verisoara mea are encefalita rujeolica

Redactia
Cititorii Intreaba.... "La 25 de ani, verisoara mea are encefalita rujeolica-Pess". Am o verisoara de 25 de ani care anul trecut, la inceputul lui noiembrie, a fost externata din spital cu diagnosticul de encefalita rujeolica-Pess, fara sanse de supravietuire mai mari de cateva saptamani. Cu toate a...

Cititorii Intreaba...

"La 25 de ani, verisoara mea are encefalita rujeolica-Pess"

Am o verisoara de 25 de ani care anul trecut, la inceputul lui noiembrie, a fost externata din spital cu diagnosticul de encefalita rujeolica-Pess, fara sanse de supravietuire mai mari de cateva saptamani. Cu toate acestea, a inceput imediat un tratament homeopat si in prezent si-a mai revenit, a iesit din coma, nu mai este rigida, simturile s-au imbunatatit, dar totusi nu este constienta, lucida... si parca evolutia buna care a avut-o pana acum in ultima vreme a stagnat. Am vrea sa stim daca printre cititorii dvs. exista cineva care s-a confruntat cu aceasta boala si ce terapii a urmat. Va multumesc anticipat.
Cristina Badea - tel. 021/667.68.43, e-mail: crista_2610@yahoo.com

"Nepotica mea are anemie Cooley refractara la tratament"

Am o nepotica de 8 ani, eleva in clasa a Ii-a. Se numeste Ilie Emilia Ionela, locuieste in com. Barza, jud. Olt si are un handicap grav din nastere: anemie Cooley refractara la tratament. Singurul tratament care i se face este transfuzia de sange lunara (cinci zile sta pe perfuzii cu Desferol). Deja au inceput sa o doara oasele la maini si picioare si la transfuzie face uneori frisoane. Din ce am auzit noi de la medici, speranta de viata ar fi de 18 ani. Ne-ar parea nespus de rau sa se intample ceva cu acest copil frumos si destept (asa bolnava cum e, a reusit sa ia premiul I). Daca stiti ceva despre aceasta boala, cunoasteti vreun medic hematolog care stie cum se trateaza, va rugam din suflet sa ne scrieti.
Ganta Maria - str. M. Basarab, bl. L2, sc. A, ap. 15, Slobozia, jud. Ialomita, tel. 0723/73.59.37, 0243/21.76.63 (seara, dupa ora 20)

"Caut un tratament pentru fisura bronsica"

Doresc sa aflu un tratament pentru fisura bronsica. Tatal meu a fost operat in urma cu trei luni de cancer pulmonar. Nu a urmat tratament cu citostatice, doar tratamentul impotriva metastazelor publicat in revista dvs. (amestecul de miere, unt de casa, untura de casa, cafea si lamai - cate 500 g din fiecare). As dori sa stiu daca acest tratament se poate repeta si la cat timp. De asemenea, m-ar interesa sa stiu daca exista persoane care au utilizat aceasta reteta, precum si alte retete si tratamente naturiste. Va multumesc din suflet.
Cristina - e-mail: cristina1979@k.ro
(Adresati-va d-lui dr. Cristian Boerescu din Bucuresti, tel. 021/423.05.83, orele 10-13, de marti pana joi.)

"Matusa mea are eroziune pe vezica cu hematurie puternica"

Matusa mea a fost internata de urgenta in spital pentru ca avea pierderi mari de sange in urina. Dupa un examen medical i s-a pus diagnosticul de eroziune pe vezica cu hematurie puternica. Au cauterizat-o pe vezica insa, dupa doua zile, a suportat o noua interventie chirurgicala. Medicii nu sunt convinsi ca problema este rezolvata nici in urma acestei operatii, intrucat vezica, fiind foarte iradiata (in urma cu 10 ani a facut mai multe sedinte de iradieri, pentru cancer la colon), poate ceda oricand. Din tot sufletul va rog sa o ajutati pe matusa mea cu un sfat, poate s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema si a gasit alinarea si vindecarea undeva. Acum sta nemiscata la pat, cu perfuzii si sonda in vezica. Multumim din suflet pentru toata intelegerea si sa va dea Dumnezeu sanatate.
Camelia Mihai - tel. 0239/68.39.14 (dupa ora 20)

"Fiica mea se simte rau dupa tratamentul cu neuroleptice"

