"Am un calcul pe canalul Warton"

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Am un calcul pe canalul Warton". Va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii naturiste pentru a scapa de o formatiune dura (calcul), care se formeaza de-a lungul canalului Warton stang (glanda salivara). Primul calcul (de 0,5 cm) l-am eliminat acum doua luni printr-o interve...

Cititorii Intreaba...

"Am un calcul pe canalul Warton"

Va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii naturiste pentru a scapa de o formatiune dura (calcul), care se formeaza de-a lungul canalului Warton stang (glanda salivara). Primul calcul (de 0,5 cm) l-am eliminat acum doua luni printr-o interventie chirurgicala, dar spre disperarea mea mi-a aparut un al doilea. Medicul mi-a recomandat scoaterea glandei, fiindca aceasta este ca o fabrica de pietre. Poate stie cineva un tratament naturist, ca sa pot evita o a doua operatie. Cu multumiri,
Fratila Adriana - Bacau

"Caut tratament pentru polipoza rectocolonica"

Tatal meu are 79 de ani si a fost diagnosticat cu polipoza rectocolonica. Tratamentul dat de medic nu a remediat boala si, de aceea, poate ma ajuta cineva cu un tratament naturist. Astept cu nerabdare un raspuns prin intermediul dvs. Va doresc sanatate si sa va ajute Dumnezeu.
Cazacu Lica - Braila
(Apelati la d-l Rusalin Todor, tel. 021/647.22.08.)

"Nu pot scapa de virusul papiloma"

De trei ani nu reusesc sa ma vindec de un tip de virus papiloma localizat la nivelul fetei, sub forma de condiloame (plane sau iesite in exterior). Dupa fiecare tratament se vede o ameliorare, dar nu se vindeca, ci recidiveaza. Mai mult de atat, dupa ce 3 ani a fost localizat la nivelul fetei, acum s-a extins si in zona genitala sub aceeasi forma, dar mai virulent, cu evolutie rapida si greu de suportat. Va rog sa-mi indicati un tratament care sa elimine virusul din organism. Va multumesc anticipat.
Ada - Deva

"Mama mea nu poate scapa de o secretie anala"

Mama mea are 68 de ani si in tinerete a avut ulcer duodenal pe care l-a tratat, dar nu stiu daca s-a vindecat. A tinut toate posturile si s-a ferit de mancarurile grase sau picante. De trei ani insa se chinuie cu o problema: ii curge pe anus permanent un lichid incolor si atunci cand o doare stomacul, mai apar si firisoare de sange. Medicii care au consultat-o nu i-au pus nici un diagnostic. A ajuns in stadiul in care nu mai stie ce sa manance, de frica sa nu o doara stomacul. Ii rog pe cititorii care s-au confruntat cu aceasta situatie sa ma ajute cu un sfat, o reteta naturista care macar sa mai amelioreze situatia mamei mele. Mi se rupe sufletul cand o vad pe zi ce trece tot mai deprimata, tot mai trista din cauza suferintei. Cu mii de multumiri,
Marceleta Sandu - Bucuresti, tel. 021/430.02.16, 021/726.76.89

"Cum se poate impiedica recidiva cancerului mamar?"

Mama mea, in varsta de 58 ani, a fost operata acum trei saptamani de neoplasm mamar, cu extirparea totala a sanului. Pentru ca boala a fost depistata rapid, medicii sunt optimisti. Pe fisa de iesire din spital nu e trecut nici un stadiu al bolii si medicii sustin ca rezultatul la examenul anatomo-patologic este incurajator. Prin intermediul revistei dvs., doresc sa aflu ce tratament naturist ar putea urma pentru a impiedica recidiva acestei boli. Deocamdata mama face tratament cu Tamoxifen si urmeaza sa mearga la un medic oncolog, sa-i stabileasca tratamentul urmator, dar este ingrozita sa nu-i cada parul dupa razele pe care banuieste ca le va face. Va multumesc din suflet si sper ca Dumnezeu ne va ocroti pe toti.
Liliana - Dorohoi

"Fiica mea a fost operata de melanom malign"

Fiica mea de 24 de ani are melanom malign operat. Ii rog pe cei care au trecut printr-o astfel de situatie sa ma ajute. Suntem niste parinti distrusi.
Cristea Elisabeta - str. Branarul nr. 66, sector 1, Bucuresti, tel. 0745/11.91.87

"Exista vreo sansa ca fiul meu sa aiba o vedere normala?"

