Masti de primavara

Redactia
Masti de primavara. - Pentru intregul corp -. Zilele friguroase de iarna si-au pus amprenta asupra infatisarii noastre: ten palid, par mat, decolteu ofilit... Sub lumina cruda a primaverii, defectele se vad ca sub lupa. Singura solutie: sa indreptam ce se poate, acordandu-ne mai multa atentie. Prima ur...

Masti de primavara

- Pentru intregul corp -

Zilele friguroase de iarna si-au pus amprenta asupra infatisarii noastre: ten palid, par mat, decolteu ofilit... Sub lumina cruda a primaverii, defectele se vad ca sub lupa. Singura solutie: sa indreptam ce se poate, acordandu-ne mai multa atentie
Prima urgenta: mastile corporale integrale, eficiente si usor de aplicat.
Important: indiferent daca le cumparati sau daca le faceti acasa, mastile se aplica numai pe pielea curatata in prealabil. Iar pentru ca succesul sa fie garantat, puneti peste masca aplicata un tifon inmuiat in apa calduta ori o folie de plastic.
Masti pentru picioare - sunt o binefacere pentru pielea deshidratata. Ungeti-le cu o crema grasa, masati-o bine in piele, apoi infasurati strans talpile si gleznele intr-o folie de plastic. Asezati picioarele pe un scaun mai inalt sau pe o perna si stati asa 15 minute sau toata noaptea.
Mastile pentru spate - sunt dezinfectante, antiinflamatoare si regularizeaza sebumul. Iata o reteta pe care o puteti prepara si dvs.: puneti pe rand intr-un castron 60 ml ulei de soia, 30 ml ulei de masline, o lingurita cu ceai de musetel si 6 linguri cu faina de ovaz si amestecati-le bine. Intindeti masca - cu o pensula - pe spate si lasati-o sa actioneze 20 de minute. Indepartati-o apoi frecandu-va pe spate cu miscari circulare si clatiti-va cu apa calduta. Mastile cu argila sunt la fel de eficiente. Argila contine substante minerale esentiale, cum ar fi zincul si siliciul, care stimuleaza oxigenarea celulelor si elimina in ritm rapid impuritatile. Se prepara o pasta din 2 linguri de praf de argila cu apa. Se intinde pe spate si se lasa sa se usuce. Dupa 20 de minute se indeparteaza sub dus.
Masca pentru decolteu si sani - se prepara din 4 linguri argila, 4 lingurite miere lichida si 6 linguri ceai de musetel. Netezeste si curata pielea sensibila din aceasta zona in doar 15 minute. O alternativa rapida: o crema universala aplicata pe decolteu in strat mai gros si pe care o acoperiti ulterior cu o folie de plastic, pentru ca grasimea sa patrunda mai bine.
Masca pentru ingrijirea si regenerarea parului - actioneaza perfect daca o aplicati pe par si dupa aceea va legati la cap cu un prosop incalzit. Amestecati un galbenus de ou cu o lingura de untdelemn de masline si o lingurita de suc de lamaie. Aplicati produsul obtinut pe parul spalat si clatit. Lasati sa actioneze 30 de minute, apoi spalati-va si clatiti-va din nou.
Masca de primavara pentru ten - daca ati depasit varsta de 25 de ani, aplicati o data pe saptamana o masca regeneratoare cu flori de nalba. Opariti o mana de flori de nalba cu 1/4 apa clocotita (ar fi ideal sa folositi apa de ploaie), lasati sa se infuzeze 10 minute, apoi strecurati lichidul. Amestecati in el o lingura de miere poliflora, inmuiati un tifon si aplicati-l pe fata vreme de 30 de minute. Puneti deasupra o folie de plastic, sa impiedice evaporarea.



Virtutile Baii

Nu exista mijloc mai bun de a te destinde decat o baie fierbinte. Dar, in functie de temperatura sa, apa poseda virtuti foarte diferite
Baia la 15-20 de grade activeaza circulatia
Baia rece accelereaza ritmul cardiac, combate tensiunea prea joasa, franeaza transpiratia excesiva, calmeaza problemele pielii sensibile si intareste tesuturile. Ea este foarte indicata si in cazul in care aveti o circulatie sanguina slaba sau daca aveti picioarele umflate. Inainte de a intra in baie, sariti cateva minute pe loc si faceti miscari din brate si din picioare. Astfel, apa o sa para mai putin rece.
Baia la 25-30 de grade tonifica tesuturile
Aceasta temperatura stimuleaza terminatiile nervoase, tonifica corpul si combate aparitia vaselor de sange sparte si a celulitei. Datorita apei reci, vasele de sange se contracta si ajuta la eliminarea excesului de apa din tesuturi. Sporiti-i eficacitatea adaugand o spuma de baie. Inainte de a iesi din cada, masati-va picioarele de jos in sus cu un jet de apa rece.
Baia la 36-38 de grade linisteste durerile din articulatii
La temperatura corpului, apa linisteste inflamatiile articulare, combate durerile menstruale si purifica pielea. Adaugati niste uleiuri esentiale relaxante (lavanda sau rozmarin) sau purificante (lamaie, musetel) si stati in cada maximum 20 de minute. Daca picioarele vi se umfla, nu depasiti 10 minute si terminati baia prin clatirea genunchilor cu un jet de apa rece.
Baia la 39-40 de grade linisteste tensiunea arteriala
O baie foarte calda permite linistirea tensiunii dupa un exercitiu fizic. Corpul devine mult mai usor si mai destins. Apa calda scade si anxietatea, imbunatateste somnul si ajuta la eliminarea toxinelor, pentru ca dilata porii si sporeste fluxul sanguin. Dar este de asemenea obositoare pentru organism: nu stati mai mult de 10 minute si renuntati daca aveti probleme de circulatie. Dimineata, terminati baia cu un dus mai rece, pentru a strange porii pielii si pentru a avea o zi fara stres si tensiune prea joasa. Daca faceti baie seara, culcati-va imediat dupa aceea.