Fiica mea a fost tratata cu neuroleptice de niste doctori in care am avut incredere oarba. Am lasat-o pe mana lor si acum nu mai este om. Ce putem face, oameni buni, ca sa-si revina, sa fie asa cum a lasat-o Dumnezeu? Multumiri pentru cei care, citind aceste randuri, vor avea cel putin un gand bun pentru noi. Speram insa din toata inima ca se va gasi un remediu si pentru aceasta suferinta.
Mioara - Brasov

"Fac des crize de tahicardie paroxistica"

De cativa ani ma confrunt cu crize de tahicardie paroxistica la un interval de doua luni si jumatate - trei luni. Am facut tratament cu Betaloc Zok, pe urma am trecut la Metoprolol (50 mg), din care iau si in prezent 3 tablete pe zi, dar nu am observat nici o schimbare. Mentionez ca nu ies din criza decat daca mi se administreaza Fosfobion intravenos. Locuind la tara, imi este foarte greu sa ma deplasez la oras pentru a mi se administra acest medicament intr-un timp cat mai scurt. Am consultat mai multi medici, care nu se pot pronunta asupra motivului care genereaza crizele. Mi s-a spus ca pot fi cauzate de stres, lipsa de calciu si magneziu sau probleme hormonale. Sper ca cititorii care au avut probleme asemanatoare ma vor ajuta cu un tratament. Cu multumiri,
Maria Stan - com. Feleacu, jud. Cluj

"Cum se trateaza carcinomul vezical cu celule de tranzitie?"

In urma unei operatii la vezica urinara, matusa mea in varsta de 62 de ani a fost diagnosticata cu carcinom vezical cu celule de tranzitie grad I de diferentiere, neinvaziv (G1pTa). Daca cineva stie vreo alta metoda de vindecare (in afara de citostatice), il rog sa-mi transmita prin intermediul revistei cum a procedat sau la cine a apelat pentru vindecare. Va multumesc din suflet!
Viorica - Braila, tel. 0239/64.03.08

"Elimin gaze involuntar"

Sunt o tanara de 22 de ani si am o problema care imi face viata un calvar. Mi-am pus toate sperantele in revista dvs. si nu am mers la medic pentru ca sunt intr-o situatie jenanta. In ultima vreme am pierderi involuntare de gaze, aproape incontinuu, si nu inteleg ce se intampla cu mine. Sunt disperata, mi-e rusine sa mai ies din casa, m-am izolat de lume, am renuntat si la studii, nu mai am curaj sa duc o viata normala. In jurul meu totdeauna miroase ingrozitor. M-am gandit ca ar putea fi o cauza medicala si de aceea am apelat la dvs. Va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un diagnostic (daca se poate) sau cu un tratament. Imi este foarte jena sa vorbesc cu cineva despre aceasta problema. Mentionez ca ma constip foarte des, uneori am scaun o data la 3-4 zile. Va rog din tot sufletul sa ma ajutati sa duc o viata normala, sa-mi pot continua facultatea. Imi pun toate sperantele in dvs. Va multumesc!
Cristina Loredana S. - Ramnicu-Sarat

"Mama sufera de Eppmpa"

Mama, in varsta de 41 de ani, are epiteliopatie pigmentara placoida multifocala posterioara acuta (Eppmpa) - o boala a ochilor. Dintr-o revista de specialitate am aflat ca patogenia Eppmpa este necunoscuta, se poate asocia cu numeroase afectiuni sistemice cum ar fi vasculita cerebrala, sarcoidoza, probleme de tiroida, diabetul insipid. Tot acolo scria ca cele mai multe cazuri nu necesita tratament, deoarece in majoritatea lor, boala este autolimitata. Nu are tratament specific, are in general o evolutie favorabila si afecteaza in general ochii (ambii) unui tanar adult. Mama nu mai vede aproape deloc (boala s-a manifestat foarte rapid - in numai 3 luni, mama si-a pierdut vederea). A fost consultata de mai multi medici, iar acestia i-au zis ca nu o sa mai vada, ca nu stiu prea multe despre aceasta boala si i-au recomandat un tratament cu Mirtilene, Pml-crono, Adrusen, pentru a impiedica evolutia bolii, nicidecum pentru a o vindeca. Aceste medicamente sunt destul de scumpe si trebuie sa le ia pe o perioada nelimitata. Mama vede din ce in ce mai putin si nu stim ce sa facem. Am vrea informatii despre aceasta boala, poate parerea unui specialist in aceasta privinta. Va rog sa o ajutati pe mama daca nu sa vada din nou, macar sa stopeze boala.
Catalina - Constanta

