...Pentru Ulcer Duodenal

Redactia
...Pentru Ulcer Duodenal. Se ia cate un pumn de sunatoare, de pelin si de musetel. Fiecare planta se fierbe separat in 1,250 l apa, dupa ce da in clocot, 2-3 minute. Se lasa sa se infuzeze 15 minute in vas acoperit. Intr-o oala smaltuita de 4-5 litri, se pune 1 kilogram de miere, peste care se toarna...

...Pentru Ulcer Duodenal

Se ia cate un pumn de sunatoare, de pelin si de musetel. Fiecare planta se fierbe separat in 1,250 l apa, dupa ce da in clocot, 2-3 minute. Se lasa sa se infuzeze 15 minute in vas acoperit. Intr-o oala smaltuita de 4-5 litri, se pune 1 kilogram de miere, peste care se toarna cate 1 litru din ceaiurile preparate inainte. Se pune totul din nou la fiert, pana din intreaga cantitate mai ramane 1 litru si jumatate. Se trage la sticla intunecata si se tine la rece. Se ia de trei ori pe zi cate o lingura, cu o jumatate de ora inainte de masa, adica dimineata, la pranz si seara. Eu m-am vindecat suta la suta de ulcer duodenal.
Elena Tudor - B-dul Tineretului nr. 23, bl. 6A, ap. 25, et. 6, sector 4, Bucuresti

...Pentru probleme de Circulatie, Balonari,
Refacerea Florei Intestinale, Parazitoze


Reteta pe care o incredintez publicarii a facut minuni in familia noastra, care - ca orice familie - are probleme de sanatate. Dar ca sa aiba efect, trebuie respectata cu strictete. Cantitati pentru o persoana: o ceasca de otet de mere (de marimea cestilor de cafea potrivite), o ceasca de miere de albine, 8 catei mari de usturoi pisati. Toate acestea se pun intr-un vas de sticla cu gura mare si cu dop care se insurubeaza. Se lasa la macerat cel putin 5 zile, in frigider, agitandu-se de mai multe ori pe zi. Doza obisnuita: se pun doua linguri din compozitie intr-un pahar de apa plata si se bea dimineata, pe stomacul gol. Atentie! Cand preparatul e pe sfarsite, faceti altul proaspat, pentru a face o cura de o luna de zile. Se tine trei luni la rand, cu o pauza de o saptamana intre luni. Sa fie de leac pentru cei care sufera. Noua ne-a adus sanatate, iar pe nepoti i-am scapat de giardia.
Ionascu M. Elena, invatatoare pensionara - com. Domnesti, jud. Arges

Sfaturi pentru combaterea oboselii

Randurile de fata sunt destinate in special persoanelor care sunt la serviciu sau nu au timp sa se odihneasca in timpul zilei. Deci, cand simtiti ca va apuca oboseala, recurgeti la urmatoarele sfaturi, care pe mine ma ajuta mereu: 1. Beti 400-500 ml apa plata, aflata la temperatura camerei, inghititura de inghititura, pe parcursul a 3-5 minute. Oboseala dispare intr-un sfert de ora. 2. Un mar mestecat incet sau o cana de ceai verde va improspateaza fortele. 3. Respirati de 5-6 ori in dreptul ferestrei deschise, executand expiratii si inspiratii complete (descrise in "Formula As" nr. 603). Ridicati bratele si intindeti-va coloana. Daca oboseala nu trece, inseamna ca ori nu ati avut scaun in ziua respectiva, ori ati dormit prea putin peste noapte, ori aveti o problema serioasa la aparatul digestiv.

Gigi Grigore - str. Pascani 4A, bl. 728, ap. 26, sector 6, Bucuresti

...Contra Negilor

Am avut si eu negi cand eram copil si tin minte ca o vecina m-a invatat sa ma vindec cu transpiratie de sub paine. Cand se scoate painea fierbinte din cuptor, se pune pe o masa acoperita cu musama si se acopera cu un stergar gros. Painea va asuda pe partea inferioara. Umezeala aceea se ia cu degetul si se aplica bine pe locul cu negi. Dupa repetarea procedeului de doua-trei ori, negii dispar. Eu astfel am scapat si de niste alunite, care imi iesisera pe gat, ca boabele de piper.
Pop Sotea Stela - str. Valea Vasiei nr. 124, loc. Dobresti, jud. Bihor

...Pentru Sinuzita si Enurezis Nocturn La Copii

- pentru sinuzita: 4-5 palarii de floarea-soarelui, cu seminte cu tot, se fierb intr-un vas mare si se face apoi inhalatie cu aburi fierbinti. Se repeta 4-5 seri la rand.
- contra urinarii nocturne: intr-un cazan sau o caldare de tabla se pune o caramida incinsa, peste care se toarna apa in care au fiert coji de cartofi. Marginea vasului se inveleste cu un prosop si se pune copilul deasupra aburilor, cat suporta de cald. (Atentie la arsuri!)
Tamara Ciobanu - str. Fat Frumos nr. 35, bl. A5, ap. 12, Arad