de sugativa) in jurul corpului, absorbind picaturile de sudoare, inainte ca ele sa fie vizibile si lasand, totusi, pielea sa respire. Pudra creeaza o senzatie placuta, mai ales in zonele unde pielea formeaza cute: la gat, sub sani, sub fese etc.

Femeile cu cateva kilograme in plus
au mai putine probleme cu ridurile de pe fata


Tesutul adipos subcutanat este mai robust, ridurile si cutele se "umplu", iar pielea este neteda si intinsa. Totusi, necesita o ingrijire intensa: masti hidratante cu substante nutritive (banane zdrobite cu branza de vaci). Cremele se maseaza in piele, fara a uita zona gatului, unde masajul se face cu dosul palmelor, de jos in sus, evitandu-se astfel formarea barbiei duble.
Pentru sani tari si frumosi este foarte importanta alegerea sutienului. Muschii au tendinta sa se lase, de aceea se recomanda sutienele cu balene. Materialul: in interior, bumbac, iar in exterior, microfibre elastice. Bretelele ceva mai late aduc un plus de sustinere. Din acelasi material se confectioneaza si chiloti elastici ("panty"), comozi, care mentin forma soldurilor si a abdomenului si fac o talie "de viespe".
Femeile pline au fata rotunda, dar ea se poate modela excelent cu ajutorul machiajului. Foarte simplu: aplicand rujul pentru obraji cu iscusinta, si anume, o dunga nu prea lata de la pometi la tampla. Mai avantajoase sunt nuantele inchise, iar rozul puternic este tabu! (Valabil nu doar pentru obraji, ci si pentru buze si pleoape.) Daca transpirati, pudrati-va din cand in cand fruntea, nasul si barbia, pielea devenind astfel mata si disparandu-i luciul.
Pentru coapse frumoase se recomanda miscarea regulata: mersul pe bicicleta, mersul pe jos si inotul, dar si dusurile alternative, care intaresc tesutul. Masajele cu peria sau cu manusa aspra (Luffa) completeaza optim programul de intretinere a acestei zone amenintate de celulita. Se poate folosi, de asemenea, un gel anticelulita cu substante active, care stimuleaza irigarea sanguina.



Clubul dietelor de slabit

Slabiti, dar nu "in turma"!

Oricat de ingenioase si de eficiente, retetele de slabit au, toate, un handicap: ele sunt generale, in vreme ce organismul fiecaruia dintre noi este cat se poate de particular. Asa cum doi oameni nu seamana unul cu altul, desi ambii poarta emblema comuna de homo sapiens, nici organismele lor n-au mai mult in comun decat principiul general dupa care sunt alcatuite si functioneaza. Pe scurt: si pentru a slabi e nevoie de un regim individualizat. O dieta urmata la 40 de ani da alt rezultat decat una tinuta la 20. Cine vrea sa slabeasca doar 5 kg trebuie sa elimine mai putine alimente decat cel care vrea sa slabeasca 20. O femeie slabeste mai greu decat un barbat. Si asa mai departe. In randurile care urmeaza, va recomandam cateva sfaturi de maxima importanta, care trebuie urmate in functie de numarul kilogramelor pe care vrem sa le lepadam.

Daca vreti sa pierdeti 5 kg - e de-ajuns, in principiu, sa renuntati la furnizorii cei mai periculosi de calorii: grasimile, dulciurile, alcoolul. In scurta vreme, surplusul de 5 kg va disparea si singura grija va fi aceea sa mentineti noua greutate atinsa, numarand cu atentie caloriile si facand sport.

Daca vreti sa pierdeti intre 5 si 10 kg - primul lucru pe care trebuie sa il faceti e sa fiti sigur ca sunteti sanatos. Nu va puneti pe slabit inainte de a va controla tensiunea arteriala, glicemia, nivelul zaharului in sange. Apoi, cand starea sanatatii va este clara, fiti pregatiti pentru a ataca la inceput un regim cat mai dur. El este absolut necesar pentru a declansa mecanismul de slabire. Dupa ce ati pierdut mai mult de jumatate din kilogramele prevazute, puteti s-o luati la drum mai incet, introducand cate unul din alimentele pe care le mancati in perioada normala: o felie de paine integrala, putin ulei vegetal, fructe, cereale. Dar atentie: controlati-va permanent greutatea, iar daca vedeti ca slabitul nu mai continua, puneti repede alimentele inapoi, in dulap. Testandu-va astfel, veti descoperi singur produsele alimentare periculoase, acelea care favorizeaza aportul de kilograme si de care va trebui sa va despartiti definitiv. Veti avea o mare surpriza: cu exceptia grasimilor, a alcoolului si a dulciurilor, celelalte alimente, ingerate rational, nu va vor ameninta silueta, nici macar cu un gram!