"Nu pot scapa de senzatia de nisip in ochi"

Am 67 de ani si in mai 2002 am fost operata la ochiul stang, inlocuindu-mi-se cristalinul cu unul artificial. Dupa operatie am vazut foarte bine, dar ochiul imi lacrima si aveam senzatia de "nisip in ochi". Dupa o vreme, acest disconfort a aparut si la ochiul drept. Am fost la medic, am incercat mai multe tratamente, dar degeaba. Daca ma puteti ajuta cu un sfat, va rog sa-mi scrieti pe adresa redactiei. Va multumesc.
Raducanu Ilinca - com. Dragomiresti, jud. Dambovita

"Ce efecte nocive are tamaia artificiala asupra organismului?"

La recomandarea unei cunostinte, am inghitit in urma cu patru ani o lingura de tamaie artificiala pentru dureri renale si cred ca de atunci starea sanatatii mele s-a deteriorat incontinuu. Ii rog pe cei care cunosc amanunte in legatura cu acest produs, sa-mi scrie prin intermediul revistei. Mii de multumiri.
Urban Iohana - Resita

"Am displastie la sanul stang"

Sunt o tanara studenta de 19 ani, complexata de cativa ani de o displastie la sanul stang. Boala se manifesta prin disproportia vizibila dintre sani. Rog cititorii sa-mi recomande un centru de chirurgie plastica unde ma pot adresa cu incredere, in cazul in care nu exista tratament naturist pentru aceasta afectiune. Cu multe multumiri,
A. Mares - Ramnicu-Valcea




...Cititorii Raspund

"Ciocurile de pe coloana imi dau dureri ingrozitoare"
(Raspuns pentru Dumitru - Sibiu, F. As nr. 591)


Va recomand urmatorul tratament: in farmacii se gaseste suplimentul "Farmec Vital" - supliment nutritiv, produs de S.C. Farmec S.A. Cluj-Napoca. In conformitate cu instructiunile din ambalaj, ingerati acest produs. Tot in farmacii se gaseste pudra cosmetica "Aslavital". Aceasta are multe proprietati si calitati, printre care si aceea de a actiona in profunzime, avand in compozitie peste 30 de minerale naturale, o forta de atractie datorita sarcinii electrice si a calitatii adsorbante si absorbante. Este foarte important de stiut ca argila patrunde prin piele la ciocuri, actionand asupra lor. Tratamentul consta in aplicarea de cataplasme in zona ciocurilor, preparate din pudra cosmetica amestecata cu apa. Cataplasmele se fac in vase de portelan sau sticla si se vor amesteca numai cu linguri din lemn. Ele se prepara cu o ora inainte de aplicare, compozitia lor fiind facuta astfel incat sa se aplice usor pe spate. Se aplica direct pe piele, in zona ciocurilor, cu o grosime cuprinsa intre 1,5 - 2 cm. Se poate pune intre fasii de tifon, pentru ca la ridicare sa nu se imprastie, ea fiind uscata. Peste aceasta pasta se pune o panza de in, bumbac sau canepa si se acopera cu un nylon, pentru a mentine cat mai mult umiditatea. Dimineata se indeparteaza cataplasma, argila se arunca, iar tifonul se spala pentru o eventuala reutilizare. Spatele se spala cu apa calduta si se sterge. Tratamentul se face fara intrerupere, eliminand pauza de 7-10 zile prevazuta pentru alte afectiuni. Tratamentul este de durata, dar ameliorarea durerilor va incepe dupa circa 10 zile. Calitatile acestei pudre de argila sunt considerate ca "un dusman al durerii". Acest tratament se poate aplica si pentru "pintenii de cocos" de la calcaie.
Ing. Ioan Timbus - e-mail: ioantimbus@yahoo.com

"Va rog sa ma ajutati sa ma vindec de osteoporoza"
(Raspuns pentru Livia Mandru - Targu Mures, F. As nr. 593)