Baiatul meu are opt ani si jumatate si s-a nascut cu strabism convergent alternant congenital. A urmat diverse tratamente de corectie incepand cu varsta de doi ani si sase luni. Deoarece tratamentele corectoare nu dadeau nici un rezultat, la varsta de 6 ani am hotarat sa-l operam. Acum are astigmatism hipermetropic compus. Medicul care l-a operat spune ca-si va reveni in timp purtand ochelari, ca nu este necesara inca o operatie. Problema este ca el nu percepe campul vizual la fel ca noi toti. Cu ochiul stang vede partea stanga, in timp ce ochiul drept "prinde" numai partea dreapta. Medicul mi-a spus ca asa va ramane toata viata. Intrebarea mea este: nu exista nici o sansa sa aiba o vedere absolut normala, ca oricare dintre noi? Va multumesc pentru intelegere si ajutor. Cu respect,
Gabriela O. - Craiova

"Fiica mea are scleroza in placi"

In data de 9 februarie 2004, fetita mea s-a trezit din senin cu piciorul drept paralizat. Ne-am dus urgent la spital si in cateva zile, dupa ce a facut Rmn-ul, toti medicii au ramas surprinsi sa constate ca fetita are foarte multe leziuni pe creier. Concluzia lor a fost clara: trebuie sa mergem urgent la Bucuresti cu presupusul diagnostic (80%) de scleroza in placi. Ei spun ca boala o are de mult, dar pana acum nu s-a manifestat conform tratatelor de specialitate. Mentionez ca fetita mea nu banuieste inca nimic si nu cred ca eu am sa pot sa-i spun vreodata. Solicit ajutor de la orice persoana care ma poate ajuta la gasirea unui tratament de stopare sau de incetinire a bolii. Accept orice sugestie. Cu multe multumiri,
Marilena Ciurte - Brasov, tel. 0268/51.10.26

"Am chisturi polare pe rinichi"

In urma cu patru ani am fost diagnosticata cu chisturi polare (la rinichiul stang - 75 mm, la cel drept 20 mm). Am incercat tot ce am auzit ca m-ar ajuta, insa nu am rezolvat nimic, iar medicii imi recomanda interventia chirurgicala. Am 67 de ani si imi este foarte frica pentru ca am inteles ca este o interventie riscanta. Va rog din suflet, dati-mi speranta sa pot merge la operatie, iar daca cineva cunoaste produse naturiste care m-ar scoate din acest mare necaz, as ramane indatorata. Mi-au fost recomandate produsele cu Aloe Vera, care sunt cam scumpe si nu stiu daca as rezolva ceva folosindu-le. Multumesc si va doresc toate cele bune!
Alexandrina - Rosiorii de Vede, jud. Teleorman

"Sufar de mastoza chistica bilaterala"

In aprilie 2002 mi s-a facut histerectomie subtotala, iar examenul histopatologic a iesit bun, dar menopauza instalata prea devreme si brusc (la 36 de ani) mi-a creat si imi creeaza mari probleme de sanatate (dureri mari de cap, bufeuri, crestere in greutate - 12 kg - si probleme cu inima). La o luna de la operatie, a inceput sa ma doara un san, iar din octombrie 2003 ma dor amandoi (de cateva ori mi-a curs din sani un lichid verde). Am facut mamografie, iar rezultatul a fost mastoza chistica bilaterala. Ca tratament am folosit numai alifii, care la inceput m-au ajutat, dar acum nu-mi mai folosesc la nimic. Am dureri tot timpul, iar noaptea nu pot dormi pe nici o parte. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta mastoza poate duce la cancer de san si sa-mi recomandati un tratament naturist sau un medic la care ma pot adresa. Multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute!
Mariana Pavel - Buzau
(Adresati-va d-lui Vasile Popa, la Cabinetul "Natura Medica" la tel.: 021/450.73.28, 450.05.25, 0723/53.00.81.)

