Strabunica Stie Tot
• Perdelele raman apretate daca dupa spalare, in ultima apa de limpezit, se pune sare de bucatarie.
•Perdelele raman albe daca se adauga in ultima apa de limpezit bicarbonat de sodiu.
•Firele de lana incretite, rezultate din desfacerea unui pulover, se indreapta usor daca se umezesc, se infasoara intinse pe o scandurica si se pun doua zile in congelator. Apoi se scot si se usuca.
•Tavile din tabla nu mai ruginesc daca inainte de a fi folosite se ung cu grasime si se ard pe flacara aragazului.
•Curcanul este mai gustos daca se da la cuptor invelit in foi de varza acra.
•Foile de placinta devin mai pufoase daca inainte de coacere le ungeti cu untdelemn amestecat cu sifon.
(Oichea Maria - str. M. Kogalniceanu nr. 5, bl. Xf20 A, sc. 1, ap. 2, Drobeta-Turnu-Severin, cod 220084)
•Taria vinului se incearca cu un ou. Daca pluteste in el, e tare. Daca se duce la fund, e slab.
•Tigaile si cratitele din fonta se curata perfect daca presarati pe ele sare grunjoasa si le puneti sa se incinga cateva clipe pe o flacara mica. Frecati apoi energic cu hartie de ziar.
•Cateva picaturi de terebentina raspandite pe rafturile cu carti le fereste de mucegai.
•Petele galbene de pe lenjeria de bumbac se scot cu lapte acru sau zer. Apoi se spala in apa calda, cu sapun de casa si putin detergent.
•Un vas de ceramica spart se poate lipi cu o pasta formata din lac de unghii, albus de ou, branza de vaci si putin var nestins, pisat pulbere.
•Supa grasa se degreseaza daca este strecurata fierbinte printr-un tifon inmuiat in apa rece si tinut putin la frigider.
(Barjoveanu Sofia Cornelia - B-dul Roman Musat, bl. 3, ap. 20, Roman, jud. Neamt, cod 611050)