Stimata doamna, incepand cu perioada copilariei si a adolescentei, cresterea rezistentei osoase face parte din procesul normal de dezvoltare. Tinerii prezinta un echilibru al densitatii osoase. Odata cu inaintarea in varsta incepe deteriorarea osoasa. La inceput, atat femeile cat si barbatii au acelasi ritm de demineralizare, insa dupa menopauza, densitatea osoasa la femei scade mai mult. De aceea, femeile trebuie sa-si asigure necesarul de calciu pe tot parcursul vietii. Daca oasele pierd 30% din densitate, creste riscul de fracturi chiar la solicitari minime asupra osului. In majoritatea cazurilor, demineralizarea osoasa nu se poate opri nici chiar prin utilizarea mineralelor sau a hormonilor. Odata instalata, osteoporoza nu se mai poate vindeca, dar rezistenta osului se poate imbunatati. Va recomand sa consumati multe produse lactate, care sunt bogate in calciu si sa folositi un supliment cu calciu si vitamina D, de exemplu Bio-Calciu+D3+ Magneziu+Siliciu. Acesta contine, pe langa calciu si vitamina D3, inca doua ingrediente cu rol in absorbtia si fixarea calciului in oase. Multa sanatate!
Dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23

"Fiica mea are o scurgere ombilicala"
(Raspuns pentru Ioana Ionita - Bacau, F. As nr. 595)


Stimata doamna, multumiti-i lui Dumnezeu, pentru ca fiicei dvs. nu i s-a intamplat un lucru prea rau. In urma slabirii bruste, in organism migreaza tot felul de depuneri de toxine, care s-au desprins din tesuturi. Acestea pot da tot felul de reactii: stari de rau, dureri de cap, ameteli, insomnii, stari de voma, inconfort fizic si psihic, stari de oboseala. Rinichii - sensibili in aceasta perioada - nu pot filtra atatea toxine cate sunt in organism. Acesta reactioneaza si cauta sa le scoata in afara prin alte metode. Asta se intampla in cazul fiicei dvs. Mizeria din interiorul organismului este scoasa printr-un alt canal de scurgere. Asa se intampla si in cazul cosurilor si a furunculelor. O actiune salvatoare intr-un corp care lupta inca cu putere. Ce puteti face? Incepeti prin a-i reduce cat mai mult alimentatia pe baza de carne. Sa consume cat mai multe legume si fructe proaspete. Poate bea 2 litri de suc de morcovi pe zi si atat. Asta 10 zile. Tot 10 zile sa faca doua clisme cu ceai de patlagina pe zi. Ajuta la curatirea intestinului de vechi si toxice depuneri, usurand functia hepatica. Aceasta metoda o pot folosi si cei care sufera vesnic de dureri de cap. Folositi metode de asudatie (transpiratie) pentru a usura functia rinichilor (valabil si pentru reumatici, si pentru cei care sufera de guta). Este foarte bine sa ne usuram din cand in cand corpul incarcat. Iata un posibil tratament:
• Baie fierbinte, in care se toarna o galeata de ceai de plante sau flori de fan. Se sta in baie 45 de minute pana la gat sau cat rezista fiecare (interzis pentru cardiaci sau cei cu probleme circulatorii). Fara sa va stergeti, infasurati-va intr-un cearsaf mare. Va bagati in pat si stati inca doua ore, pentru a asuda, dupa care schimbati lenjeria si ramaneti in pat. Camera sa fie bine incalzita si aerisita.
• Mantaua spaniola a lui Kneipp. Inmuiati in apa rece un cearsaf mare. Stoarceti-l putin. Dezbracata, infasurati-va in el de la gat pana la glezne, de cate ori va cuprinde. Intrati in pat si cineva sa va inveleasca cu inca un cearsaf si doua paturi de lana. Sa nu patrunda aer, pentru ca puteti raci. Se sta doua ore, apoi se schimba lenjeria. In timpul procedurilor sa se bea ceai cu moderatie. Dupa fiecare dintre ele se face un dus scurt, cu minunatul sapun lichid de la Hofigal. In timpul aplicarii acestor metode, toxinele ies prin porii dilatati ai pielii, usurand astfel functia rinichilor. Nu consumati sare! Am folosit cu succes toate aceste metode pe mine. Daca nu m-am facut bine inteles, sunati-ma.
Sava Dragana - tel. 0744/34.73.60

"Parazitozele intestinale ma mananca de vie"
(Raspuns pentru E.A. - Focsani, F. As nr. 597)