"Fetita mea are keratoza pilara"

Sper sa ma ajutati si pe mine in problema care ma apasa de ani de zile. Am o fetita de 5 ani care s-a nascut perfect sanatoasa dar la varsta de un an, i-a aparut o eruptie pe piele numita keratoza pilara. Medicii spun ca este o boala de piele care nu se vindeca, dar c-ar putea trece la pubertate. Am incercat tot felul de creme, solutii si bai de plante, am facut pana si raze ultraviolete. Va rog din suflet sa ma ajutati pentru ca aceasta eruptie este foarte inestetica si fetita mea a inceput sa se fereasca de ceilalti copii. Va multumesc!
Mirela - Bucuresti

"Fiica mea are un chist pe glanda tiroida"

Va scriu despre cazul fiicei mele in varsta de 16 ani, careia i-a aparut o umflatura de marimea unei nuci la gat. A facut mai multe ecografii si diagnosticul a fost chist pe lobul drept al glandei tiroide. Parerea doctorului endocrinolog a fost ca acest chist ar putea proveni dintr-un nodul la nivelul caruia a avut loc o hemoragie. Ni s-a propus punctie, dar am inteles ca e posibil ca, dupa un timp, chistul sa reapara. Apelez la cititorii revistei cu speranta ca cineva ne va da un sfat, un tratament naturist cu ajutorul caruia chistul sa se resoarba. Cu multumiri si multa speranta,
Cati - Pitesti

"O caut pe d-na bioterapeut Ana Popescu"

V-ati ales o misiune nobila si trebuie sa va multumim ca existati pentru atatia oameni aflati in suferinta. Am si eu nevoie de ajutorul dvs. si al cititorilor. Caut cu disperare un tratament naturist pentru cancerul mamar. Am vazut destule femei murind de aceasta boala necrutatoare si nu doresc sa am aceeasi soarta. Caut, de asemenea, si adresa cabinetului d-nei bioterapeut Ana Popescu. In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc.
Ioana Popescu - Tulcea




...Cititorii Raspund

"Sufar de depresie psihica endoreactiva"
(Raspuns pentru Victoria - Craiova, F. As nr. 587)


Draga Victoria, iti inteleg suferinta si frustrarea si iti vorbesc de pe pozitia uneia care a trecut printr-o stare asemanatoare. La fel ca tine, acum un an, gandurile mele si mintea mea erau nestapanite, dupa ce am trecut printr-o grea incercare. Solutia pentru suferinta mea mentala si emotionala a fost rugaciunea catre Dumnezeu; am zis mereu: "Doamne, ai mila de mine". Si Domnul s-a indurat de mine: citind Scripturile, mintea mea s-a vindecat si acum merg spre bine. Pentru vindecare ai nevoie de speranta si perseverenta, pe care le poti dobandi cu ajutorul celor dragi ai tai: mama, tata, frati, surori sau prieteni. Si in cazul meu, ei au fost de un real folos. Iti doresc multa sanatate si Domnul sa se indure de tine!
Lidia Crisan - str. Podului nr. 43, Sibiu
Va multumesc daca veti publica raspunsul meu si vreau sa va spun ca apreciez mult articolele - Spectator. Ma motiveaza sa actionez in favoarea romanilor. Eu cred din toata inima ca Romania mai are o sansa. Sansa este ca romanii sa mearga la vot la electoralele din 2004 si sa aleaga "omul potrivit". Fie ca Dumnezeu sa implineasca aceasta.

"Cum ma pot vindeca de nevralgie de trigemen?"
(Raspuns pentru Mariana D. - Ploiesti, F. As nr. 587)


Draga Mariana, am suferit si eu de nevralgie de trigemen. Am 70 de ani si nu mai doream sa traiesc cu aceasta durere cumplita. O cunostinta, venind la mine in vizita, a aflat despre suferinta mea, apoi mi-a adus cateva cutii cu ceaiuri si alte produse naturale de la o companie din Moscova. Am urmat programul, incepand cu ceaiurile pentru dezintoxicare, alimentarea organismului cu minerale si vitamine, precum si cateva sedinte cu aparatul Bioptron cu lumina polarizata. Rezultatul este surprinzator - si la mine, dar si la alta persoana, aproape de varsta mea, cu care am stat de vorba. Pot sa va las numarul de telefon al celei care m-a ajutat sa ma vindec si careia ii multumesc pe aceasta cale: d-na Florentina (tel. 0740/21.92.31). Va doresc multa sanatate!
Neacsu Maria - Tulcea

"Sufar de veruci plantare"
(Raspuns pentru Lungoci Ileana -
com. Mihai Bravu, jud. Tulcea, F. As nr. 589)


