Necazuri vechi, sfaturi noi...
Ca sa nu gresiti maioneza
• ouale si untdelemnul trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
• sarea, piperul si otetul trebuie puse de la inceput, si nu incorporate ulterior.
• pentru ca maioneza sa se lege usor, pastrati impreuna cu galbenusul, si bucatica mica de albus legata de el (germenele).
• ca sa reparati o maioneza taiata, puneti putin albus intr-un castron si turnati, putin cate putin, sosul, amestecand cu o lingura de lemn. Alta reteta: turnati otet fierbinte, picatura cu picatura, amestecand.
• maioneza devine mai digesta daca o amestecati cu putin iaurt.
• nu aveti oua ca sa faceti o maioneza? Inlocuiti-le cu lapte praf. Puneti 2-3 linguri intr-un castron, apoi amestecati cu untdelemn si mustar.
Alte sfaturi
•Friptura nu-si mai micsoreaza volumul, daca inainte de a o baga la cuptor o puneti cateva secunde la fiert.
• Blaturile de albus nu mai cad, daca inainte de a le coace, le pudrati cu zahar tos.
•Carnea tare, care se incapataneaza sa fiarba, se inmoaie daca puneti in supa 2 lingurite de tuica de 40 de grade.
•Patrunjelul ramane multa vreme proaspat si verde, daca puneti tulpinitele intr-un pahar cu apa, pe care il tineti la frigider. Schimbati zilnic apa si taiati putin din codite.
•Sosul vinegreta capata un gust deosebit, daca puneti in el o lingurita de praf de curry.