Stiri de aruncat la cos

Redactia
Stiri de aruncat la cos. Un preot brazilian a fost jefuit de vreo sase mii de dolari, dupa care a fost pus sa jure ca nu mai are nimic de furat. Un fel de Radu Vasile. Acum vreo sase ani, el era convins ca in Romania mare lucru n-ar mai fi ramas de furat. Se insela. Dupa cum ne-au dovedit politicie...

Stiri de aruncat la cos

Un preot brazilian a fost jefuit de vreo sase mii de dolari, dupa care a fost pus sa jure ca nu mai are nimic de furat. Un fel de Radu Vasile. Acum vreo sase ani, el era convins ca in Romania mare lucru n-ar mai fi ramas de furat. Se insela. Dupa cum ne-au dovedit politicienii puterii de azi, mai era. Tara bogata.
Tot in Brazilia, un hot jefuia cu succes numai apartamente de la etajele superioare ale blocurilor. Pagubasii au constatat ca, pentru a ajunge la locul faptei, el se catara pe burlanele pentru apa de ploaie. Locatarii au uns burlanele cu grasime si au scapat. Solutie imposibila pentru hotii care se catara la etajele superioare ale puterii. Si pe urma, de unde atata grasime la cati hoti avem?
Australia se "mandreste" ca e tara cu cele mai ieftine asasinate la comanda. Ce inapoiati! La noi, mai altruisti, se omoara oamenii pe nimica toata si chiar pe degeaba.
Pozitia in care dormim ne dezvaluie caracterul - a descoperit nu stiu ce om de stiinta. Cu alte cuvinte, spune-mi cum dormi, ca sa-ti spun cine esti. Asa ca atunci cand vedeti parlamentari de-ai nostri picotind cu ochii inchisi, sa stiti ca nu dorm. Isi dezvaluie caracterul.
Noroc cu suedezii care au inventat un pat antisforait. Daca dracovenia s-ar putea adapta si la fotoliile parlamentare, alesii nostri ar avea un somn mai... lin.
Un sondaj referitor la ceea ce se fura din hoteluri a ajuns la concluzia ca se fura tot ce nu este batut in cuie. Dar la fel de bine si de mult se fura si ce este batut in cuie sau insurubat. Hotii n-au preferinte. Exact ca in hotelul numit Romania. S-au furat rulmenti, strunguri, locomotive, sine de cale ferata, poduri, fabrici, uzine, banci. Tot. Tot ce era al poporului care nu-si vindea tara. La ce bun s-o vinzi daca poti s-o furi!
Biserica Catolica a Angliei si Tarii Galilor ii indeamna pe credinciosi sa iubeasca taxele si impozitele. Sa le iubeasca si sa le plateasca. Impozitele s-ar baza pe principiul solidaritatii, pe porunca iubirii aproapelui. Acum intelegem de ce guvernantii nostri sunt mai catolici decat Papa si cu mana pana la cot in buzunarele contribuabilului. Isi iubesc aproapele.
Statul american Rhode Island a hotarat sa-i dea de rusine pe cei care nu-si platesc corect si la timp impozitele si a publicat pe Internet o lista cu cei mai mari rau-platnici, intreprinderi sau simpli cetateni. In cel mai scurt timp, statul a recuperat vreo trei milioane de dolari. Cam ca la noi, dar nu chiar. Si la noi Ministerul Finantelor a publicat o lista cu marii datornici si nu s-a intamplat nimic. Aproape nimic, pentru ca unii datornici au mai fost pasuiti, au mai fost reesalonati.
O prezentatoare de televiziune s-a hotarat sa candideze pentru Parlamentul European si si-a inceput campania electorala aparand intr-un talk-show goala pusca. Bun, femeia era unguroaica. Dar tot mai bine o femeie goala decat un parlamentar cu capul gol. Si care, pe deasupra, mai si bea. Parerea mea.
Dupa indelungi experiente, finlandezii au descoperit ca soarecii care consuma alcool traiesc ceva mai mult decat abstinentii. Mai sceptic, nea Nicu stie precis ca, bei, nu bei, tot mori. Si bea.
Adevarul e ca alcoolul dezleaga limba. Asa stand lucrurile, un fabricant polonez de vodca ofera o lectie gratuita de engleza, pe Dvd, pentru fiecare sticla cumparata. Daca metoda s-ar aplica si la noi, n-ai mai avea loc de atatia vorbitori de engleza. Poate ca de aia si insista nea Nicu de vreo cateva decenii. Isi perfectioneaza engleza.
Un canadian in varsta de 74 de ani a fost condamnat la 20 de luni de inchisoare, pe care urma sa le execute intr-o inchisoare de nefumatori. A preferat sa faca 24 de luni intr-o inchisoare in care sa fumeze in voie. Viciul. Asa si cu parlamentarii care vor sa fie realesi. Vor sa fure in urmatorii patru ani ce n-au furat in primul mandat.
N.C. Munteanu