Va recomand sa folositi o vaselina care se prepara in farmacie dupa urmatoarea reteta: acid salicilic - 8 g, rezorcina - 4 g, vaselina - 38 g. Nu este costisitoare, dar este eficienta. Seara faceti baie la picioare, dupa care ungeti cu vaselina (cu un betisor de chibrit) verucile si chiar partile mai intarite de pe talpa sau calcai. Acoperiti cu o folie de plastic, incaltati o soseta sau puneti un bandaj. Dimineata, acoperiti cu un tifon, ca sa nu "arda" eventual ciorapii. Ungeti-va 2-3 seri la rand, apoi faceti din nou baie la picioare. Veti vedea ca pielea s-a albit si incepe sa se descuameze. Radeti cu piatra ponce pielea care incepe sa se desprinda, eventual taiati-o cu o forfecuta. Repetati pana ce curatati toata pielea care se usuca si se desprinde de pe veruci. Incercati sa taiati cu forfecuta si radacina, fara sa provocati sangerare sau sa va doara. Multa sanatate, Doamne ajuta!
Melniciuc Margareta - B-dul Decebal nr. 3, bl. E2, ap. 102, Piatra-Neamt, cod 610012

"Mama mea a fost operata de tumora gastrica"
(Raspuns pentru M.D. - Timisoara, F. As nr. 594)


Va recomand pentru mama dvs. urmatoarele: renuntarea la consumul de carne, cafea, zahar rafinat, faina alba, alimente ce contin coloranti si conservanti sintetici, alcool, tutun. Ar fi foarte bine ca o data pe luna, intre curele de chimioterapie, daca nu se simte slabita, sa tina regimul Oshawa: timp de 10 zile se consuma numai grau, orez, mei decorticat, hrisca - fierte cu sare si apa, coapte, terci sau turtite de grau macinat cu sare si apa, coapte. In celelalte zile din luna (daca va urma acest regim) sau permanent, pentru cateva luni (minimum 7), ii recomand sa consume numai urmatoarele alimente: lactate (lapte si branza de capra, svaiter), oua de gaina fecundate, oua de prepelita, icre, ulei de floarea-soarelui, legume (varza alba si rosie), conopida, morcovi, patrunjel, broccoli, varza creata, napi, telina - radacina, leguminoase (soia, naut), fructe (mere, afine, zmeura, coacaze, mure, gutui, fragi, rodii, stafide), oleaginoase (fistic, migdale, alune, nuci, masline negre), condimente (cimbru, ghimbir, rozmarin, sovarf, cuisoare, dafin, usturoi, scortisoara, hrean, tarhon, marar). Este util, de asemenea, sa ia produsul "Biovital" (extract de orz verde) si 2 linguri de polen zilnic, precum si urmatoarele amestecuri de plante medicinale: galbenele, sunatoare, obligeana, tataneasa, salvie, naprasnic, trifoi rosu. Plantele se rasnesc pulbere, se amesteca in proportii egale. Din amestec se ia cate o lingurita de patru ori pe zi, la intervale egale, cu minimum 30 minute inainte de mese, se tin sublingual 15-20 minute, apoi se inghit cu putina apa plata.
Coada-soricelului, patlagina, nalba mare - se rasnesc pulbere, se amesteca in proportii egale. Din amestec se pun 2 linguri pline in 1 l apa plata, se lasa la macerat aproximativ 7 ore (peste noapte) la temperatura camerei. Se bea 1 l pe zi, de preferinta nestrecurat, intre mese, cu inghitituri mici. Va doresc multa sanatate!
dr. Andreea Dragomirescu - Centrul Naturist "Santo Raphael" - B-dul Dimitrie Pompei
nr. 3-5, Bucuresti, tel. 021/233.19.50

"Cum pot scadea nivelul prolactinei?"
(Raspuns pentru N.C., F. As nr. 595)