Sunt autorul cartii "Miracolele tratamentelor cu roca de argila naturala". La pagina 115 sunt descrise tratamentele pentru parazitii intestinali, lamblii, giardioza, balantidioza, oxiuriaza etc. Suplimentul nutritiv "Farmec Vital" are proprietatea de a absorbi toate toxinele din organism si de a elimina acesti paraziti intestinali. Instructiunile de folosire a acestui produs sunt anexate in ambalaj. Pe langa ingerarea argilei, zilnic se va aplica pe abdomen o cataplasma preparata din pudra cosmetica "Aslavital" in amestec cu apa. Aceasta pasta nu va fi nici moale, dar nici tare, pentru a se putea mula usor pe abdomen. Pasta se aseaza intre fasii de tifon, avand o grosime de 0,5 cm si se acopera cu un celofan, pentru a mentine umiditatea cat mai mult (nu se vor aplica in nici un caz cataplasme calde). Este de preferat ca aceasta cataplasma sa fie pusa de seara pana a doua zi dimineata, cand se arunca. Abdomenul se va spala cu apa calduta. Dimineata se vor face clisme cu suspensii argiloase, preparate de seara dintr-un litru de apa si circa 80 de grame de argila cosmetica "Aslavital". Cura dureaza trei saptamani si nu se intrerupe, chiar daca rezultatele apar mai repede.
Ing. Ioan Timbus

"Mi s-a depistat virusul Epstein-Barr"
(Raspuns pentru M.C. - Bucuresti, F. As nr. 600)


Puteti utiliza cu cea mai mare incredere preparatul natural Viusid. Este un preparat ortomolecular care va va ajuta sa eliminati virusul atat prin mobilizarea resurselor imune ale organismului, cat si prin efectul antiviral pe care il are, prin actiunea acidului glicirhizinic pe care-l contine. Acest complex extras din radacina de lemn-dulce reduce replicarea multor virusuri, printre care si cel al mononucleozei infectioase.
dr. Albu Horatiu - tel. 0722/65.63.60

"Va rog sa-mi ajutati sotul sa scape de urticaria cronica"
(Raspuns pentru P. Mihalache - Saftica, jud. Ilfov, F. As nr. 600)


Recomand sotului dvs. o formula naturista extrem de eficace in combaterea si tratarea urticariei, si anume tincturile de Ribes Nigrum, cu rol antiinflamator (40 picaturi in jumatate pahar cu apa o singura data pe zi, dimineata), Viola Tricolor (trei-frati-patati), care are efect antialergic si antipruriginos, si care se administreaza cate 40 picaturi de doua ori pe zi, in jumatate pahar cu apa, si Echinacea - un excelent stimulator imunitar care ajuta organismul sa combata manifestarile alergice prin cresterea imunitatii (30 picaturi in putina apa, de trei ori pe zi, timp de trei saptamani). Extern se va folosi gelul de Aloe Vera, care va inlatura pruritul si va regenera tesuturile lezate.
Biolog Lavinia Rosada - Italia

"Baietelul meu face otita de doua ori pe luna"
(Raspuns pentru Diana Vig - Portugalia, F. As nr. 601)


• Baietelul nostru, in varsta de 5 ani, a inceput sa faca aceste otite de la varsta de 6 luni, odata cu aparitia primilor dinti. L-am tratat de fiecare data cu antibiotice, dar in continuare fiecare raceala se transforma in infectie la urechi. Dupa nenumarate vizite la medic, ne-am dus la un specialist care a descoperit ca adevarata cauza a acestor infectii este o afectiune numita colesteatom. Aceasta se manifesta prin aparitia unui tesut epidermoid in interiorul urechii medii care, printre altele, blocheaza drenarea fluidului, ceea ce conduce la aparitia acestor otite. Am cautat si noi tratamente naturiste pentru acest caz, dar nu am gasit nici o solutie. Din pacate, la fiul nostru situatia nu s-a imbunatatit, astfel incat a trebuit sa-l operam la varsta de 4 ani, pentru a i se indeparta acest tesut. Ar fi multe de spus despre aceasta afectiune, chiar si pe Internet sunt diferite pagini care o descriu in amanunt. Este o boala serioasa care, netratata la timp, poate duce la complicatii grave de-a lungul anilor. Va recomandam sa consultati un specialist Orl de copii. Daca doriti, scrieti-ne pe adresa de e-mail pentru a va da mai multe amanunte.
M.P. - e-mail: Nicomiki@cs.com