M-am confruntat si eu cu problema relatata de dvs. acum 12 ani. Am avut galactoree 7 ani (fiind suspectata de adenom hipofizar). Valorile prolactinei Prl-ului au fost mai mari ca ale dvs. Am urmat pe parcursul a doi ani tratament medicamentos cu Bromocriptina, pe care am suportat-o foarte greu, plus reactiile secundare care au urmat. Sub tratament, valorile Prl-ului nu s-au schimbat; din contra, aceste valori cresteau, plus starea mea generala, care constituia o problema. Din aceasta cauza am hotarat sa intrerup acest tratament, mentionand ca sunt cadru medical si cunosteam evolutia bolii. Doctorul cu care lucrez si caruia ii multumesc din suflet mi-a sugerat ca ar fi foarte bine daca m-as hotari pentru o noua sarcina, pentru ca o nastere ar regla acest mecanism, dereglat in urma primului travaliu, cu 2 ani inainte. In acest timp, mi-am educat psihicul printr-o gandire pozitiva, nu l-am scapat de sub control. Cel mai mult m-a ajutat sacroterapia, adica rugaciunea si pelerinajul anual la moastele Cuvioasei Parascheva din Iasi, pe 14 octombrie, in viata mea aparand schimbari pe toate planurile - al sanatatii, spiritual si material. Dupa nasterea celui de-al doilea copil, s-a intamplat si acea minune: m-am simtit foarte bine, valoarea Prl-ului a scazut de la valori galopante la valori in limite normale, si totul fara nici o tableta. E foarte important sa-ti educi psihicul, dorinta de viata, dorinta de a invinge. Trebuie sa te ingrijesti si de suflet, sa-ti rezolvi frustrarile interioare, intr-un cuvant sa-L cauti pe Dumnezeu.
Doina - tel. 0740/28.51.91

"Am o alergie care se manifesta pe tot corpul"
(Raspuns pentru Soima Daniel - Sibiu, F. As nr. 596)


Este posibil ca medicul specialist dermatolog la care ati apelat sa nu dispuna de mijloacele de investigatie necesare, specifice numai medicului specialist alergolog, care, pe baza trusei de alergeni, va poate efectua cu precizie testele de determinare a alergenului sau alergenilor care provoaca afectiunea dermatologica alergica de care suferiti. Pe baza testelor, cunoscand alergenul, vi se va recomanda un tratament de durata, pentru desensibilizarea organismului la alergenul respectiv. Tratamentul este asemanator unor vaccinuri aplicate periodic, cu doze progresiv crescute, prin injectii subcutanate. Astfel veti invinge definitiv dermatoza, tratand cauza si nu efectele ei, cum faceti in prezent, prin medicamentele antihistaminice, la care veti putea renunta odata cu disparitia cauzei. In cazul in care la Sibiu nu gasiti un medic specialist alergolog, va recomand o internare la Clinica de Alergologie a Spitalului "Dr. Carol Davila" din Bucuresti (Calea Grivitei nr. 7). Pana atunci, incercati ca, pe langa tratarea efectelor cu medicamentele antihistaminice la care v-ati referit, sa incercati si antihistaminicul Peritol tablete, produs in Ungaria, un medicament relativ ieftin, foarte eficient si cu efecte secundare reduse, care se gaseste si in farmaciile din tara noastra. Va doresc insanatosire grabnica!
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

"Am dureri permanente de cap"
(Raspuns pentru Craiu Gabriela
- Braila, F. As nr. 596)


Raspunzand solicitarii dvs. de a vi se indica unele posibile tratamente naturiste ale migrenei, va comunic ca exista o serie de plante medicinale care, administrate separat sau combinate sub diverse forme, v-ar putea ajuta sa invingeti sau macar sa diminuati aceste dureri. Printre aceste plante se numara: iasomia (Philadelphus coronarius), menta (Folium Menthae), musetelul (Flores Chamomillae), deditelul (Pulsatila montana) sau florile de levantica (Flores Lavandulae). Rezultate bune se pot obtine si prin acupunctura sau presopunctura, cu conditia ca acestea sa fie efectuate de un personal medical de specialitate si nu de catre asa-zisii "vindecatori", de care abunda din pacate orasele noastre, in cautare de naivi. Va doresc multa sanatate!
Valeriu Munteanu

"Urinez putin si transpir mult"
(Raspuns pentru Zamfir Mihai -
Bucuresti, F. As nr. 596)


Din scrisoarea dvs. adresata prestigioasei reviste "Formula As", nu rezulta daca v-ati adresat si unui medic specialist urolog, pentru determinarea pe baza de analize si investigatii cu aparatura medicala de specialitate a cauzelor afectiunii de care suferiti, ci doar ca ati apelat la unele tratamente homeopate, acupunctura si presopunctura, care n-au avut nici un rezultat. Pentru elucidarea situatiei, consider neaparat necesara apelarea la medicul urolog sau chiar internarea intr-o clinica de urologie. Este evident faptul ca apa continuta in sange, negasind calea de evacuare renala corespunzatoare, apeleaza la evacuarea sub forma de transpiratie. Puteti incerca si un tratament ajutator cu Ceai diuretic nr. 2 Plafar, realizat din 8 plante medicinale, cu actiune diuretica datorata uleiului volatil din planta Herba Equiseti din compozitia ceaiului, si cu actiune dezinfectanta asupra cailor urinare. Este insa evident ca acest ceai nu poate suplini, in nici un caz, consultatia de specialitate urologica. Sunt convins ca doar pe aceasta cale, pe baza unor determinari strict stiintifice (si nu "dupa ureche"), veti obtine rezultatul dorit. O simpla trimitere din partea medicului de familie pentru consultatia de specialitate sau internare va poate rezolva problema, cu atat mai mult cu cat Capitala ofera posibilitati multiple de investigatii si tratament.
Valeriu Munteanu

"Parazitozele intestinale ma mananca de vie"
(Raspuns pentru E.A. - Focsani, F. As nr. 597)


Vreau sa va spun ca sunt mama a trei copii si m-am confruntat si eu cu aceste probleme. Dadeam copiilor diferite tratamente contra viermilor intestinali, care trebuiau repetate cam de doua ori pe an si despre care se stie ca sunt toxice. De aceea, am incercat un remediu naturist pe care l-am gasit in "Formula As" mai demult, si care a dat rezultate bune. Inainte, copiii refuzau sa manance, cereau numai dulciuri. Acum mananca orice. Reteta este urmatoarea: 100 g fierea-pamantului (planta uscata), 100 g ciurul-zanelor (planta uscata), 100 g vetrice sau floarea-raiului (planta uscata), 100 g pelin (planta uscata). Fiecare planta se macina la rasnita de cafea si se pune separat intr-un borcan de 800 g, apoi se adauga alcool de 96 indoit cu apa sau rachiu tare de cereale. Pe masura ce se adauga alcoolul, se amesteca astfel incat planta sa fie cat mai bine patrunsa. Nivelul alcoolului trebuie sa fie cu 5 degete mai sus decat nivelul pulberii de planta umezita. Apoi se inchide borcanul si se lasa la macerat 14 zile, dupa care se filtreaza printr-un tifon des. Toate cele 5 tipuri de tincturi se amesteca si se pun in sticlute mici. Se administreaza 2-3 linguri de tinctura diluata in 1/2 pahar de apa, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. O cura dureaza 12 zile, dupa care se face o pauza de doua saptamani.
Stoian Silvia - str. Marului nr. 131, Braila
P.S. Am gasit acest raspuns in F. As nr. 486. Anul trecut am facut comanda de plante prin telefon la niste culegatori pe care i-am gasit in acelasi numar al revistei. Acestia sunt: Avram Ioan (tel. 0723/92.84.23), Staneasa Ioan (tel. 0268/51.47.62)

"Fiul meu sufera de disfunctie erectila"
(Raspuns pentru S.P. - Brasov, F. As nr. 598)


Fiului dvs. ii recomand tratamentul cu produsul Manniphyt (tinctura), tonic masculin afrodisiac: extracte vegetale din frunze de damiana, radacina de ginseng, scoarta "copacului de potenta" si extract total de telina. Este indicat ca revitalizant masculin, precum si in tulburari de dinamica sexuala, mai ales in impotentele psihogene, cele de origine vasculara sau endocrina. Produsul fitoterapic Manniphyt combina aceste extracte de plante cu actiune afrodisiaca recunoscute in intreaga lume. Este un adjuvant in evitarea esecurilor sexuale (dificultati de erectie sau ejaculare precoce) si totodata tonic general. Este un vechi remediu pentru cresterea apetitului sexual, dar poate fi folosit si in tratamentul reumatismului si al neurasteniei. Se gaseste in magazinele de specialitate cu produse naturiste, precum si in farmacii. Se foloseste conform prospectului ce-l insoteste.
prof. Negrut Dumitru - str. Lugojului nr. 10, ap. 2, Oradea, jud. Bihor, tel. 0259/22.64.26