• Ma numesc Ioana si traiesc in Franta de mai multi ani; sunt medic cardiolog, deci nimic de-a face cu pediatria. Baiatul meu are acum 19 luni si de la 6 luni a inceput sa faca otita peste otita, fiind la cresa, si luand toate virusurile in circulatie; in fiecare luna era sub tratament cu antibiotice, manca prost etc., eram innebunita. Am consultat trei specialisti Orl la Paris si fiecare mi-a spus altceva. Pana la urma, cel mai de bun simt dintre ei ne-a propus sa-l operam de polipi la un an, si de atunci nu mai are probleme. Operatia e foarte usoara, nici nu necesita spitalizare. Pe langa asta, i-am dat Imocur, un preparat francez pentru cresterea imunitatii, si il duc si acum la un osteopat, care ii face masaje speciale. Deci, nimic rau si se pare ca ajuta; desi sunt medic, evit toate medicamentele pentru copilul meu. Ii dau multe fructe, fier si vitamina C. Lipsa de fier nu e suficient luata in seama, dar da anemii si predispune la infectii. Copilul meu mananca bine si nu mai face decat mici episoade de guturai. Daca cineva vrea mai multe amanunte, in limita timpului disponibil, ii stau la dispozitie. Apreciez foarte mult revista "Formula As".
Dr. Ioana Holban - Paris, e-mail: ioana_holban@yahoo.com

"Prietenul meu sufera de ulcer"
(Raspuns pentru Roxana - Sua, F. As nr. 601)


S-a demonstrat ca bolile tubului digestiv sunt in fruntea afectiunilor care ii fac pe oameni sa se interneze in spital. Constipatie, apendicita, diverticulita, hemoroizi, iritarea intestinelor, colita ulceroasa, boala lui Crohn, tumorile benigne, ulcerul gastric, precum si cancerul sunt diferite boli ale colonului, rectului si sistemului digestiv. Daca nu aveti una dintre aceste probleme, probabil cunoasteti pe cineva care le are. Cel mai eficient medicament pe baza de reteta pentru aceste probleme este Tagamet, care actioneaza prin micsorarea secretiei de acizi din stomac. Numai ca are si unele efecte secundare. Unul dintre ele este marirea sanilor la barbati (4% din cei care folosesc acest medicament au aceasta problema). Un minunat produs natural este Redigest, produs de firma Hofigal, din cuticula de pipota si armurariu. Cuticula de pipota, prin functia puternic enzimatica pe care o are, mareste capacitatea de refacere a mucoaselor. Se iau cate 3 comprimate de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese. E minunat, eu l-am luat ani la rand. Vindeca dupa 5-7 zile. Ing. chimist Stefan Manea, inventatorul acestui minunat medicament, recomanda ca fiind si mai bun uleiul de catina. Eu folosesc de aproape un an acest produs (2 linguri pe zi) - este bun pentru oricine: si pentru bolnavi, si pentru sanatosi. Cauza tuturor bolilor de nutritie este alimentatia noastra defectuoasa, lipsita de vitamine si enzime. Hrana vie este singurul remediu pentru rezolvarea tuturor problemelor de sanatate, nu numai a problemelor digestive. Pana si bolile degenerative apar din cauza lipsei cruditatilor din hrana noastra. Pana cand omenirea nu va intelege ca starea noastra de bine se afla foarte aproape de noi, in gradina de legume si fructe, in laptele crud, in semintele oleaginoase, va mai suferi mult. Este de neconceput pentru medicina actuala sa nu inteleaga virtutile alimentelor crude!
Sava Dragana - Bucuresti, tel. 0788/47.42.06

"Cunoaste cineva adresa fiului preotului Argatu?"
(Raspuns pentru Tudose Mariana - Bucuresti, F. As nr. 605)


Adresa parintelui Argatu Alexandru, fiul parintelui Argatu Ilarion, este: com. Boroaia, jud. Suceava. La biserica din centrul satului Boroaia este mormantul parintelui Ilarion. De la Bucuresti se poate ajunge cu un tren pana la Targu-Neamt si apoi cu un autobuz pana la Boroaia (18 km). Sunt ginerele parintelui Alexandru Argatu de la Boroaia. Cu respect,
Liviu Popescu - e-mail: livius@atlas.usv.ro

"Imi creste o bucata de carne pe gingie"
(Raspuns pentru Stan Ecaterina - com. Poiana Teiului, F. As nr. 605)


Sunt o cititoare pasionata a "Formulei As" si doresc sa vin in ajutorul persoanei care are aceasta problema, pe care am avut-o si eu acum 13 ani, cand eram insarcinata. Aceasta carne care creste se numeste "epulis" si se poate scapa de ea numai prin interventie chirurgicala la o clinica specializata in chirurgie buco-faciala. Eu am fost operata in Bucuresti, la Spitalul Militar. Operatia dureaza aproximativ 30 de minute. Va doresc multa sanatate!
N. Opris - e-mail: nopris@home.ro